Ajax-loader

Philip Kerr könyvei a rukkolán


Philip Kerr - Sápadt ​gonosztevő
1938, ​Berlin. Németországban egyre puskaporosabbá válik a levegő. Bernhard Günther magánnyomozó nincs túlságosan elragadtatva, amikor maga Heydrich, a Gestapo főnöke rendeli magához: egy sorozatgyilkos kézre kerítését várja tőle. A Harmadik Birodalom lezüllött zsarui tehetetlenül állnak a borzalmas halálesetek előtt: valaki szőke, kék szemű, árja kamaszlányokat rabol el és végez ki brutálisan. Rituális gyilkosságokról lehet szó vagy hidegvérrel kitervelt tettekről? Egy olyan világban, ahol nap nap után tűnnek el emberek a süllyesztőben, hősünknek nincs sok választása. Philip Kerr sötét tónusú krimisorozata, a Berlin Noir második részében Bernie egy kegyetlen játék eszelős résztvevőiről rántja le a leplet. Mire az ördögi összefonódások szálain eljut a gonosztevők főhadiszállásáig, rá kell döbbennie: a tét nem pusztán a veszélyben forgó kamaszlányok élete.

Philip Kerr - Vakmerő ​terv
Dave ​Delanonak bőven volt ideje kidolgoznia azt tervet, ami gazdaggá teheti, hiszen öt éve volt rá. Öt évet ült ugyanis egy börtönben, csak azért, mert valaki fizetett neki azért, hogy hallgasson. A kapott pénz azonban nem ért meg öt évet Delanonak, így egy nagy pénzszállítmányt akar megszerezni, és aztán tisztára mosni. Azonban ekkor még nem is sejti, hogy vakmerő terve egy kábítószer csempészési ügybe keveri, és összetűzésbe kerül nem csak az FBI-jal, hanem magával a Maffiával is. A könyv végére már csak két kérdés marad: Túlélheti-e Dave ezt a kalandot, és gazdag lesz-e a végére?

Philip Kerr - A ​Philosophical Investigation
LONDON, ​2013. Serial killings have reached epidemic proportions-even with the widespread government use of DNA detection, brain-imaging, and the "punitive coma." Beautiful, whip-smart, and driven by demons of her own, Detective Isadora "Jake" Jacowicz must stop a murderer, code-named "Wittgenstein," who has taken it upon himself to eliminate any man who has tested posi­tive for a tendency towards violent behavior-even if his victim has never committed a crime. Philip Kerr is winning more acclaim than ever for his beloved Bernie Gunther series and-with Kerr's higher profile-A Philosophical Investigation is poised to capture an all-new readership with its riveting tale of a killer whose intellectual brilliance is matched only by his homicidal madness.

Philip Kerr - The ​Other Side of Silence
Once ​I’d been a good detective in Kripo, but that was a while ago, before the criminals wore smart gray uniforms and nearly everyone locked up was innocent.” Being a Berlin cop in 1942 was a little like putting down mousetraps in a cage full of tigers. The war is over. Bernie Gunther, our sardonic former Berlin homicide detective and unwilling SS officer, is now living on the French Riviera. It is 1956 and Bernie is the go-to guy at the Grand-Hotel du Cap-Ferrat, the man you turn to for touring tips or if you need a fourth for bridge. As it happens, a local writer needs just that, someone to fill the fourth seat in a regular game that is the usual evening diversion at the Villa Mauresque. Not just any writer. Perhaps the richest and most famous living writer in the world: W. Somerset Maugham. And it turns out it is not just a bridge partner that he needs; it’s some professional advice. Maugham is being blackmailed—perhaps because of his unorthodox lifestyle. Or perhaps because of something in his past, because once upon a time, Maugham worked for the British secret service, and the people now blackmailing him are spies. As Gunther fans know, all roads lead back to the viper’s nest that was Hitler’s Third Reich and to the killing fields that spread like a disease across Europe. Even in 1956, peace has not come to the continent: now the Soviets have the H-bomb and spies from every major power feel free to make all of Europe their personal playground.

