Ajax-loader

Oriskó Ferenc könyvei a rukkolán


Oriskó Ferenc - Pár Gyula - Mártások ​hidegen, melegen
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pár Gyula - Oriskó Ferenc - Magyaros ​ízek mikrohullámmal
A ​szerzők receptjeikkel segítséget kívánnak nyújtani a háziasszonyoknak, a szakácsoknak, de azoknak is akik "csak" szeretnek vagy kénytelenek a konyhában szorgoskodni.

Pár Gyula - Oriskó Ferenc - Magyaros ​ízek, hideg ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Oriskó Ferenc - Pár Gyula - Mártások
A mártások ínycsiklandóvá, változatossá varázsolják ételeinket. Ugyanannak a sült vagy főtt húsnak, halnak, párolt zöldségnek a különböző mártások egészen más ízt, jelleget kölcsönözhetnek. A szerzők - a több mint másfélszáz hideg- és melegmártás receptje mellett-, ismertetik a mártások eredetét, élettani és gasztronómiai jelentőségét, bemutatatják a felhasználható alapanyagokat, fűszereket és konyhatechnika eljárásokat.

Pár Gyula - Oriskó Ferenc - Magyaros ​ízek olajsütőben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Oriskó Ferenc - Pár Gyula - Halak ​arany szakácskönyve
"A ​hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, sok A- és D-vitamin, valamint értékes ásványi anyagok találhatók benne. Kutatók több száz kísérlettel bizonyították, hogy a halfogyasztás csökkenti a koleszterinszintet, s a hal húsában lévő zsiradék az emberi szervezetre kedvező hatású. Ezért is nehezen érthető, hogy a magyar háziasszonyok miért nem illesztik gyakrabban a család étrendjébe a halas ételeket. A halászlén, a rácpontyon és a balatoni süllőn kívül kevés halból készített finomság jut eszükbe. Ezért is ajánljuk, hogy ismerkedjenek meg könyvünkkel. Receptgyűjteményünk mintegy hetvenféle halból, tengeri gyümölcsből, algából készíthető étel receptjének leírásait tartalmazza. Külön fejezetben mutatjuk be a halakhoz illő mártások elkészítését. Reméljük, mindenki hasznára tesszük közzé a különböző halak néhány tulajdonságát összegző Hallexikon fejezetünket. Újdonságnak számít e könyvünk abból a szempontból is, hogy a vizekben fellelhető összes élelmiszerre - így a növényi eredetű algákra is - felhívja tisztelt olvasóink figyelmét. Miután ez utóbbi kevéssé ismert a magyar háziasszonyok, egyáltalán, a magyar közönség előtt, egy fejezetet mindenképpen megérdemel." (A Kiadó)

Arabadzisz Iliászné - Oriskó Ferenc - Tomis Anna - Gasztronómiai ​alapismeretek
A ​tankönyv történeti áttekintésben tárgyalja az emberek környezettel, növénytermesztéssel, állattartással szorosan összefüggő táplálkozási szokásait. Bemutatja tájegységeink konyháit, az élelmiszer-előállítás és -feldolgozás higiéniai előírásait. A gyümölcs- és zöldségdíszek elkészítéséhez szükséges kézügyességet fejlesztő sógyurmázás, asztali díszítés szemléltetése zárja az anyagot.

Lukács István - Oriskó Ferenc - Sándor Dénes - Zsolnay Gábor - Ételkészítési ​ismeretek
A ​kiadvány a legkorszerűbb ételkészítési ismereteket témakörökre bontva ismerteti. A levesek, a húsételek a köretek, stb. bemutatásán túl minden témakörben recepteket és ételkészítési fogásokat ismerhetnek meg a tanulók. Most CD melléklettel.

Oriskó Ferenc - Pár Gyula - 88 ​ünnepi halétel
A ​valamikor kurizóumnak, különlegességnek számító halakból, tenger gyümölcseiből ma már egyre több jut el hozzánk, hogy részét képezzék a magyar gasztronómiának, és hogy az esztendő minden ünnepéhez bőven válogassunk belőlük.

Dr. Dunszt Károly - Oriskó Ferenc - Ónódi Ferenc - Török István - Vendéglátó ​technológia
A ​tankönyv három nagy fejezete az ételkészítés, a cukrászati és a felszolgáló ismereteket tartalmazza, amelyek egymásra épülnek és kiegészítik egymást. A gyakorlatias szemléletmód elsajátításán túl az alapvető fogalmak rendszerezésére, az egyéni tapasztalatok felhasználására ösztönzi a hallgatókat. Az ételkészítési ismeretekben a nyersanyagok, a főzelékek, a köretek, a saláták, a mártások, a levesek, a meleg előételek, a tészta ételek, a különböző húsételek és a hidegkonyhai ismeretek kerülnek bemutatásra. A felszolgáló ismeretek a biztonságos munkavégzés feltételeit, a terítés, a vendéglátás, a felszolgálás és az étrend összeállításának folyamatait, az ételismeret alapfogalmait ismerteti. A cukrászati ismeretek az alapműveleteket, az előkészítést, tésztakészítést, a cukrászati alaptésztákat és a kikészített sütemények jellemzőit mutatja be. Komoly ábraanyag könnyíti a tananyag elsajátítását.

Kollekciók