Ajax-loader

Antalffy Tibor könyvei a rukkolán


Antalffy Tibor - Szeretném, ha sokáig dobognál
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Antalffy Tibor - Van-e ​jövőnk?
Antalffy ​Tibor Van-e jövőnk? című könyve napjaink égető problémáit öleli fel olvasmányos és a szerzőre jellemző cinikusan humoros stílusban. Olyan témákat feszeget, amibe már sokaknak beletört a bicskája. Olyasmikről ír, ami politikus körökben, és legyünk őszinték, a nyomtatott sajtóban is tabunak számit, annak ellenére, hogy az élet és halál kérdéseiről van szó. Biztos vagyok benne, hogy sok magyar honfitársam fogja hozzám hasonló lelkesedéssel forgatni a könyvet, és fel fogja fedezni benne azokat az értékeket és igazságokat, amelyeknek feltárását csakis hosszú évek tapasztalata tehet lehetővé, beleértve az író tengerentúli élményeit is. (Temesi Iván, Kanada, Vancouver, 2004.november 8.

Antalffy Tibor - Született ​nők
- ​Tessék mondani, ez egy ismeretterjesztő könyv? - Igen. - És milyen ismereteket terjeszt? - Hát, megismerteti a nőket. - A nőket? Akkor ez a könyv tulajdonképpen kivesézi őket? - Ezt is lehetne mondani. - Ezek szerint a nőket meg lehet ismerni? - Hát, nem tökéletesen, de azért ahhoz eléggé, hogy egy jó könyv íródjék róluk. - És tessék mondani, a szerző ért a nőkhöz? - Igen, határozottan ért a nőkhöz. - Még azt tessék elárulni, ezt tanítják valahol? - Mit? - Hát a nőkhöz értést. - Nem. - Akkor az író a nőismeretét hogyan szerezte be? - Tapasztalati úton. A szerző 73 éve férfi, volt néhány felesége, számtalan barátnője, jó néhány szeretője, kolleganője, egy-két anyósa, aztán egy ideje menedzsel egy lelki klinikát is. - Lelki klinikát? Nők részére, vagy férfiak részére? - Nem válogatós. Nők is, férfiak is mehetnek hozzá, de a férfiak nem mennek. - Miért nem mennek a férfiak? - Mert a férfiak nem bánják, ha átverik őket. - Az más. És mit szól ehhez a könyvhöz az író felesége? - Hogy-hogy mit szól? Ő volt a lektor. Egy volt barátnő véleménye a szerzőről: Hogy milyen ember ő? Ezerarcú vízöntő. Hol halálosan komoly, hol mulatságos. Jószívű, ám kérlelhetetlen. Ha kifogy a gyengédségből, akkor meglepően cinikus. Hűvösen racionális, mégis minden butaságot kipróbál. Hihetetlen, de mindenkin segíteni akar. Természetesen neki is van gyengéje, amire nem szeretné, ha rájönnének: imádja a nőket.

Antalffy Tibor - Ausztráliába ​disszidáltam
Láttál ​már koala macit? De tényleg, láttál már koala macit, olyat mint a címlapon lévő? Nem, nem az állatkertben, csak úgy vadon. Már kerek öt éve voltam Ausztráliában, amikor egy vasárnap reggelen mellbevágott a gondolat: tényleg, hol vannak a kenguruk meg a többiek? Hát hol lennének? Az üdvözlő lapokon. Persze az üdvözlő lapokon látható aborigin harcos is teljes harci díszben, vagyis tök meztelen. A valóságban az aborigin harcos koszos, lehetőleg részeg, nincs kipingálva, por- valamint légylepte, és persze nem harcol. Koala macit tehát nem láthattam. Az ember egyéb más állatokkal van elfoglalva. Időnként megírják az újságok, kinek a lábával úszott el egy cápa, és mert ez egy elég nagy állat, a lábakat többnyire tőből tépi ki. Ami a helyszínen marad, az rendszerint másodpercek alatt elvérzik a jó langyi tengervízben. Ami azt illeti a szárazföld se izgalommentes. Sydney-i családi házadban nyugodtan előfordulhat, hogy egy mérges pók bemászik az ablakon és huncutul elbújik a salátástál tövében vagy mérgeskígyó tiszteli meg a hátsó kerted és várja a kedvező alkalmat, hogy rádhozza a frászt, ami rendszerint sikerült neki. "A könyv végig érdekes, mulatságos és nagyon informatív. Ritkán jut az olvasó kezébe ilyen eredeti nyelvezetű és ennyire gördülékeny útleírás. Mellesleg még dönteni is segít: itthon vagy külhon?" (idézet a MAI IRODALOM című hetilap sehol meg nem jelenő számából)

Antalffy Tibor - A ​jövőnk véget ért!
Amennyiben ​a bajok gyökeréig akarunk lemenni, akkor észre kell venni, hogy valójában a válság oka a szabadpiac önszabályozásában való hit, ami szerint az államnak nem szabad beavatkozni a gazdaságba. 2008 őszén Alan Greenspan megjelent a kongresszusi vizsgálóbizottság előtt, ahol Henry Waxman szenátor Greenspan homályos válaszát tisztázni akarta. „Vagyis, Ön rájött arra, hogy a világról alkotott képe, ideológiája nem fedte a valóságot, más szavakkal, rossz volt?" Amire a FED volt elnöke azt válaszolta: „Ez a megfogalmazás abszolút precíz." Greenspan tehát kijelentette, hogy a szabadpiac elmélete hamis. Veszem magamnak a bátorságot, és ezek után leszögezem: egy hibás gazdaságfilozófia ráerőszakolása a világ nagy részére elkerülhetetlenné tette, hogy a végén megérkezzünk ahhoz a világválsághoz, ami napjainkban bontakozik ki előttünk. Ez viszont egyértelművé teszi, hogy a jelenleg folyó válságkezelések mindaddig eredménytelenek lesznek, amíg a politikusok ezt nem veszik észre, és felhagyva a szabadpiac mindenhatóságának téveszméjével, nem formálják át a kapitalizmust, és nem hoznak létre egy szociálisan érzékenyebb rendszert.

Antalffy Tibor - Csoportos ​szex itt és most
„A ​hoppon maradt osztrák felmérte a helyzetet. A három meztelen emberből álló húshegy mögé ment és megpróbálta az egész bandát az oldalára fordítani. Nyilvánvaló volt, hogy őt még mindig Zsuzsa ánusza után ette a fene. A problémát Pali, a színész oldotta meg. Intett az osztráknak, hogy cseréljenek, neki hosszabb a szerszáma. Ekkortájt Zsuzsa is rádöbbent, mire megy ki a játék és Sanyitól megszabadítva magát megpróbált véleményt nyilvánítani: - Ti meg vagytok húzatva! Többre nem telt tőle, mert Sanyi mindent megtett az eredeti állapot visszaállítása érdekében. Közben az osztrák hapsi nője, mint később kiderült, Vilma névre hallgató magyar profi, mellém settenkedett és a Zsuzsát is magába foglaló ember-rakásra bökve megkérdezte: - A feleséged otthon is így csinálja? - Hát persze! A szomszédok be vannak tanítva. Csak átkopogunk a falon és jön az egész emelet. - Na, akkor én is mutatok valamit, de sajnos ez kétszemélyes. - Nem baj - mentem bele a játékba - Már ahhoz is volt szerencsém...” *** Mi kell napjaink gonddal terhelt emberének? Szex, a legolcsóbb élvezet. Hahota, a legolcsóbb szórakozás. Pontosan ezt nyújtja a Csoportos szex itt és most és még sok minden mást. Például informatív. Van csoportos szex Magyarországon? Több, mint gondolnánk! Kik vesznek benne részt? Lehet, hogy a mosolygós körzeti orvos? Jucika a titkárságról? A gyár főmérnöke? A tegnapi taxis? A szomszéd két gyerek mamája?... semmi se kizárt!

Antalffy Tibor - Légy ​az én palimadaram
Antalffy ​Tibor 1933-ban született Budapesten. Már óvodás korában megfigyelhető volt, hogy mindig ő kapta a repetát, amikor a többieknek már rég aludni kellett. Elemi iskoláit is a Fővárosban járta. Tízórait rendszeresen nem vitt az iskolába, a társaiét ette. Cserébe híres emberek fényképét adta, amiket osztálytársai történelem könyvéből vágott ki a tanítónéni ollójával. Tizennégy évesen rendezi meg élete első tomboláját. Főnyeremény egy cserkésztőr, amit legjobb barátja nyer meg egy ingyenjeggyel. Később a nyereményen osztoznak. Övé lesz a tőr, barátjáé a tanulság. Középiskolás évei egybe esnek a fordulat éveivel. Szülei önként kitelepülnek. Így a serdülő fiút aligha voltak képesek ellátni megfelelő mennyiségű zsebpénzzel. Szerzőnk a mindennapi betevő mozijegyeit kártyán nyeri. A négy középiskolás év alatt – korabeli feljegyzések szerint – egyetlen egy piros ultit veszített el, amikor az érettségi banketten a párttitkár is beszállt egy fordulóra. Gyermekkori ideálja a névtelen utcai (Zug)árus, akinek mindig akad egy-egy palimadár a horgára. Még alig húsz éves, amikor nem tud dönteni, melyik jelmondat mögött húzódik meg nagyobb életbölcselet: "Ha egyszer sikerül már nem fizetek rá." vagy "Ha mindenkit csak egyszer tudok becsapni, akkor se fogok soha a tízmillió végére jutni." Végül egy harmadik mellett dönt: "Sose voltam olyan szegény, hogy ne tudtam volna bármit ígérni." Megígéri tehát önmagának, hogy milliomos lesz és ebből kifolyólag 1956-ban külföldre távozik. Itt megtanulja, hogy csak két dologtól kell rettegnie: a rendőrségtől és a honfitársaitól, de a rendőrségtől csak akkor, ha valamit elkövet. Hamarosan tőzsdézni kezd, más pénzén. Így a veszteség se az övé. Ezt követve felcsap ingatlan ügynöknek, telek spekulánsnak, opál bányásznak, krokodil vadásznak, sőt néhány napig alkalmazást talál egy kaszinóban is. Az INTERPOL csak azért nem körözi, mert soha semmi nem bizonyítható rá. A hetvenes években újra Magyarországon üti fel a fejét. Helyesli a tetemes külföldi kölcsönök felvételét, mert tapasztalatai szerint sose azt fizeti vissza, aki elkölti. Látszatra közveszélyes munkakerülő, de valójában egész jól él, állítólag munkából. A rendszerváltás óta könyveket ír, de még nem figyeltek rá fel. Ezt megnyugtatónak ítéli, mert a szürke névtelenség leple alatt hozzászokott a csendes érvényesüléshez.

Antalffy Tibor - Irány ​Ausztrália
Láttál ​már ausztrál kengurut? Láttál már ausztrál kengurut, olyat, mint a címlapon lévő? Nem, nem az állatkertben, csak úgy vadon. Már kerek öt éve voltam Ausztráliában, amikor egy vasárnap reggel mellbe vágott a gondolat, hol vannak a kenguruk meg a többiek? Hát hol lennének? Az üdvözlőlapokon. Persze az üdvözlőlapokon található aborigine harcos is teljes harci díszben, vagyis tök meztelen. A valóságban az aborigine harcos koszos, lehetőleg részeg (de ezt nem szabad észrevenni, mert akkor rasszista vagy), nincs kipingálva, por-, valamint légy lepte, és persze nem harcol. Kengurut tehát nem láttam, Az ember egyéb más állatokkal van elfoglalva. Időnként megírják az újságok, kinek a lábával úszott el egy cápa, és mert ez egy elég nagy állat, a lábakat többnyire tőből tépi ki, és ami a helyszínen marad, az rendszerint másodpercek alatt elvérzik a langyos tengervízben. Ami azt illeti, a szárazföld se izgalommentes. Sydney-i családi házadban már holnap előfordulhat, hogy egy mérges pók bemászik az ablakon, és huncutul elbújik a salátástál tövében, vagy mérges kígyó tiszteli meg a hátsó kertedet, és várja a kedvező alkalmat, hogy rád hozza a frászt, ami rendszerint sikerül neki. A könyv végig érdekes, mulatságos és nagyon informatív. Ritkán jut az olvasó kezébe ilyen eredeti nyelvezetű és ennyire gördülékeny útleírás. Ezen kívül az összes hivatalos és kevésbé hivatalos tudnivaló ismertetésével még dönteni is segít: itthon vagy külhon? Tudod-e, hogy Ausztráliában: - Két év ott-tartózkodás után kérheted az állampolgárságot? - Vízumkérésedet pontrendszer alapján bírálják el? - A nyugdíjjogosultsághoz mindössze 10 év munkaviszony szükséges? - A rokkantnyugdíj-jogosultsághoz elég egyetlen munkában eltöltött nap? - Az első 210 angolórád költségét az állam fizeti? - A mentőket, tűzoltókat vagy a rendőrséget angol nyelvtudás nélkül is kihívhatod?

Antalffy Tibor - Velünk ​kisérleteznek
A ​Kaliforniában élő Soós professzor nyilatkozata a KURIR-nak: Budapest, 1991. január 18. Soós professzor kezében megdönthetetlen bizonyítékok vannak, miszerint az AIDS nem földi eredetű. A magyar származású mikrobiológus professzor, a Nobel-díj várományosa szerint az AIDS vírusát egy magasabbrendű civilizációhoz tartozó, földönkívüli élőlények állították elő és ültették be az emberbe. A professzor meg van győződve arról, hogy VELÜNK KÍSÉRLETEZNEK. A VELÜNK KÍSÉRLETEZNEK vitathatatlanul egy olyan sci-fi, ahol minden a helyén van. Ha a könyvben szereplő történet nem is bizonyítható, cáfolni semmi körülmények között nem lehet. Éppen ez a hátborzongató, hogy a leírtak tökéletesen elképzelhetők, és csak a Teremtő a megmondhatója, hogy igaz-e vagy sem. Egy dolog biztos: az olvasó a könyv elolvasása után a világot másként fogja látni mint előtte.

Antalffy Tibor - Az ​évszázad biztosítási csalása
Jelentős ​összegű életbiztosításokat kötött, megrendezte saját halálát, majd hat évig bujkált a hatóságok elől pénz nélkül, hátrahagyva otthonát, családját és barátait. A. Zoltán Rex 2000 júliusa és novembere között hat nagy összegű biztosítást kötött, összesen 252 millió forint értékben. A. Z. R. 2001. szeptember 17-től családjával és közeli barátaival a görögországi Toló városában nyaralt. 2001. szeptember 26-án szörfözés közben a tengerbe esett, majd eltűnt. A görög hatóságok nagy erőkkel kezdték keresni, majd fél évig tartó vizsgálat után végül lezárták a nyomozást. A nyaralásból hazaérkezve a gyanúsított felesége levélben értesítette a biztosítókat a halálesetről, majd megbízott egy ügyvédet, hogy az járjon el a biztosítások ügyében. BLOGOS VÉLEMÉNYEK: A napokban a véletlen folytán bukkantam rá. Csalásból fulladt vízbe? És akkor láss csodát, ma megtalálták a nemes nevű, ám nem nemes lelkű Antalffy Zoltán állatkereskedőt. Természetesen most már az ártatlanság nevében csupán monogrammal. Ilyen nincs! A volt feleség még bigámiázott is a tetejébe. Figyelmesen elolvastam a híradást, de nem tudnám megmondani, hogy igazából milyen bizonyítható bűncselekményt követett el az ipse. Azonkívül, hogy évek óta egy cseh tanyán sanyargatta magát. Azért az elgondolkodtató, hogy a gyilkossági csoport foglalkozik az üggyel...

Antalffy Tibor - Mi ​volt előbb?
A ​könyv szerzője 1933-ban született, iskoláit, tanulmányait Budapesten és Melbourne-ben (Ausztrália) végezte. A Kádár-korszak alatt évtizedeken át műszaki és tudományos munkákat fordított magyarra. Szakterülete? Nos, Antalffy Tibor nem kozmológus, nem részecskefizikus, de még csak nem is teológus. Egész életében szabadúszó volt, aki anyagilag nem függött dékánoktól, igazgatóktól, megszokta, azt mond és ír, amit gondol, és most sokunk hasznára elhatározta, hogy közzé teszi "kozmológiai gondolatait" az Istennel és az ősrobbanással kapcsolatban. Ezek a gondolatok lehet, hogy jók, lehet hogy rosszak, a mai világban nem könnyű eligazodni, lehet velük egyetérteni, lehet velük élesen szembehelyezkedni, lehet őket utálni, vagy éppen kedvelni, egy dolgot nem lehet velük csinálni, mellettük közömbösen elmenni, mert Antalffy Tibor gondolatai, megfigyelései gondolkodásra késztetők. Eddig csak elhittük, de most itt az első tudományos bizonyíték arra, hogy van teremtő Isten. A könyv címét, Mi volt előbb Isten vagy ősrobbanás? a következőképpen kell értelmezni: Vajon Isten az ősrobbanással teremtette-e meg a Világot, vagy az ősrobbanás isteni teremtés nélkül következett be (mondjuk úgy, magától) majd 13, 7 milliárd évvel később a színen megjelenő Ember alkotta meg az Istent saját használatára. A kérdés eldöntéséhez elsősorban kozmológiai és kvantummechanikai ismeretekre van szükség, de az Ember ma már eleget tud ahhoz, hogy Isten léte tudományosan is bizonyítható legyen. A szerző kifejezetten tudományos kételkedéssel látott a kérdés megválaszolásához és arra a következtetésre jutott, hogy a legújabb tudományos eredmények egyértelműen egy olyan, nem anyagi világ létezésére utalnak, ami Isten létét elengedhetetlenül feltételezi.

Kollekciók