Ajax-loader

Lajos Mari könyvei a rukkolán


Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​nyalánkság 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​körítés és főzelék 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​előétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Lajos Mari - Balatoni ​ízek
A ​Balaton mellett nem csak strandolni, vitorlázni, horgászni, lovagolni, szórakozni és pihenni lehet - hanem, mindezen kellemességek mellett fölségesen enni-inni is. Az édesvizű, nagy tó ízletes halakat szolgáltat - fehér húsú fogast, harcsát, pontyot, angolnát; a környékbeli erdők gombákat, vadhúsokat; a Balaton mentén emelkedő dombokon tüzes borok teremnek... S akkor még nem szóltunk a konyhaművészetről, amely a remek alapanyagokból finom és egyedi ízeket varázsol elő. Szép tájakról, érdekes látnivalókról - főként pedig balatoni ételekről és italokról szól ez a könyv, képben és írásban idézvén a jellegzetes balatoni fogásokat és azok receptjeit.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​Mákos-diós édesség 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 66 ​karácsonyi édesség
Korábban ​is, de az utóbbi időben mind gyakrabban csörren meg a telefon, Olvasóink a legváltozatosabb sütéssel-fózéssel kapcsolatos kérdésekkel keresnek meg. A hétvégéken és az ünnepek közeledtével egyre sűrűsödnek a hívások, ami azt jelzi, hogy hétköznapjaink sebtében összedobott vagy 10 perc alatt elkészíthető menüi ellenére még nem szoktunk le - szerencsére - a jó házias ízekről. Sajnos, egyre fogy a legendás nagymamák száma, akik a háztartás összes csínját-bínját ismerik, és akiktől el lehetne lesni azt a bizonyos mozdulatot, ami a titok nyitja, vagy akik felhívnák a figyelmet arra a bizonyos, jelentéktelennek tetsző, ámde sarkalatos fontosságú apróságra, amin a siker áll vagy bukik.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​gyümölcsös édesség 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​új leves 33 színes ételfotóval
"Több, ​mint 20 éve jelent meg "99 Leves" című könyvünk, amelynek folytatását már régóta tervezzük, ugyanis azóta több kötetre elegendő jobbnál jobb, vadonatúj leves főtt a fazekamban - ezek receptjét szerettem volna megosztani olvasóinkkal. Természetesen ebből a könyvből sem maradhattak ki az alapreceptek - némelyiket kissé "szájbarágósan" mondom, de úgy vélem, nem fölöslegesen, hiszen aki tudja, tudja, aki azonban nem, annak biztonságot, segítséget jelent." (A szerzők)

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​családi sütemény 33 színes ételfotóval
A ​népszerű sorozat legújabb kötete, vadonatúj, kipróbált receptekkel! Több mint 12 éve, hogy először megjelent 99/33 Házi sütemény című könyvünk, amelynek szerkesztésével annak idején a szokásosnál is többet dolgoztam, mert nagyon nehéz volt eldönteni, hogy terjedelmi okokból melyik receptet hagyjam ki. Akkor arra gondoltam, hogy idővel majd elkészül a második kötet is, és abban lesz helyük. Az elmúlt évek alatt viszont annyi vadonatúj, finom és izgalmas sütemény került a gyűjteményembe és persze a szigorú, ám lelkes családi zsűri tányérjára hogy receptjeim egy része ismét a fiókban marad, de talán majd legközelebb... A java azonban itt sorakozik a következő oldalakon. Ezúttal a válogatás fő szempontja a családias jelleg volt. Egyszerűen elkészíthető, nem túl drága, ugyanakkor kiadós és mutatós, több napig eltartható vagy mélyhűthető süteményeket kínálok, amelyekhez semmiféle különösebb alkalom nem kell, de nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy ilymódon is megédesítsük a szeretteinkkel eltöltött időt. (Lajos Mari)

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​Suppen mit 33 Farbfotos
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​új tésztaétel 33 színes ételfotóval
Bár ​sokféle finom és még finomabb tésztaételt készítenek szerte a világon, az vitathatatlan, hogy a ma ismert tészta italicum. Méltóságát az olaszok adták meg, amikor mindennapi, becses étkük rangjára emelték. A mai napig első fogásként fogyasztják a tésztát, amely az ünnepi menüből sem hiányozhat. Ahány régió, annyi specialitás az olasz tésztafélék és a belőlük készített ételek sokasága egyenesen lenyűgöző. Mind a levesben főtt és abban tálalt pasta in brodo, mind a leszűrt és különféle mártásokkal, adalékokkal gazdagított tészta, a pastasciutta, értékes, laktató, könnyen emészthető táplálék. Nem csoda, ha a száraztészták diadalútja napjainkban is töretlen, hiszen manapság az idővel versenyző háziasszonyok biztos menedéke. Ebben a könyvben olyan kipróbált, jobbára olasz tésztaételek receptjét igyekezett összegyűjteni a szerző, amelyek többsége nem egészen vagy éppen csak egy óra alatt elkészíthető. Szerepel, persze, néhány munkásabb, időigényesebb rakott és töltött, sőt frissen, házilag készített tésztából alkotott fogás is - ezeket tartalékolhatjuk az olyan alkalmakra, amikor a főzést kalandnak vagy éppen pihentető, szórakoztató, kreatív tevékenységnek tekintjük.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​vendégváró 33 színes ételfotóval
"Ebben ​a könyvben olyan ételek receptjét igyekeztem egy kosárba szedni, amelyek között, reményeim szerint, mindenki megtalálja a kedvére és az alkalomra illőt: a változatos italkorcsolyáktól és csipegetnivalóktól kezdve a hagyományostól eltérő sós süteményeken és szendvicseken át egészen a salátakülönlegességekig, hideg sültekig és pástétomokig. Igazoltan hiányoznak a "leülős" nagy vendégségekre való fogások és desszertek (ezek szép számban fellelhetők már megjelent könyveinkben), inkább arra törekedtem, hogy előre elkészíthető finomságokkal, ötletekkel segítsem a háziasszony munkáját megkönnyítő hidegbüfé "felépítését"."

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​könnyű húsétel 33 színes ételfotóval
Előszó ​"Amikor bő húsz évvel ezelőtt megjelent ugyanebben a sorozatban a 99 Szárnyasétel, magam is azt hittem, hogy kimerítettem a témát. Aztán vagy tíz éve ráébredtem, hogy korántsem! így született meg a 99 Könnyű húsétel című könyvünk, amely fehér húsú szárnyasokról, azaz csirke- és pulykaételekről szólt. Most pedig, újabb tizen-év múltán, úgy gondoltam, itt az idő, hogy megigazítsuk, kissé átdolgozzuk és újra kiadjuk ezt a nagy sikerű, sokaknak hiányzó könyvünket, amelynek nem csupán új címe fejezi ki találóbban a tartalmát, de a képek-receptek egy részét meg is újítottuk-ki-cseréltük. A receptek hasznos adalékkal bővültek: valamennyinél feltüntettük az elkészítési időt és az energiatartalmat. Változatlanul nagy fontosságot tulajdonítunk az egészséges(ebb) táplálkozásnak. Tudós emberek elrettentő példákkal és lankadatlan buzgalommal igyekeznek meggyőzni bennünket afelől, milyen üdvös lenne, ha változtatnánk étkezési szokásainkon. így aztán annak, aki a családban magára vállalja a főzés gondját, nincs könnyű dolga, sok szempontot kell figyelembe vennie. Annyit mindenképpen tehetünk önmagunkért és főztünket fogyasztó szeretteinkért (akiknek egészségéért ilyen értelemben felelősséggel tartozunk), hogy egy kicsit jobban odafigyelünk arra, mi kerül a fazékba. Sarkalatos pont a hús, amelyet nagyon szeret a magyar ember: úgy általában kevesebbet kellene fogyasztanunk belőle, azt is körültekintő bölcsességgel, előnyben részesítve a sovány fehér húsokat, elsősorban a csirkét és a pulykát. Róluk szól ez a könyv."

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​krumplis étel 33 színes ételfotóval
Amikor ​Kolumbusz nyomdokába útra keltek az aranyra éhes spanyol és portugál konkvisztádorok Dél-Amerika, az "El Dorado" felé, természetesen nem sejthették, hogy az Andok égbe nyúló hegyei között az aranynál is értékesebb kincset lelnek: a "papá"-t, a "földi almát", amely majd embermilliókat fog megmenteni az éhhaláltól. Nyolcezer éves perui sziklareliefek árulkodnak történelem előtti létezéséről és bizonyítják, hogy az "indios" nagyon is jól tudták: istenek ajándéka a csúnyácska alma. A Spanyolországba érkezett első krumplipéldányok osztatlan sikertelenséget arattak. A gumó alaktalan volt, leprás végtagokra emlékeztetett, az íze kesernyésnek tetszett (nem mindenki tudta, hogy meg kell sütni-főzni), a kihajtott növénynél láttak már szebbet, virágai jelentéktelenek, sőt mérgezőek voltak. Követek, futárok, diplomaták, sőt kalózok szanaszét hordták ugyan Európában és az Újvilágban a krumplit, de mégis 2-300 év kellett ahhoz, hogy pápai áldással, fejedelmi parancsra és némi furfanggal valóban elindulhasson világ körüli hódító útjára. Történt ugyanis, hogy a francia Antoine-Auguste Parmentier, foglalkozására nézve vegyész, patikus és tudós, Nagy Frigyes porosz fejedelem fogságába esett a hétéves háború idején (1756-63). A háború és egyéb sorscsapások folytán akkora volt az éhínség, hogy a foglyoknak csak a legalantasabbnak tartott élelemből jutott. Ez volt a krumpli szerencséje (meg a miénk). Parmentier ezután annak szentelte az életét, hogy a krumplit "népélelemként" elterjessze. Igaz, hogy XVI. Lajos egy kicsit besegített neki, de az érdem mégis a furfangos patikusé: Párizs határában egy darabka földet beültettetett krumplival, nagy hűhóval vizesárkot ásatott köré, és napközben katonákkal őriztette, mintha ki tudja, micsoda kincs rejlene a föld mélyén. A környékbeliek pedig alig várták, hogy beesteledjen - ellopkodták és a saját földjükbe ültették a krumplit...

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​vad- és halétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​leves 33 színes ételfotóval
A ​"fazék" szóhoz - amelyben több-kevesebb lével főzzük az ételt - a világ minden nyelvén, olykor régen elveszítve eredeti jelentését, számtalan szólás-mondás kapcsolódik, arról árulkodva, hogy mindennapi életünk rangos kelléke. Amióta világ a világ, a leves fontos tápláléka az embernek, erről tanúskodnak a régészeti leletek ás az a tény, hogy a fazekaskorong az egyik legősibb "gép". Az első levesfőző asszonynak talán egy különös bemélyedő kő vagy teknősbékapáncél adta az ötletet... talán egy hiányos fogazatú gyermek vagy öregember, aki nehezen gyürkőzött meg a keményre sült vagy éppen félig nyers élelemmel, ki tudja? Történelmi pletyka szerint Julius Caesar centuriói a galliai hadjárat kimenetelét veszélyeztették azzal, hogy "sztrájkba" léptek, mert késett a levesbe való gabona-utánpótlás és elunták a "szárazkosztot". Az viszont tény, hogy az ínyencségéről ismert világhíres kínai konyha ételsorában minden harmadik-negyedik fogás leves, mert úgy tartják, hogy a leves nélkülözhetetlen az egészséges emésztéshez. A receptek négy személyre szólnak, ellenkező esetben jelezzük.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​magyaros étel 33 színes ételfotóval
Legkedvesebb ​magyaros ételreceptjeit gyűjtötte össze a neves szakácskönyvszerző, akinek sok év óta sikeresen futó sorozatához a szerzőtárs-fotográfus, Hemző Károly készített különleges szín- és formagazdagságú, ínycsiklandozó ételfotókat. Új kiadás, megjelent 1999-ben.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​új egytálétel 33 színes ételfotóval
"Az ​egytálétel különös műfaj, amolyan minek nevezzelek? Aszerint, hogy melyik összetevő hangsúlyosabb benne, nevezhetnénk akár levesnek, tésztafélének, hús-, hal-, sajt- vagy tojásételnek is, holott egyik sem, hiszen mindegyikben jócskán szerepelnek "lazító elemek", azaz különféle zöldségek, gabonaszármazékok. Miután természetszerűen sok az "átfedés", nehéz megvonni a határt, hacsak nem az elkészítés módját illető közös vonások alapján: a hozzávalók egy tálban sülnek-főnek, és együttes zamatuk adja meg az étel jellegét. A népszerű szerzőpáros új receptekkel, de továbbra is nagyszerű ételfotókkal kedveskedik olvasóinak legújabb könyvében. Jó főzést kívánunk mindenkinek!" (a Kiadó) "E könyv szerkesztésekor igyekeztem napjaink átalakult étkezési szokásait figyelembe venni: az ínycsiklandó lepények, tartalmas levesek, szaftos-fűszeres-zöldséges húsok és vonzó töltött-rakottasok mellett tekintélyes helyet szenteltem az egytálételként is megálló, gyors, könnyű, változatos, finom, ugyanakkor kalóriatakarékos salátáknak, amelyek nem csupán egészségünknek tesznek jót, de akár a munkahelyre is elvihetők. Szerepel továbbá a receptek sorában néhány olyan jellegzetes, külföldi eredetű étel is, amelyek azt bizonyítják, amit úgyis mindnyájan tudunk: hogy az étel érték, hogy takarékoskodni művészet, hogy szerény hozzávalókból is lehet remek fogásokat készíteni, ha az ember megadja a módját, és valami huncutsággal megbolondítja őket - ha már sülve-főve, de mindenképpen egy tálba keveredve kerülnek az asztalunkra."(Lajos Mari)

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​pizza és tészta 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 66 ​új ünnepi étel
Az ​adventtől vízkeresztig tartó időszak csúcspontja a karácsony, de mindvégig fontos, hogy mi kerül az asztalra. Ebben a könyvben karácsonyra és szilveszter-újév napjára szánt tradicionális és újszerű, magyaros és nemzetközi ételeket gyűjtöttünk össze. Ilyenkor talán a hagyományok kedvelői is szeretnének kirukkolni valami különlegességgel, újdonsággal, mégpedig a biztos siker tudatában. Ehhez szeretnénk – kezdő, ritkán és rendszeresen főző olvasóinknak egyaránt – némi fogódzót kínálni a részletes receptleírásokkal, fázisfotókkal, amelyek – reményeink szerint - segítenek a tökéletes ünnepi fogások elkészítésében.

Hemző Károly - Lajos Mari - 99 ​csirke- és pulykaétel
lőszó ​"Amikor bő húsz évvel ezelőtt megjelent ugyanebben a sorozatban a 99 Szárnyasétel, magam is azt hittem, hogy kimerítettem a témát. Aztán vagy tíz éve ráébredtem, hogy korántsem! így született meg a 99 Könnyű húsétel című könyvünk, amely fehér húsú szárnyasokról, azaz csirke- és pulykaételekről szólt. Most pedig, újabb tizen-év múltán, úgy gondoltam, itt az idő, hogy megigazítsuk, kissé átdolgozzuk és újra kiadjuk ezt a nagy sikerű, sokaknak hiányzó könyvünket, amelynek nem csupán új címe fejezi ki találóbban a tartalmát, de a képek-receptek egy részét meg is újítottuk-ki-cseréltük. A receptek hasznos adalékkal bővültek: valamennyinél feltüntettük az elkészítési időt és az energiatartalmat. Változatlanul nagy fontosságot tulajdonítunk az egészséges(ebb) táplálkozásnak. Tudós emberek elrettentő példákkal és lankadatlan buzgalommal igyekeznek meggyőzni bennünket afelől, milyen üdvös lenne, ha változtatnánk étkezési szokásainkon. így aztán annak, aki a családban magára vállalja a főzés gondját, nincs könnyű dolga, sok szempontot kell figyelembe vennie. Annyit mindenképpen tehetünk önmagunkért és főztünket fogyasztó szeretteinkért (akiknek egészségéért ilyen értelemben felelősséggel tartozunk), hogy egy kicsit jobban odafigyelünk arra, mi kerül a fazékba. Sarkalatos pont a hús, amelyet nagyon szeret a magyar ember: úgy általában kevesebbet kellene fogyasztanunk belőle, azt is körültekintő bölcsességgel, előnyben részesítve a sovány fehér húsokat, elsősorban a csirkét és a pulykát. Róluk szól ez a könyv."

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​kímélő étel 33 színes ételfotóval
Ez ​a könyv nem a tilalomfákról szól,hanem a választás szabadságáról.Arról,h mit-mivel, potosabban a hagyományos,gyakran nehéz hozzávalókat milyen egészségesebb-kímélő tápanyagokkal lehet helyettesíteni. Mert enni jó, nagyon jó! Lajos Mari új sikerkönyvében 99 kímélő étel receptje 33 színes ételfotóval.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​sütemény és torta 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 66 ​húsétel
Lajos ​Mari új szakácskönyvében megtalálhatóak a jó húsételek elkészítéséhez szükséges alapismeretek,nélülözhetetlen elméleti és gyakorlati tudnivaló,amelyek mind azt szolgálják,hogy ne csak a megszokott,hanem újszerű,érdekes és különleges ételekkel is kedveskedhessünk szeretteinknek.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​zöldségtál 33 színes ételfotóval
... ​Mivel úgy gondolom, hogy az igazság mindig valahol középen van, ebben a könyvben olyan recepteket igyekeztem csokorba gyűjteni, amelyek nem zárják ki teljesen a húst, de megkísérlik kikerülni vagy minimumra csökkenteni a károsnak mondott állati eredetű zsiradékokat. Ezek a többségükben egészségmegtartó, "kímélő" (sőt fogyókúrás), töltött és rakott zöldségételek nemcsak finomak, hanem szépek is, mert ez is fontos! Úgy vélem-remélem, hogy nemcsak a hagyományokhoz ragaszkodók, hanem azok is találnak köztük kedvükre valót, akik az említett vegetáriánus vagy a különféle alternatív, reform-, makrobiotikus konyhák hívei, hiszen saját elveiknek megfelelő átigazítással változatos, ízletes fogásokat készíthetnek.

