Ajax-loader

Reviczky Béla könyvei a rukkolán


Reviczky Béla - Észbontó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Reviczky Béla - Macska-kisállatkalauz
A cicák tartása látszólag pofonegyszerűnek tűnik, hiszen olyan önállóak. Ha viszont mindent szeretnénk megadni kedvencünknek, komolyan fel kell készülnünk a macskatartás tudományából. Ebben nyújt praktikus segítséget ez a kis kötet, amely minden alapvető tudnivalót tartalmaz. A műből megtudhatjuk a gondozás, a táplálás, a szaporítás műhelytitkait, a cicaviselkedés főbb jellemzőit és azt is, hogy mik a feladataink, ha macskánkat netán állatorvoshoz vagy nyaralni visszük. A könyv végén találjuk a témához kapcsolódó internet- és egyéb hasznos címeket.

Reviczky Béla - Kórusok ​enciklopédiája
A ​kórusok enciklopédiája címet kettős értelemben használjuk. Egyrészt a kórusművekről, a kórusirodalomról kívánunk benne hasznos ismereteket közölni, másrészt pedig azzal a nem titkolt reménnyel is ajánljuk a könyvet, hogy valóban a kórusok, a kórusénekesek enciklopédiája lesz. A Kórusok enciklopédiáját ugyanis a mindenkori kórusénekes számára állítottuk össze, hogy művészeti tevékenységét, az éneklést művelődéstörténeti háttéranyaggal, hasznos információkkal segítsük. Emellett az enciklopédia kórusműjegyzékét a karvezetők és az énektanárok szíves figyelmébe is ajánljuk, és sikernek vennénk, ha általában a zenekedvelők érdeklődését is felkeltené könyvünk, melynek fejezetcímei: _Zeneszerzők és művek_ _Fogalomtár_ _Kórusművek jegyzéke_ _Bibliai és liturgikus szövegek_

Reviczky Béla - Kutyák
Lehet ​haszon, vadász, vagy munkakutya, hűségük évszázadok óta töretlen az emberek felé. E színes fotókkal, illusztrációkkal teli zsebkönyv - mely kilenc fejezetre oszlik - segítségével könnyen eligazodhatunk a fajták rengetegében. Megtalálható több mint 80 fajta eredete, mérete, azonosító jegyei és jellegzetes szokásai. Tanácsokat kapunk a kutya kiválasztásához, tanításához, versenyeztetéséhez, és ahhoz, miként éljünk együtt velük. A nálunk is méltán népszerűvé vált kiadvány • könnyen érthető, minden korosztály számára ajánlott, • számos információval teli, színes, gazdagon illusztrált könyv, amely méreténél fogva a hazai könyvpiacon igazi kuriózumnak számít, • bármikor, bárhol könnyen forgatható hasznos, a mindennapi élethez, általános ismereteket nyújt mindenki számára, hiszen „tenyérben a világ, zsebben a tudás” kiadvány, csaknem 100 érdekesnél érdekesebb témakörrel lepi meg az olvasni vágyókat.

Reviczky Béla - Varázslatos ​tőrök és kardok
A ​lovagok hőstetteit megörökítő krónikákba, kalandregényekbe, de még a mai készítésű történelmi filmekbe is az lehel igazi életet, ha megcsörrennek bennük a kardok, szikráznak a pengék, süvítenek a nyílvesszők, csattognak a buzogányok. A szúró- és vágófegyverek ősidők óta a harci dicsőséget, a férfiasságot testesítették meg, a hatalmat és a gazdagságot jelképezték, nemes ajándékot, talizmánt, amulettet jelentettek. A világ minden táján nem véletlenül tartották az istenek ajándékának, égi magasságból érkező, mágikus tárgynak. Ráadásul a szúró- és vágófegyverek két, első pillantásra összeegyeztethetetlen sajátosságot is ötvöztek magukban: egyrészt csodálatos művészeti alkotások voltak, másrészt olyan funkcionális tárgyak, amelyektől tulajdonosuk sorsa függött. E könyv is ezt a kettősséget tükrözi: egyrészt gyönyörű fegyvereket mutat be, másrészt részletesen leírja történelmi szerepüket (a lőfegyverek megjelenéséig). A(z) Varázslatos tőrök és kardok (Könyv) szerzője .

Reviczky Béla - Repülőgép-enciklopédia
A ​Repülőgép-enciklopédia közel 1200 repülőgépet mutat be (a hőskor kétfedelű gépeitől a modern szuperszonikus repülőgépekig, az 1. világháborús vadászgépektől a legmodernebb, csúcstechnologiájú felderítőgépekig). Funkciójuk szerint 12 csoportba osztva targyalja a repüléstörténet legérdekesebb gépeit; mindegyik repülőgépről fényképet közöl, műszaki leírást ad, bemutatja előállításának történetét, leírja műszaki jelentőségét és közli háromnézeti képét. A legfontosabb gépeket emellett színes, modellszerű fotógrafikával is megjeleníti.

Kollekciók