Ajax-loader

Sztanevné Rácz Katalin könyvei a rukkolán


Sztanevné Rácz Katalin - Papírcsodák ​2.
A ​Papírcsodák 2 című könyvben új modellek elkészítését mutatjuk be lépésről-lépésre,sok fotóval és leírással. A könyvben kisgyerek és felnőtt is talál magának megfelelő alkotni valót. Az alkotók gondoltak a fiúkra is nekik tervezték a különböző járművek modelljeit.

Sztanevné Rácz Katalin - Papírvarázs
Ebben ​a kreatív összeállításban a nagysikerű _Papírcsodák_ című kiadványainkat öntöttük új formába. A könyv közel 60 féle változatos mintadarabokat tartalmaz, melyek között megtalálhatóak az évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódó modellek, ezen kívül pedig számos más, egyedi forma is. A különlegesen szép, mutatós modellek elkészítéshez a lépéseket közlő sok-sok fázisfotó és a leírások adnak útmutatót, a továbbiakhoz csupán színes papírra és két ügyes kézre van szükség.

Sztanevné Rácz Katalin - Papírcsodák ​1.
A ​különböző papírcsíkokat összeragasztva varázslatos dolgokat alkothatunk....

Sztanevné Rácz Katalin - Álmosd Phaedra - Guribari, ​papírpásztor
Az ​origami a papírhajtogatás művészete. A kirigami-technikában a hajtogatás mellett ugyanolyan fontos az olló használata is. A gurigami pedig papírcsíkokat kelt életre, amihez vágni, pödörni, hajtogatni és ragasztani kell. A papírcsíkokat kis papírhengerek – gurik, kunkorok – tartják össze, sőt van olyan forma, ami szinte csupa guriból, kunkorból áll. Nem véletlen tehát a szójáték: guribari, gurigami. Színes és derűs ez a papír-világ, a gyerekek szívesen alakítják, játszanak vele. Sztanevné Rácz Katalin gyermekeivel együtt fedezte fel a formák sokaságát, a közös barkácsolás örömét. S mivel keresztény családról van szó, kezük nyomán megelevenedtek a bibliai történetek alakjai, figurái is. Ábrahám történeteit meséli el a Sok nép atyja leszel című kis képeskönyv, a Gurigami Biblia első része. Hogyan is készülnek a benne lévő figurák, tárgyak, ember- és állatalakok, mint a juh, szamár, teve, vagy a tölgyfa, sátor, kosár? Ezt mutatja be lépésről lépésre a Gurigami munkafüzet. A gurigami-technika nem túl drága és bonyolult, inkább szorgalmas, ügyes kezek, jókedv és fantázia kell hozzá, mint vastag pénztárca. Jó szívvel ajánlható családi körbe, gyülekezeti gyermekfoglalkozásra, táborba, hittanórára egyaránt. Ha megtanuljuk az alapformák hajtogatását, bármelyik bibliai történet figuráit elkészíthetjük a segítségével.

Kollekciók