Ajax-loader

Fanta Mária könyvei a rukkolán


Fanta Mária - Ostor ​és üdvözülés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fanta Mária - Tüni
Eszetekbe ​jutott-e már, amikor egy megunt babát vagy játék állatot bevágtatok a szekrény aljára, s aztán meg is feledkeztek róla, hogy a sutba dobott játékok szeretnének újra előbújni a sötétből, hogy játszhassanak veletek? Pőre, az ugrifüles és melegszivű gumikutya sok tapasztalatot szerzett az életben. Mikor ő is a szekrény aljára került, a megunt játékok közé, naplóírásba fogott. Elmondja naplójában, hogyan lett Tüniből, aki egy igazi herceg menyasszonya volt, egyszerű, kartonruhás baba. sokat mesél Körtéről, Frigről, Tingliről, Uhuról, de fel se tudnám valamennyit sorolni. Olvassátok csak el, mindegyikkel megismerkedhettek Pőre naplójából.

Fanta Mária - A ​Zöldkirály
Különös ​birodalomba vezet el ez a meseregény. Magas csúcsok között, hova sohasem süt be a napfény, uralkodik szolgái seregén, őrködik kincsei garmadáján a boldogtalan Zöldkirály. Lelkét kegyetlen bűn terheli, melyet sem elfeledni, sem jóvátenni nem tud. Komor birodalmában a térdet-fejet hajtó szolgák között él két igaz ember is: Gris herceg, a királyfi és Paskál, a nagybátyja. A mese sokfelé ágazó története során végül is sikerül megmenekedniük a király fogságából, és a csúcsok világát maguk mögött hagyva, nyájasabb dombok között meglelik emberi boldogságukat. A képzeletgazdag, sokszínű regényt Zsoldos Vera művészi rajzai teszik még elevenebbé.

Fanta Mária - Opálsziget
Tűrhetetlen ​forróságban, embertelen körülmények között faggatja Pétert egy bizonyos Főnök, egy titokzatos banda feje arról, hogy hova rejtette a gondolatolvasó igazgyöngyöt magába foglaló arany golyóstollat. Péter nem tud válaszolni, hiszen a toll, amit ő eltulajdonított legjobb barátjától, Somogyitól, csak egy közönséges toll volt, és ő igazán csak egész kis időre akarta a magáénak tudni. Vajon milyen összefüggés van az igazgyöngy és az igazmondás, a forró, opálos fényben égő szigetek és a lelkiismeret-furdalás között? Vajon Ed, aki Somogyi helyett barátja lesz Péternek egy tudományos kutatásra kijelölt fantasztikus szigeten, miért bízik meg éppen őbenne? És vajon miért kell legyőzni a Főnököt, elmenekülni a vulkánokkal, rejtélyes barlangokkal teli, titokzatos szigetekről ennyi kaland közepette? Talán azért, hogy bebizonyítsa Ednek, azaz Somogyinak, hogy ő mégsem olyan gazfickó, és ha igazmondó gyöngy nincs is, az igazmondás minden esetben kötelező! A tudományos fantasztikum határát súroló regény, melyben valóság és lázálom keveredéséből lebilincselően izgalmas történet bontakozik ki, Heinzelmann Emma érdekes, néhol karikaturára emlékeztető művészi rajzaival jelenik meg.

Fanta Mária - Nyári ​alma
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók