Ajax-loader

Szántó András könyvei a rukkolán


Aranyossy Árpád - Frank Júlia - Szántó András - Savanyú
A ​magam részéről az ételeket a következő élelmiszerekkel szoktam savanyítani: ecettel, citrommal, joghurttal, kefirrel, tejföllel, és sokféle fűszert használok. A savanyú ízeket kevés mézzel vagy cukorral, esetleg mesterséges édesítőszerrel ellensúlyozom. A savanyúságokat a következő fűszerekkel ízesítem általában: szemes bors, mustármag, koriander, kapor, vasfű, torma, babérlevél, szőlőlevél, meggyfalevél, fokhagyma stb. Készen is vásárolható úgynevezett savanyúságtartósító, de ha mindenfajta savanyúságot ezzel ízesítenék, mindegyiknek azonos lenne az íze, ezért a fűszerezést mindig kiegészítem saját ötleteimmel. Frank Júlia A KÖNYVHÖZ VIDEO-MELLÉKLET KÉSZÜLT, MEGRENDELHETŐ A MEZŐGAZDASÁGI KIADÓ KERESKEDELMI ÉS PROPAGANDA OSZTÁLYÁN, MÜNNICH FERENC U. 34. BUDAPEST, 1054

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Szántó András - Eleink ​ételei
Az ​olvasó olyan írásokból kap válogatást, amelyekhez manapság ritkán lehet hozzájutni, és nemcsak érdekes, régi ízeket fedezhet fel újra, hanem az ódon kifejezéseken, mondatfűzéseken is csemegézhet.

Juhász Gyula - Szántó András - Szállodák
Válogatásunk ​a budapesti vendégfogadás históriájának közel másfél évszázadát tekinti át. A múlt század derekától kezdődő szállodaépítkezés a városegyesítés majd a millennium idején megélénkült, sorra nyíltak a világszínvonalú szállodák. Az első világháború után viszonylag gyors volt a talpra állás. A második világháborút követően aztán közel húsz évig nem épült szálloda Budapesten. A nyolcvanas évek építkezéseivel kezdődő újabb fellendülés ma is tart. Hogy a jelenlegi gyors ritmusú befektetésekkel, az egyre bővülő szolgáltatásokkal merre halad és meddig jut a szakma, a következő évtizedek döntik majd el. Mint ahogy azt is, visszatér-e Budapestre a vendéglátás legendás aranykora.

Kollekciók