Ajax-loader

Faragó Sándor könyvei a rukkolán


Faragó Sándor - A túzok a Kisalföldön
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Faragó Sándor - Náhlik András - A ​vadállomány szabályozása
A ​műben választ kapunk arra, hogyan lehet az apró- és nagyvadállományt oly módon kezelni, hogy az a természetvédelmi szemléletnek megfeleljen, és a társágazatok, a mező- és erdőgazdálkodás érdekeivel se kerüljön szöges ellentétbe. Mindennek megvalósításához ma már kevés – bár korántsem nélkülözhető – az évszázadok alatt felhalmozott tapasztalat, ismerni kell a szakembereknek a biológiai-ökológiai összefüggéseket is. A megfigyelésen és a tudományos alapokon nyugvó értékelés mindig a természetet állítja a központba, amelynek megőrzésében igen nagy szerepet vállaltak a szerzők magas színvonalú, úttörő jellegű munkájukkal.

Faragó Sándor - Élőhelyfejlesztés ​az apróvad-gazdálkodásban
Ismertető: nagyüzemi ​mezőgazdálkodás következményeként az apróvad élőhelyei lecsökkentek, eltűntek az árokpartok, a védelmet jelentő fás-cserjés területfoltok, a vízrendezéssel szűkültek a vizes, tocsogós mélyedések. Mindezeket a mezei és vízi vadállomány is megsínylette. E káros folyamat visszafordításának lehetőségeit tárja fel a szerző, aki kezdeményezője, elméleti és gyakorlati szakembere a fenntartható apróvad-gazdálkodásnak hazánkban.A könyvben leírt módszerekkel alakíthatók ki azok a "vadbarát", változatos mezei és vízi életterek, amelyekben kiegyensúlyozottan élhetnek az állatok és növények közösségei, s válhat értékteremtővé a természetet ismerő, tisztelő és azzal harmóniában élő ember.

Faragó Sándor - Halász Gábor - A ​SZÁMALK és elődei
Az ​NJSZT Informatika Történeti Fóruma keretében 2010-ben útjára indult egy rendezvénysorozat, amelynek célja, visszatekinteni és bemutatni a magyar számítástechnika néhány nagy jelentőségű, "bölcső" szerepet betöltő intézményének történetét, munkáját. A rendezvénysorozat keretében bemutatkozott a KFKI, az MTA SZTAKI, a KERSZI, és az SZKI, továbbá a tervek szerint sorra kerül az EMG is. E sorozat keretében 2011. május 25-én a Számalk és elődintézményei (INFELOR, SZÁMKI, SZÁMOK, OSZV) foglalják össze történelmüket. Kívánatosnak tartottuk azonban azt, hogy a múltról ne csak szóban emlékezzünk, de írásban is rögzítsük, már csak azért is, mert az "alapító atyák" generációja lassan végleg elköszön, a történések dokumentumai pedig az idő múltával többségükben elenyésztek, elenyésznek.

Faragó Sándor - Mi ​lehet az igazság Hany Istók körül?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Faragó Sándor - Vadászati ​állattan
Ez ​a mű a hazánkban vadászható fajokat, valamint az azokkal összetéveszthető, védett fajokat ismerteti. Azokat az Európában vadászható fajokat is bemutatja, amelyek nálunk védettséget élveznek. A közel hatvan madár-, illetve emlős faj leírása azonos: felismerési jegyei, méretei, élőhelye, szaporodása, táplálkozása, állományviszonyai, gazdasági jelentősége. Elterjedési és vonulási térképek, nyomképek, koponyarajzok, színes képek teszik még szemléletesebbé ezt a vadászati alapművet.

Faragó Sándor - Magyar ​vadász enciklopédia
A ​Magyar vadász enciklopédia az első olyan kiadvány, amely átfogóan, kifejezetten magyar viszonyokra vonatkozóan foglalja össze mindazt, ami a vadászat ismeretkörébe tartozik. Fejezeteit a legelismertebb magyar szakértők írták és szerkesztették.

Faragó Sándor - Pátzay ​Pál
Pátzay ​Pál szobrászművész halálakor kiadott összegzés

Faragó Sándor - A ​Lajta project
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Faragó Sándor - Dr. Köller Joachim - Zoltán Attila - Természeti-Vadászati ​Örökségünk / Our Natural-Hunting Heritage
A ​könyv tartalmazza valamennyi magyar világrekord, magyar rekord, ezenfelül néhány egyéb kiemelkedő – összesen harminc – trófea leírását, kézre kerítésének körülményeit. A kiváló, némelyikük estében akár legendásnak mondható egyedeket tíz neves természetfestő munkái jelenítik meg hitelesen, természetes környezetükben, magukat a trófeákat is valósághűen ábrázolva. Ezenfelül gyönyörű vadfelvételek és terítékfotók gazdagítják a második, módosított kiadás anyagát.

Kollekciók