Ajax-loader

Föld S. Péter könyvei a rukkolán


Föld S. Péter - Jó ​játék a rajzfilm
A ​világon évente több tízezer hosszabb-rövidebb rajzfilm készül. Ma, amikor már számítógép is tud rajzfilmet csinálni, valóban mindennapi élményünkké vált. Különösen a gyerekek között óriási rajongóinak tábora. Persze miközben nézitek a Tom és Jerryt, a Donald kacsát, Vukot és Mátyás királyt, nem is gondoljátok talán, hogy ti magatok is tudnátok rajzfilmet (vagyis animációs filmet) csinálni. Nemcsak a felnőttek kiváltsága ez. Könyvünk megismertet benneteket a rajzfilmkészítés csínjával-bínjával, meg arra is megtanít, hogy készíthettek magatoknak, saját fantáziával, kedvetek szerint ilyen filmet. Egyszerűt, bonyolultat, mindenfélét. De ügyesek legyetek ám!

Föld S. Péter - Nagyon ​rendőr viccek
A ​rendőrök - az "intézményük" fennállása óta - mindig is a viccek céltáblái voltak. A kötet az ő személyük köré rendezi a humorosnál humorosabb kis sztorikat, tréfákat, melyek közül jó néhány már ismerősnek tűnhet fel az olvasók előtt, míg más, vidám "helyzetleírás" bizonyára újnak hat majd. "A rendőr boldog vigyorral az arcán lép be az őrszobára. - Hát te meg minek örülsz annyira? - kérdi a kollégája. - Képzeld, IQ-teszten voltam. - Na és? - Hál' istennek, negatív!" - A könnyed kikapcsolódásra vágyó olvasók kereshetik.

Föld S. Péter - Lehet-e ​egy forradalmárnak hasmenése?
Föld ​S. Péter szatirikus vénája nem fintorban, grimaszban, mókában csattan. Nem karikás ostor. Tudós szerző, diplomás közgazdász, meg diplomás szociológus, nyugodtan lehetne a MOL elnöke, a Nemzeti Bank főigazgatója, trezorjának lovagja, de azt kicsit unná. Ráadásul elvégezte a Bálint György Újságíró Akadémiát – amelynek bármikor professzora lehetett volna. Igaz, viszont humorban harapós. FSP rosszkedvében néha humorizál. Nem ismerek senkit, aki bosszúságában ilyen szellemes lenne… …Nem vicceket mond, nem mulattatni, kacagtatni akar, szavaival, pompás poénjeivel nem csiklandoz: kegyetlen derűje erős, éles fényvető. Amit valakik – testületek, fórumok, intézmények, lapok, pártok – árnyékba, sötétségbe, lódításba csomagolnának, elrejtenének – azt FSP egyetlen pillantással meztelenre vetkőzteti. És nem mindig minden szebb meztelenül. FSP szellemessége sosem sznob, sosem orrhangú, előkelősködő, hanem olyan mély, mint a népmesei anekdoták: elemista elméktől akadémikus agyakig mindenkié. A magától értetődő igazság az Ő szájából meglepőbb a felfedezéseknél. Szatirikus irodalmának tanulmányozása kiváló esélyt ad annak föltárására, hogy amikor mi nevetünk, mások miért komorulnak el. Írásainak élvezetes olvasásával egyúttal fölidézzük, megtanuljuk, hogy miken mérgelődtünk és minek örültünk ezekben az években. Részletek Bodor Pál (Diurnus) utószavából

Föld S. Péter - Disznó ​viccek gyűjteménye
A ​közismerten poéngyilkos Pap Jancsi egy társaságban nagyon mulatságos történetet hall. - Felkértem egy lányt táncolni - mesélte az egyik fiatalember. - Egy lassú szám következett, egészen szorosan magamhoz vontam, mire a lány megkérdezte: - Mondja, miből van ez a nyakkendőtű? - Korál. - És a mandzsettagombja? - Az is korál. - Jé! - kérdezte a lány. - Magának mindenkor áll? - Nem, kisasszony, csak ha kegyeddel táncolok. Pap Jancsinak nagyon megtetszik a történet, s elhatározza, hogy a legközelebbi táncesten ő is alkalmazni fogja a trükköt. Fel is kér egy szép hölgyet táncolni, aki egyszer csak azt kérdezi: - Jaj de gyönyörű ez a nyakkendőtű? Miből készült? - Zafírból. - És a mandzsettagombja? - Az is. - Hát magának minden zafír? - Nem kisasszony, csak akkor áll fel a farkam, ha magával táncolok.