Lajos Mari - 99 ​sós finomság
"Só ​nélkül nincsen ízletes étel. Ez az egyik legfőbb "katalizátor", amely karmesterként kihozza, helyre teszi, kiegyensúlyozza a táplálékainkban rejlő élvezetes ízeket. Még az édességekbe is kell egy-két csipet só, sőt a brazilok a frissen őrölt kávé tetejére is szórnak belőle, hogy kiteljesedjen az aromája: különösnek tetszhet, de a keserű és a sós íz együttese édeskés összhatásként jelentkezik ízlelőbimbóinkon. Újabb kutatások szerint a só a csokoládéhoz hasonlóan endorfint, azaz boldogsághormont termel szervezetünkben - ez akár meg is magyarázhatja a sós ropogtatnivalók világszerte hihetetlen népszerűségét" Lajos Mari új szakácskönyvében sorba veszi a legkedveltebb vendégváró sós finomságokat: az aprósüteményeket, muffinokat, réteseket, pitéket, pizzákat és lepényeket, valamint a szemet is gyönyörködtető sós tortákat. A klasszikus juhtúrós pogácsa és töki pompos mellett olyan különleges és egzotikus ételeket is megtanulhatunk sütni, mint a padlizsános-ricottás lepény, a rókagombás muffin, vagy a halas-spárgás spenóttorta.

Lajos Mari - Hemző Károly - 66 ​torta
Duci ​kislány voltam - erről vallanak a régi fényképek is. Az egyiket különösen szeretem: kakastaréjba kunkorított hajjal állok egy szépséges tonettszéken, és fülig ér a szám. "Itt már biztosan uzsonnáztál' - jegyzi meg kissé maliciózusan két nővérem közül az egyik. Persze, a gének is segítettek, de magam is tettem érte, mert mi tagadás, világéletemben szerettem enni. Édesanyámat, aki a családfenntartó volt és tengernyit dolgozott értünk, nagymamám helyettesítette otthon, így a sütés-főzés gondja is az ő nyakába szakadt. Én boldogvoltam, mert nem kellett napközibe járnom, szörnyű grízes tésztákat és efféléket ennem, kellett viszont jó sokat segítenem, hála az égnek! - teszem hozzá, mert nagyon fiatalon nagyon sok hasznos és felnőttes dolgot megtanultam. Nagymamám, már sokat emlegettem, varázslatos asszony volt, sütni egyenesen tündérmód tudott: majdhogynem a semmiből csodákat. Volt is mindig aprósütemény a háznál, vasárnap meg nagy tepsivel, csak torta nem, az nemigen - leszámítva azt a mennyei diótortát, amely ebben a könyvben is szerepel.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​palacsinta 33 színes ételfotóval
Nem ​ismerek olyan embert, aki ne szeretné a palacsintát. Ki édes, ki sós töltelékkel, összehajtva, feltekerve, batyunak formázva, rakottasként, metéltre vágva vagy tortaszerűen egymásra csúsztatva - falatka, előétel, levesbetét, köret, egytálétel, desszert vagy fenséges torta formájában. A variációk száma szinte végtelen, mindenkit arra buzdítanék, hogy kísérletezzen, alkosson új változatokat, saját specialitásokat." (Lajos Mari)

Lajos Mari - Hemző Károly - 66 ​saláta
A ​különféle ételrecepteket bemutató sorozat újabb, kitűnő kötete színes fotók kíséretében mutatja be annak a 66 salátának a receptjét, amelyek akár főételként is fogyaszthatók.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​házi sütemény 33 színes ételfotóval
"Ezúttal ​olyan sütemények receptjét gyűjtöttem-válogattam össze (és próbáltam ki, szokás szerint), amelyeket nem különösebben ünnepélyes alkalmakra, "csak" a családnak, vasárnap délutáni csipegetésképpen szoktunk sütni, és nem lehet készen megvenni a cukrászdában vagy a péknél. A gyakran jelentéktelen küllemű, de annál finomabb, többségükben "tepsis" sütemények - akár kevert, omlós vagy kelt tésztából készülnek - külön műfajt képeznek a házi cukrászatban. Az itt következők az egészségesebb táplálkozás elveihez igazodva sok gyümölccsel, olykor reformalapanyagokkal és a hagyományosnál alacsonyabb energiaértékű hozzávalókkal készülnek. Néhány klasszikusnak számító recepten változtattam is."

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​szárnyasétel 33 színes fotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​sajt- és tojásétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók