Ajax-loader

Palkovics György könyvei a rukkolán


Palkovics György - Kakpuszta
Kakpuszta ​történeteit el kell mesélni, meg kell ismertetni az olvasóval. Palkovics György novelláskötete egy olyan világnak állít emléket, amely a történelem malmain szertefoszlott, a semmibe veszett. Az elbeszélések szerzője Belső-Somogyban született, itt élte gyermekkorát, itt érett felnőtté. Szülőfaluja, Kakpuszta a magyar paraszti létforma esszenciáját hordozta, s ez olyan élményszerűen tárul elénk a könyv lapjain, hogy szereplőit közeli ismerősnek érezzük, és velük együtt éljük át, hol mosolyogva, hol könnyeinkkel küszködve sorsuk fordulóit. Az íróból katartikus tisztasággal kívánkoznak ki ezek a történetek. Szeretni való emberekről mesél, megőrzött gyermeki szeretettel, gördülékeny stílusban, ízesen anekdotázva. S miközben a paraszti világról elemi erővel adja át fiatalkori élményeit, és a néprajz, a kultúra, a földművelés, a vadászat területeiről is sok mindent megtudunk, tanúi leszünk egy formátumos személyiség kibontakozásának. Ízig-vérig magyar történet, megkapóan tiszta és fergetegesen mulatságos. Családrege, szerelem, háború, helytörténet, gyönyörű természeti képek. Letehetetlen olvasmány. - (Dr. Torda István művelődéstörténész)

Büki László - Palkovics György - Egyed István - A ​vaddisznó zárttéri tartása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Palkovics György - SMS ​szerelem
Napjainkra ​az SMS régen kinőtte a régi kereteit, már nem csak hagyományos üzenetet közvetít, hanem olykor művészeti rangra is emelkedik. Találkozhattunk már pl. SMS versíró versennyel is. Most pedig itt van egy SMS alapú könyv, az SMS szerelem. A mű szerzője az a Palkovics György, aki egészen más jellegű könyvek szerzőjeként vált ismertté. Írói népszerűségét olyan könyvekkel alapozta meg, mint pl. a Kakpuszta és a Milliárdosok között. A mostani könyvével a saját, zárt magánszférájába enged betekintést Palkovics. Az események és gondolatok leírásának egy nagyon sajátos módját választotta a szerző. Ugyanis a férfi-nő kapcsolat részletei sms-ek sokaságán keresztül bontakoznak ki. Persze túlságosan is egyszerű lenne a forgatókönyv, ha a történet pusztán két emberről szólna. A mű főszereplője a szerző önmaga és a „stáblistán” szép számmal szerepelnek a hölgyek. Ez utóbbi okán nem véletlen, hogy a könyvnek van egy olyan fejezete, ami A hárem címet viseli. Az egyes üzenetekből kiderül, hogy párhuzamosan futó kapcsolatok „koordinálása” komoly logisztikai feladatnak számít. Ahogy az lenni szokott, még a tökéletesnek tűnő szervezés esetén is becsúszhatnak hibák, amelyek aztán a szálak összekuszálódásához vezetnek…A könyvben éppen úgy találkozhatunk megmosolyogató helyzetekkel, mint ahogyan vannak édes-bús gondolatok is. Bár az alkotói szándék kétségtelenül nem ez volt, de a mű egyfajta korrajznak is tekinthető, hiszen minden olyan dolog megjelenik benne, ami napjainkban a férfi és a nő kapcsolatát nagyban meghatározza.

Palkovics György - Arcok, ​életek, történetek
Nem ​vagyunk egyformák. Atlantiszban sem voltunk azok, ahol még az Istenekkel paroláztunk. Kinek energiából, kinek humorból, kinek szorgalomból jutott több, amikor mint isteni szikra leszakadtunk az önmagából keletkezett Nagy Szellemből. Ebben a könyvemben olyan emberek viselt dolgairól írok, a díszes álarc mögé kukkantva, akikkel egy időben éltem itt a Földön és nagy hatással voltak rám. Emberi tartásuk, humoruk, építő cselekedeteik, célokért küzdő kitartásuk példaként állhatnak előttünk és a felnövekvő generációk előtt is. Persze a széles csapást vágók legtöbbje a gyengébb nem körében is megtette a maga dolgát és méteres kaszával vágta a rendet. Így aztán a könyv szerelmi történetekben sem szűkölködik, bízva abban, hogy a kedves olvasó örömmel látja, hogy a nagytermészetű emberek életének, ez is elválaszthatatlan része.

Kollekciók