Ajax-loader

Tessa de Loo könyvei a rukkolán


Tessa de Loo - The ​Twins
Twins ​who were orphaned at six and sent to live with different relatives on opposite sides of WW II are reunited by chance seventy years later at a Belgian health resort. This international bestseller, a powerful novel, is both a European allegory and a poignant story of family ties.

Tessa de Loo - De ​Tweeling
Twee ​bejaarde vrouwen, een Nederlandse en een Duitse, ontmoeten elkaar bij toeval in het Thermaal Instituut van het fameuze kuuroord Spa. Wat ze dan nog niet weten is dat ze samen een al in de kindertijd gescheiden tweeling vormen. De volstrekt verhollandste Lotte, die tijdens de oorlog joodse onderduikers heeft beschermd, staat aanvankelijk uiterst wantrouwig tegenover haar hervonden tweelingzus, maar ze wordt door de verhalen van Anna geconfronteerd met de keerzijde van haar eigen werkelijkheid liet lijden van gewone Duitsers in oorlogstijd.

Tessa de Loo - Ágy ​a mennyben
Tegnap ​eltemettem apát. Most itt vagyok az Astoriában. A cím: Budapest, Kossuth Lajos utca 19-21. Az apám fia fekszik mellettem az ágyban." Kata tizennyolc évesen, egyetemistaként ismerkedett meg Stefannal. Úgy adódott, hogy egy ágyban kellett aludniuk - két másik lánnyal együtt. Katát vonzotta, ám egyben borzongatta is a helyzet, de elaludt. Már középkorú nő, férjnél van, gyerekei vannak. Úgy tűnik, elkerülhetetlen közeleg egy rég elhalasztott szenvedélyes éjszaka beteljesítése. Évek óta sóvárog Stephanért, mégis rajta múlott, hogy évekig távol maradtak egymástól. Ki fia Stephan? A válasz akkor világosodott meg, amikor Katával találkozott. Kapcsolatuk távolította el egymástól őket; most a temetés hozza őket össze Magyarországon.

Tessa de Loo - Ikrek
Több ​mint negyven év után a belgiumi fürdőhelyen, Spaban véletlenül találkozik egymással a 74 esztendős Anna és Lotte, akik ikertestvérek. 1916-ban Kölnben látták meg a napvilágot. Szüleik korai halála után a lányokat elszakították egymástól. A Hollandiában nevelkedett Lotte, akinek a családja a világháború idején bujkáló zsidóknak nyújtott menedéket, kezdetben nagyon bizalmatlanul áll szemben megtalált ikertestvérével. Majd Anna történetét végighallgatva megismeri a fonákját annak, amit saját maga átélt: az egyszerű német emberek háború alatti szenvedését. Míg ő egy nagy család óvó közegében nő fel, Annát a gazdaságot megörökölt nagybátyja és annak felesége, mint olcsó munkaerőt kihasználja, ezért még idejében úgy dönt, hogy saját kezébe veszi élete alakulását. Fiatal korukban, előbb a háború kitörése előtt, később a háború után közvetlenül, a testvérek kétszer találkoznak. De csak a mostani, a harmadik találkozás alkalmával sikerül vitázva, de a másikat jobban megismerve újra közel kerülniük egymáshoz.

Kollekciók