Ajax-loader

Gyurcsány Ferenc könyvei a rukkolán


Gyurcsány Ferenc - Útközben
"Vannak ​az életben pillanatok, amikor Magyarország olyannak látszik, amilyen lehetne: optimistának, igazságosnak, békésnek és biztonságot adónak. Ilyen pillanat volt a közelmúltban, amikor az ARC-fesztiválon Oláh Ibolya énekét hallgattam: "_Van egy ország, ahol álmomban jártam: Magyarország..._" Akik ott hallgattuk a dalt, biztosra vehettük, hogy hamarosan úton-útfélen ezt dúdolja majd mindenki. Nyilván azért, mert azt fogalmazza meg, ami közös bennünk. Azt, hogy nem egyszerűen szeretjük ezt az országot, de készek vagyunk tenni is azért, hogy valóban olyan legyen, amilyen lehetne. Engem is ez az érzés ösztönzött e könyv megírására. A haza tettrekész szeretete. Nekem persze mások az eszközeim, mint egy dalszövegírónak vagy egy zenésznek. Politikus vagyok, aki az ország jövőjét közvetlenebbül befolyásolhatom, mint más. De ami legalább ilyen fontos: baloldali ember vagyok, és nem csak azért, mert soha nem felejtem el, honnan jöttem; azért is, mert nem tévesztem szem elől azt sem, hova akartam, és akarok eljutni másokkal együtt. Egy jobb Magyarországra, ahol a gyermek későbbi helyét az életben végre nem családi származása, hanem szorgalma, tehetsége és munkája jelöli ki. Ilyen egyszerű ez. Persze mindig könnyebb tisztán látni a célt, mint ismerni és megtenni az utat, ami odáig vezet. Innen nézve ez a könyv nem más, mint az egyik útvonal-lehetőség a sok közül. Számomra mégis a legfontosabb. Ez az irány az, amelyben hiszek." _Gyurcsány Ferenc_

Gyurcsány Ferenc - Gyurcsány ​a konyhában
Hallott ​Ön már Gyurcsány Ferencről? Ugye, a szerző neve Ön előtt sem ismeretlen? Csak mintha eddig nem mesterszakácsként ismertük volna meg a volt miniszterelnököt. Nos, Gyurcsány Ferencre ezután sem kell majd mesterszakácsként tekintenünk. Nem is célja, hogy ilyen babérokkal ékeskedjen. Gyurcsány Ferenc egyszerűen csak kíváncsi, kreatív és fantáziadús férfi, aki a főzést izgalmas kalandnak, a világ egyik legkellemesebb tevékenységének tekinti. Semmiképp sem túlzás azt állítanunk, hogy a jellegzetes gyurcsányi stílusban, könnyedén, szellemesen megírt könyv meggyőzően népszerűsíti ezt a fajta szenvedélyes életszeretet, és ez minden bizonnyal megegyezik a szerző szándékaival. A könyvben, a receptekhez írt kedvcsinálókban azonban egy mindezeken túlmutató világ is feltárul előttünk. Bepillanthatunk egy kicsit Gyurcsány Ferenc életébe, hétköznapjaiba, megismerkedhetünk ismert és kevésbé ismert barátaival, a kötcsei szomszédoktól egészen Vágó Istvánig, Kuncze Gáborig vagy a Pa-dö-dőig. Gyurcsány a könyv valamennyi ételét elkészítette, 10 különböző helyszínen, 10 különböző barát társaságában, színészek, művészek, politikusok közös konyhai kalandozásaiba láthatunk bele a kísérő sztorikon keresztül éppúgy, mint a gyönyörű és gazdag képanyagot nézegetve. Senkinek sem tanácsoljuk, hogy ebből a könyvből próbáljon főzni tanulni. Azt azonban bízvást ígérhetjük, hogy a könyv kiváló útmutató ahhoz, hogyan örüljünk az ételeknek, a főzésnek és úgy általában az életnek.

Gyurcsány Ferenc - Blogkönyv, ​2006-2007
Magyarország ​politikai életének 2004.óta egyik meghatározó szereplője és alakítója Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök rendszeresen írja blogjait, melyekben megmutatja nekünk, ő hogyan látja, akarja láttatni velünk a világot, Magyarországot, környezetét. Ez a könyv egy nagyon feszült, problémákkal , konfliktusokkal teli időszak, a 2006-2007-es év blogjait gyűjtötte össze, rendszerezte egy kötetbe. Reméljük, hogy az olvasók számára egy figyelemre méltó, esetleg vitákat is kiváltó, érdekes olvasmányt tudunk nyújtani.

Kollekciók