Föld S. Péter - Krenner István - Erotikus ​nemi szex
A ​könyvben a férfi-nő kapcsolatról szóló pesti viccek olvashatók. Ízelítőül néhány: K. Piroska Hajdúnánás. ˝Amikor kislány voltam, anyám mindig azt mondta, nagyon vigyázzak a fiúkkal. Na, ma meg 50 éves vagyok, kérdezem én tisztelettel: meddig vigyázzak még?˝ A rendőr rászól a fiára: - Ne dohányozz, fiam, korai az még neked! - De hát te is hatodikos korodban kezdtél el bagózni! - mondja a gyerek. - Az igaz - feleli a rendőr -, de én akkor már 16 éves voltam. Kiss tanakodva magyarázza barátjának: - Öregem, már negyedik éve vagyok nős, de még mindig nem tudom, hogy élvezi-e a kefélést velem a feleségem? - Ugyan már! - így a haver. - Miért pont veled ne élvezné?

Föld S. Péter - Krenner István - Nagyon ​diák viccek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Föld S. Péter - Miért ​nem bírjuk az ügynököket?
"Új ​sorozatunk sem akarja megutáltatni egyetlen szakma egyetlen képviselőjét sem. Épp ellenkezőleg. Ki ne rettegne a kudarctól? Melyikünk mondhatja el magáról, hogy nem érdekli, sikerül-e az, amibe belekezdett? Hogy egyenesen áll-e majd a felhúzott fal? Kijön-e egyben a balkettes, vagy igaza van a konkurenciának, miszerint ideje lenne egy lángvágót beszerezni a fogorvosi rendelőbe? Megérti-e végre ez a félhülye antitalentumokból összeválogatott osztály a matekot, vagy ötödször is el kell magyaráznom nekik? Mindegyikünk retteg valamitől, de az ügynök még az átlagosnál is jobban szorong. Akár bevallja magának, akár nem, minden ügynök retteg a kudarctól."

Föld S. Péter - Bolsik, ​ne emeljétek a sajtos pogi árát, mert baj lesz!
Valamikor ​a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján, amikor idehaza még javában tombolt a puha diktatúra, egy falfirka jelent meg a Dózsa György úton, egy házfalon. "Bolsik, ne emeljétek a sajtos pogi árát, mert baj lesz!" - intette a hatalmon lévőket az ismeretlen elkövető. A felirat néhány nap múlva eltűnt, a bolsik pedig, akik, mint Sztálin óta tudjuk, különös anyagból vannak gyúrva, rá se rántottak a figyelmeztetésre. Ha nem is rögtön, de idővel fölemelték a sajtos pogi árát. A többit már tudjuk - a történelemből... Föld S. Péter, a régi, Árkus-féle Ludas Matyi egyik utolsó mohikánja, az Elefánt című szatirikus melléklap szerkesztője, több mint fél évtizede írja hétről hétre, közéletünk állapotát bemutató szubjektív látleleteit. Az internet révén a világ összes kontinensén olvasható cikkek közül most kötetbe rendezett, mintegy harmincöt, szórakoztató és szellemes publicisztikai írás az új évezred Magyarországának valóságát tárja a közélet visszásságai iránt érdeklődő Olvasó elé. Néhány cím a tartalomból: Mindenki hozzon magával még egy zászlóégetőt; A Nagy Magyarországi Keresztényüldözés; Ha én gazda lennék; Addig jó, míg Orbán él; Mitől döglik a disznótor? Aki nem lop egyszerre, Intelmek kezdő kokárdázóknak. A kötetet Szűcs Édua grafikusművész rajzai illusztrálják.

Föld S. Péter - Nagyon ​Torgyán viccek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Föld S. Péter - Ahogy ​azt Móricka elképzeli
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók