Ajax-loader

Matt Bondurant könyvei a rukkolán


Matt Bondurant - The ​Wettest County in the World
Based ​on the true story of Matt Bondurant's grandfather and two granduncles, "The Wettest County in the World" is a gripping tale of brotherhood, greed, and murder. The Bondurant Boys were a notorious gang of roughnecks and moonshiners who ran liquor through Franklin County, Virginia, during Prohibition and in the years after. Forrest, the eldest brother, is fierce, mythically indestructible, and the consummate businessman; Howard, the middle brother, is an ox of a man besieged by the horrors he witnessed in the Great War; and Jack, the youngest, has a taste for luxury and a dream to get out of Franklin. Driven and haunted, these men forge a business, fall in love, and struggle to stay afloat as they watch their family die, their father's business fail, and the world they know crumble beneath the Depression and drought. White mule, white lightning, firewater, popskull, wild cat, stump whiskey, or rotgut -- whatever you called it, Franklin County was awash in moonshine in the 1920s. When Sherwood Anderson, the journalist and author of "Winesburg, Ohio," was covering a story there, he christened it the "wettest county in the world." In the twilight of his career, Anderson finds himself driving along dusty red roads trying to find the Bondurant brothers, piece together the clues linking them to "The Great Franklin County Moonshine Conspiracy," and break open the silence that shrouds Franklin County. In vivid, muscular prose, Matt Bondurant brings these men -- their dark deeds, their long silences, their deep desires -- to life. His understanding of the passion, violence, and desperation at the center of this world is both heartbreaking and magnificent.

Matt Bondurant - A ​harmadik változat
Egy ​ősi talányt, egy rejtélyes nyelvet és egy bizarr egyiptomi szekta eszelős titkait sodorja egybe a modern Londonban a csábítás, az ámítás és az árulás lebilincelő regénye. Walter Rotschild amerikai egyiptológus Londonban él, és a British Museum megbízásából próbálja megfejteni a Paszer-sztélét, a hieroglif írás egyik utolsó talányát. A sztélé, a több ezer éves sírkő mindeddig túljárt a rejtjelfejtő tudósok eszén, a harmadik fordításra tett titokzatos célzásával: Ami ezt az írást illeti, háromszor kell olvasni. Mert ez olyan, amit nem láttak és nem hallottak az Isten ideje óta.

Matt Bondurant - Fékezhetetlen
Feszes, ​kemény történet - mintha ökölbe szorított kézzel írta volna a szerző; s ez az ököl a naturalisztikus leírásokkal, hátborzongató verekedésekkel és vérbosszúkkal könyörtelenül csap az olvasó arcába. Ez a töredékes családregény három mozgalmas évtizedet fog át, középpontjában a szesztilalom idejének zavaros és keserves világával, a csempészek és szeszfőzők életével; de a könyv egyben tisztelgés is Sherwood Anderson író emléke előtt. A szerző nagyapja és testvérei, a miazmás levegőjű virginiai megyében egyaránt rettegett és tisztelt Bondurant fiúk kalandos és veszélyes életet éltek, bár csak a családi szájhagyomány őrizte meg hős- és rémtetteiket. A létfenntartás kényszeréből fakadó bűnözés és a kemény, de igazságos fenegyerek-lét peremén egyensúlyoztak, akárcsak a vadnyugati történetek mitikussá vált hősei. A regény lapjain Amerika legszegényebb és legvadabb vidékének élete elevenedik meg, miközben a szerző kendőzetlenül tárja fel nagyszülei generációjának izgalmas és fordulatokban bővelkedő történetét.

Kollekciók