Ajax-loader

Paul Carson könyvei a rukkolán


Paul Carson - Ha ​a gyerek allergiás
Jön ​a tavasz, fű-fa sarjad, prüszköl, vakarózik a gyerek - hány meg hány család ismeri ezt a cseppet sem vidám összefüggést. Nekik szól a Paul Carson dublini asztma- és allergia-szakértő könyve, amely pontosan feltérképezi a gyerekkori asztma válfajait, tüneteit, lehetséges kiváltó okait a szemen jelentkező kötőhártya-gyulladástól a csontrendszert megtámadó ízületi gyulladásig, a fejfájástól a hasfájásig, a pormacskától a penicillinig. Eligazítja az orvostudományban járatlan szülőt a vizsgálatok, kezelések, gyógyszerek labirintusában és számtalan tanácsot ad a gyerek hétköznapi életének megszervezéséhez. Bizonyára örülnek majd az érintett mamák a függelékben közölt ételrecepteknek (szerzőjük egy allergiás gyerekeket nevelő diétás-nővér), melyek szellemes ötleteket adnak a veszélyes táplálékok elkerülésére: bármennyire hihetetlen, még a húsvéti tojásról se kell lemaradnia a kis betegnek!

Paul Carson - Ha ​a gyerek asztmás
Egyre ​több gyerek szenved asztmában, egyre több szülő hallgatja tehetetlenül fia-lánya köhögését. Nekik nyújt segítséget könyvében Paul Carson ír orvos, a gyerekkori asztma és allergia tapasztalt kutatója és gyógyítója. Világosan, közérthetően magyarázza el: mi az asztma, mi történik a beteg gyermek tüdejében, mikor kell orvoshoz fordulni, mi a teendő roham esetén, milyen vizsgálatokkal lehet felderíteni a kórt, vannak-e megfelelő gyógyszerek, mikor s hogyan kell adagolni őket. Carson doktor pofonegyszerű tanácsokat ad a kis beteg hétköznapi életének megszervezéséhez is: aki asztmás, annak még nem kell kimaradnia a gyermektársaság, a játék, a sport örömeiből, sőt... csak ügyelni kell az orvosi utasítások megtartására, az étrendre, a tisztaságra, s tanácsosabb kiscica helyett, mondjuk, aranyhalat venni születésnapi ajándékba.

Paul Carson - Betrayal
Dr ​Frank Ryan is the medical officer at Harmon penitentiary in Ireland which has the dubious reputation of being Europe's most dangerous prison. It's a risky job - the last prison doctor was brutally murdered in front of his family - but for the young, unmarried Ryan it's also an exciting one. Here he can see a multitude of illnesses under one roof, furthering his research while satisfying his adventurous nature. Then, early one cold February morning, Ryan gets a phone call. It's the penitentiary - a prisoner has committed suicide. He's needed right away. Kissing his girlfriend Lisa goodbye, he leaves his high-security apartment and walks straight into an ambush. Four men, heavily armed. Frank puts up a good fight but is his time up? Coming to, Ryan finds himself in hospital. He's in great pain and can barely move. But through the haze of painkillers he senses that something isn't quite right. It appears that he has been moved to England, but why? And why does the voice of the police bodyguard sent to bring him back sound so familiar? Back in Dublin, nothing is resolved. In fact, Ryan's situation just gets worse. Lisa has disappeared without a trace and events at the prison are spiralling out of control. And just who is the mysterious prisoner in J block?

Paul Carson - Hideg ​acél
Egy ​dublini parkban találnak rá a híres amerikai szívsebész eltűnt lányának holttestére. Az elvetemült gyilkos több késszúrással végzett vele. A sebész két kollégájával érkezett néhány hónapja Bostonból. Az amerikai orvoscsoportot, az Álomcsapatot a választásokon győzelmet arató új kormány egészségügyekért felelős minisztere vette rá, hogy az Irgalmasok Kórháza új, szupermodern Kardiológiai Centrumában ők kezeljék a szívműtéttel gyógyítható betegeket. A nyomozást a mankóval bicegő Jim Clark őrmester vezeti, és példátlan gyorsasággal elfogja az első számú gyanúsítottat. A legfelsőbb körökből nyomást gyakorolnak a rendőrségre, hogy minél gyorsabban adják át az ügyet a bíróságnak. Az óceán túlsó partjáról is figyelemmel kísért ügy mielőbbi lezárása mindenki számára megnyugvást jelentene. De valóban jó nyomot követtek? A bűnözés, a kábítószer, a hatalom, a korrupció szövevényes hálójának szálai a dublini kórháztól Amerikáig húzódnak. A karakterek olyan valóságosak, hogy a lebilincselő történet végén rémülten döbbenünk rá: bármikor szembe találkozhatunk a könyv szereplőivel.

Paul Carson - Final ​Duty
From ​the author of Scalpel, his most ambitious thriller yet – absolutely gripping. They murdered his boss, stalked his family and invaded his home. Now they want his life… When Jack Hunt is lured from his native Dublin to a plum position as head of the cardiac unit at Chicago’s top hospital, the talented young heart specialist believes his dreams have come true. But he soon discovers he’s been promoted into a nightmare. Within months his world collapses. But Jack’s determination to fight back sets him on a dangerous mission uncovering explosive secrets – secrets he won’t be able to reveal to the world if his enemies find him first.

Paul Carson - Végső ​kötelesség
Megölték ​a főnökét. Üldözik a családját. Betörnek az otthonába. Most az életét akarják... Jack Hunt, a fiatal, tehetséges szívspecialista azt reméli, hogy új lehetőségek nyílnak meg a családja előtt, ha elfogadja a csábító ajánlatot, és átköltözik Chicagóba, ahol egy vezető kórházban kínálnak neki állást. Nem sejti még, milyen rémálmokkal jár előléptetése. Váratlan utcai támadások, értelmetlen vandalizmus, és a nap huszonnégy órájában figyeli valaki. A kép sehogy sem akar összeállni... Alig egy hónap múlva Jack Hunt az utcán találja magát: munka nélkül, megszégyenítve. Az álom szertefoszlik. A kardiológus körül szorul a hurok. De ő nem az, aki egykönnyen feladja. Csapdába csalták...

Paul Carson - Fogolyszöktetés
A ​börtönorvos Ryan barátnőjének nyoma vész, miközben a börtön egyik legveszélyesebb lakójával, Dan Steele-lel közelebbi kapcsolatba kerül. A bűnöző felajánlja, hogy információkat ad eltűnt barátnőjéről, ha cserébe Ryan segít neki a szökésben. A szálak a délszláv háborúhoz vezetnek.

Paul Carson - A ​szike
Brutálisan ​végeznek egy laborasszisztenssel. Az egyetlen nyom egy vérfoltos szike. Szinte ugyanabban az időben egy könyörtelen fegyveres banda elrabolja Írország vezető iparmágnásának alig pár hetes újszülöttjét. A kormány az egyre inkább ránehezedő nyomás hatására politikailag befolyásolt döntést hoz: a gyilkossággal foglalkozó nyomozóra bízzák az emberrablási ügyet is. Most először esik a választás egy nőre. Kate Hamilton a kihallgatásokon azt tapasztalja, hogy a kórház személyzete mély hallgatásba burkolódzik. Pedig Kate gyanítja, hogy a gyilkos közülük való. Megtalálja-e Hamilton a gyilkost, mielőtt újabb áldozatával is végezne? Megtalálják-e idejében az életveszélybe került kisbabát?

Kollekciók