Ajax-loader

Jean-Philippe Arrou-Vignod könyvei a rukkolán


Jean-Philippe Arrou-Vignod - Liza ​és Micsoda
Liza ​imád kergetőzni, duzzogni, parancsolgatni. Micsoda, a kutyája pedig legszívesebben szunyókál, papucsot rágcsál és rosszalkodik... Velük egy pillanatig sem unatkozhatsz!

Jean-Philippe Arrou-Vignod - Liza ​és Micsoda karácsonya
Karácsony ​napja van, és még semmi nincs kész az ünnepre! Liza és Micsoda még gyorsan megírja a levelet, amiben részletezik, milyen ajándékokra vágynak, majd gyorsan sütnek-főznek, ünnepi koncertet tartanak, majd a paplan alá bújva izgatottan várják, vajon jön-e valaki...

Jean-Philippe Arrou-Vignod - Joyeux ​Noël, Rita et Machin
Que ​c'est bien d'aller à la montagne pour fêter Noël ! Au programme de Rita et Machin, retrouvailles avec les cousins, pistes de ski... et chocolats ! Mais c'est sans compter sur ce coquin de Machin... Avec un sapin à monter et des décorations !

Jean-Philippe Arrou-Vignod - A ​cukrozott omlett
Tudod ​milyen mi az a Cukrozott omlett? Igazi ínyencség! Íme, a receptje: végy egy nagycsaládot, amelyben öt fiútestvér él, és akiket mind ugyanúgy hívnak... ők az öt Jean. Adj hozzájuk egy anyukát és egy apukát, meg egy új kistestvért, aki egészen biztosan kislány lesz... Majd tégy mindehhez egy kalandokkal teli nyári táborozást, némi nyomozást különféle gyanús alakok után, egy foltos szemű kiskutyát, sok kalandot, veszekedést, kibékülést és egy hamisítatlan családi kirándulást a karfiol hazájába. Keverd össze alaposan a hozzávalókat! Ahogy a Jean-fiúk anyukája mondja, minden csak szervezőkészség kérdése, ahogy az apukájuk: Lesz nemulass! A könyvet olvasva az is kiderül, mi az a különleges hozzávaló, ami még szükséges egy igazi cukrozott omletthez. Egy nagycsalád mindennapjaiba kalauzol a hazájában igen népszerű francia író és tanár, Jean-Philippe Arrou-Vignod nevettető és szívhez szóló története, amelyet saját gyerekkora ihletett, hiszen ő maga is sok testvér között nőtt fel.

Jean-Philippe Arrou-Vignod - A ​repülő camembert
Adott ​egy nagycsalád, amelyben hat fiútestvér él, és akiket mind Jean-nak hívnak: Jean-A, Jean-B és így tovább, egészen F-ig. A gyerekek különleges szünidőnek néznek elébe: a Holdra lép az első ember, amit élő közvetítésben néz az egész család egy bérelt televízión. Kiderül, milyen veszélyeket rejt egy üres szekrény, ha költözködés közben játszik bújócskát hat fiú, hogyan lehet horgászbottal dinoszauruszt fogni, hogyan repül a camembert sajt, és milyen egy kalandokkal teli nyaralás a nagyszülőknél. Ahogy a Jean-fiúk anyukája mondja, minden csak szervezőkészség kérdése, ahogy az apukájuk: Lesz nemulass! Jean-Philippe Arrou-Vignod, a hazájában igen népszerű francia író és tanár új könyvében folytatódnak A cukrozott omlett-ben megismert Jean-fiúk nevettető és szívhez szóló történetei. A szerző saját gyerekkorából merített ihletet, hiszen ő maga is sok testvér között nőtt fel.

Jean-Philippe Arrou-Vignod - Une ​famille aux petits oignons
Prenez ​six frères attachants à souhait, beaucoup d'humour et un peu d'autobiographie et vous obtiendrez les savoureuses aventures des Jean-Quelque-chose, déjà été éditées en poche (L'omelette au sucre, Le camembert volant…). Petite cerise sur le gâteau : une histoire inédite aussi amusante que les autres. À déguster avec délice et sans modération!

Jean-Philippe Arrou-Vignod - Pedál ​Pepe, a magándetektív
Nyelvtanulás ​Sherlock Holmes módra Helyszín: Linbury, angliai kisváros. Szereplők: egy különös házigazda, egy kifosztott hercegnő, és a keleti mérgek specialistája… Kell ennél több, hogy az ártatlan iskolai kirándulás izgalmas kalandba forduljon át? Rémi, Matild és Pierre-Paul nyakig merülnek Agatha Christie hazájának rejtélyeibe. Még szerencse, hogy Pedál Pepe, nagyítóval a kezében kész a talányok megfejtésére (Hm… vagy teljes összekuszálásukra).

Jean-Philippe Arrou-Vignod - Liza ​és Micsoda a strandon
Liza ​imád kergetőzni, duzzogni, parancsolgatni. Micsoda, a kutyája pedig legszívesebben szunyókál, papucsot rágcsál és rosszalkodik... Velük egy pillanatig sem unatkozhatsz!

Jean-Philippe Arrou-Vignod - Eltűnt ​a tanárunk!
A ​Nyomozás a suliban hősei, Pedál Pepe, Rémi és Matild első közös kalandja. Utazás Velencébe! Ez az iskolai töriverseny fődíja, amelyet Rémi Pharaon, Matild Blondin és Pierre-Paul de Culbert, alias Pedál Pepe nyert meg. A három diák tanáruk kíséretében száll fel az Olaszországba induló vonatra. De az éjszaka közepén a tanár rejtélyes körülmények között eltűnik... Rémi, Matild és Pepe az emberrablók nyomába erednek.

Jean-Philippe Arrou-Vignod - Liza ​és Micsoda az iskolában
Liza ​iskolába megy. De barátját, Micsodát nem hagyhatja otthon! A kutyust a táskájába rejti a vonalzók, a balettcipő, a félig megrágott cukorkák és a füzetek közé. De Micsoda nem sokáig bújkál…

Jean-Philippe Arrou-Vignod - Rejtély ​a szertárban
A ​Nyomozás a suliban hőseinek második izgalmas-vicces élvezetes kalandja. Mi történt a suliban? Ki sétálgat éjszakánként a kihalt folyosókon? Milyen titkokat rejt a pince, ahol soha egyetlen diák sem járt még? Ki forgatta fel a kémia szertárt, és ki ütötte le Cornue urat, a szertárost? Az iskola igazgatója a kollégium bentlakó diákjai között keresi a tettest... Réminek és Pedál Pepének egy lehetősége marad: Matild segítségével ki kell deríteni az igazságot, még akkor is, ha ahhoz le kell merészkedni a pincébe, hogy találkozzanak a besurranóval...

Jean-Philippe Arrou-Vignod - Enquête ​au collège
Que ​se passe-t-il au collège ? Qui se promène la nuit dans les couloirs déserts ? Quels secrets abritent les sous-sols où aucun élève n'est jamais allé ? Qui a saccagé la salle de sciences naturelles et assommé M. Cornue, le laborantin ? Le principal recherche des coupables parmi les internes... Une seule solution pour Rémi, P. P. Cul-Vert et Mathilde : découvrir eux-mêmes la vérité. Retrouvez les trois collégiens de Enquête au collège, dans une intrigue pleine d'humour et de saveur. Un vrai roman policier !

Kollekciók