Philip Kerr - Kieső ​helyen
A ​foci nem élet és halál kérdése. Sokkal több annál. Scott Manson, a London City segédedzője ezt a saját bőrén tapasztalja meg, amikor a csapat menedzserét, Joo Zarcót holtan találják egy bajnoki mérkőzés után. Minden jel arra mutat, hogy a zseniális, ám nagypofájú portugált agyonverték. A Premier League öldöklő tempójában azonban nincs idő hosszasan gyászolni, máris készülni kell a következő meccsre. A rendőrség tehetetlen, a klub ukrán tulajdonosa, a kétes hírű vállalkozóból lett milliárdos pedig visszautasíthatatlan ajánlatot tesz Scottnak: ha megtalálja a gyilkost, átveheti a csapat irányítását... A Kieső helyen vérbeli focis könyv valós és kitalált figurákkal, korrupcióval, feledhetetlen cselekkel, védésekkel és gólokkal és persze sajtóhiénákkal, gyanakvó zsarukkal és csábító rendőrnőkkel. "Sodró lendületű krimi, tele pikáns anekdotával" Irish Independent Philip Kerr több mint húsz regény, köztük a népszerű Bernie Gunther-sorozat szerzője, amely az egyik legrangosabb, brit krimiknek járó díjat is elnyerte. A profi labdarúgás világába kalauzoló Scott Manson-sorozatának ez az első darabja. Csak azért teszünk úgy, mintha a foci egy sport lenne, hogy ne rémítsük halálra a nőket a játék iránti szenvedélyünkkel. Az igazság az, hogy a sport gyerekeknek való egy nyári napon, vagy olyanoknak, akik hülye kalapokban flörtölnek csapott állú, frakkos idiótákkal, és közben vetnek egy-egy pillantást a szép lovakra. Mert ha most kimennétek, és megkérdeznétek bármelyik szurkolót, hogy szórakozni jött-e, vagy valami szépet látni, tutira úgy nézne rátok, mint akiknek elment az esze. És igaza lenne.

Philip Kerr - If ​the Dead Rise Not
An ​instant classic in the Bernie Gunther series, with storytelling that is fresher and more vivid than ever. Berlin, 1934: The Nazis have secured the 1936 Olympiad for the city but are facing foreign resistance. Hitler and Avery Brundage, the head of the U.S. Olympic Committee, have connived to soft-pedal Nazi anti- Semitism and convince America to participate. Bernie Gunther, now the house detective at an upscale Berlin hotel, is swept into this world of international corruption and dangerous double-dealing, caught between the warring factions of the Nazi apparatus. Havana, 1954: Batista, aided by the CIA, has just seized power; Castro is in prison; and the American Mafia is quickly gaining a stranglehold on the city's exploding gaming and prostitution industries. Bernie, who has been unceremoniously kicked out of Buenos Aires, has resurfaced in Cuba with a new life, seemingly one of routine and relative peace. But Bernie discovers that he truly cannot outrun the burden of his past: He soon collides with a vicious killer from his Berlin days, who is mysteriously murdered not long afterward-and an old lover, who may be the murderer. If the Dead Rise Not is everything fans have come to expect from Philip Kerr: twisted intrigue, tight plotting, quick-witted one-liners, a hang-by-your- thumbs ending, and, most significant, a richer, wiser Bernie Gunther.

Sue Kay - Vaughan Jones - Philip Kerr - Inside ​Out
Each ​Student’s Book contains from 14 to 20 units including two consolidation units, providing around 90 core hours of teaching material. Each unit varies in format, with a flexible sequence of teaching points and tasks rather than a repetitive lesson format.

Philip Kerr - Halálos ​március
,,Imádtam ​a fal leomlása előtti Berlint. A leghangulatosabb város volt az egész világon! Sötét és karcos, akárcsak én." A skót származású Philip Kerr jogot és filozófiát hallgatott az egyetemen - többnyire németül. Ekkor ásta bele magát a 20. századi Németország történetébe, különösen a náci ideológia érdekelte. 1989-ben jelent meg első detektívregénye, a Halálos március - ebben a kötetben találkozhatunk először Bernie Günther nyomozóval, a Berlin Noir-sorozat főszereplőjével. Günther szókimondó, cinikus és kétségtelenül acélos humorú férfi. Az első világháborúban tisztként szolgált, a bűnügyi rendőrség kötelékében pedig 11 évet húzott le: eltűnt emberek, jórészt zsidók után nyomozott. A Halálos márciusban Kerr 1936-ba kalauzol, felvonultatva a film noir kelléktárát: adott egy magányos nyomozó, egy komor és korrupt város, és persze nem hiányozhat egy igazi femme fatale sem, akit a kor ünnepelt színésznője, Ilse Rudel testesít meg. Megelevenedik előttünk az 1936. évi berlini nyári olimpia, belecsöppenünk egy ékszerrablásba, tanúi lehetünk annak, amint a nyomozás során Günther konfliktusba kerül a hatóságokkal, míg végül egy koncentrációs táborban találja meg az ügy kulcsfiguráját. Ha tetszett a Budapest Noir és a Bűnös Budapest-ciklus többi része, biztosan magába szippant a Berlin Noir rejtélyekkel teli világa!

Philip Kerr - Kaland ​a világ tetején
Jack ​Furness,a világhírű hegymászó éppen Nepál egyik legmagasabb csúcsát próbálja meghódítani, amikor megcsúszik és belezuhan egy gleccserszakadékba. A hóban talál egy szinte tökéletes állapotban lévő koponyát, amelyet hazaérkezése után volt barátnőjének, Dr. Stella Swiftnek ajándékoz, aki paleontológusként dolgozik a Berkleyn. Az ajándék felkelti Stella kíváncsiságát. Amikor megvizsgálja a koponyát, kiderül, hogy valószínűleg egy korai előemberi maradvány, egyfajta majomemberé, amelyet a tudomány még nem ismer. Stella arra is ráébred, hogy a koponya nem több millió éves, hanem egy friss maradvány...

Kollekciók