Ajax-loader

Günter Spranger könyvei a rukkolán


Günter Spranger - Találkozó ​Bernben
"- ​A zárópecsétet - mondta Anka úr nyájasan - Herrlinger barátomra szeretném bízni... A kulcsot ön kapja, Hauptsturmführer úr. De bizonyára megérti, hogy én is biztosítottam magam. A bankkal megállapodtam egy jelszóban is, szeretném, ha ez az én titkom maradna..." Három dolog kell tehát ahhoz, hogy a berni széf megnyíljon, s két évtized múltán kiszolgáltassa a rablott ékszereket. Ki hozza el a zárópecsétet, kinél van a kulcs, mi a megbeszélt jelszó? Ezt szeretné tudni a svájci rendőrség is, ezért figyelteti a Bütikofer panzió lakóit. Csakhamar ezen töpreng Nehring tanácsos úr is, aki legnagyobb megdöbbenésére az események középpontjába kerül. Titokzatos éjszakai látogatók, gátlástalan gyilkosok követelnek rajta egy soha nem hallott jelszót. Ám egyszer mégiscsak előkerül a tárcájából egy papírszelet, rajta a felirat: "Jelszó: Söralátét!" Ki jelentkezik a bankban, kinek vagy kiknek a kezében a kulcs és a zárópecsét, megnyílik-e a széf a bemondott jelszóra? Ezekre a kérdésekre kap választ az olvasó az izgalmas, új meg új rejtélyeket tartogató bűnügyi történet során.

Günter Spranger - Halálra ​ítélt támaszpont
A ​német megszállás alatt egy lengyel falucskában fasiszta támaszpont épül. A támaszpont parancsnoka valóságos fenevad, és a katonák között sok az elégedetlen. A falut hatalmas erdőség veszi körül, az erdőben partizánok tanyáznak... Fasiszták és partizánok izgalmas élet-halálharca elevenedik meg a könyv lapjain.

Günter Spranger - Menekülés ​az erődbe
1942. ​május 30-án este egy átépített Halifax típusú brit távolbombázó Tbilizsiből a Fekete-tenger fölé repült. Előző nap Kalkuttából startolt, s a személyzeten kívül a fedélzeten volt még Sir C. G. Lodge a Foreing Office-tól, Richard Carr, a brit távol-keleti hadsereg vezérkari ezredese, és George Wheel százados, aki a Secret Service megbízásából utazott. Lodge Teheránban hagyta el a gépet. Carr ezredes Tbilisziben maradt, a szovjet kaukázusi hadsereghez osztották be összekötő tisztnek. Wheel százados, aki eddig a japánok ellen, a burmai partizánoknál működött mint katonai tanácsadó, azt a feladatot kapta, hogy amikor a gép London felé folytatja útját, lengyelország felett ejtőernyővel ugorjék le, s tanácsaival segítse az Armia Krajowát a németek elleni akcióiban. Másképp történt. A Fekete-tenger fölött éjszaka a vihar a gépet északra sodorta, s Szevasztopoltól keletre német légelhárító tűzbe került. A gépet találat érte és lezuhant. A repülőgép személyzete életét vesztette, holttestüket a németek megtalálták. Csak Wheel százados, akinek titkos küldetéséről tudomást szereztek, nem volt a halottak közt... Nyomtalanul eltűnt...

Kollekciók