Ajax-loader

Füzesi Zsuzsa könyvei a rukkolán


Füzesi Zsuzsa - A macska és az egér barátsága
A mesék címei felett a Grimm testvérek nevét találjuk, amely arra a következtetésre juttathatja az olvasókat, hogy a klasszikus mesék rövidített, átdolgozott változatai ezek a történetek, amelyek könnyed olvasmányként szolgálhatnak a gyerekeknek.

Füzesi Zsuzsa - Bohóckodó
A ​színes illusztrációkkal teli kötetben a bohócok hatalmas kavalkádja várja a kíváncsi gyerekeket. A mesék, versek színvonalát jeles szerzőgárda biztosítja, például Gazdag Erzsi, Csukás István vagy éppen Devecsery László.

Füzesi Zsuzsa - Eszterlánc
A ​mondókáskönyvek után most gyermekdalokat kínálunk olvasóinknak. _Zsipp-zsupp_ címmel a legegyszerűbb dalokat szedtük csokorba, a legkisebbeknek. Az _Eszterlánc_ című könyv folytatása az előzőnek, ebben már bonyolultabb dallamok is szerepelnek. Következő könyvünkben, az _Ünnepekre_ című kötetben az év jeles napjaira sok-sok dalt gyűjtöttünk egybe, többek között farsangra, anyák napjára, karácsonyra, ezzel szeretnénk segíteni a kicsiknek és nagyobbaknak, hogy ünnepeink még szebbek, gazdagabbak legyenek. Szeretettel ajánljuk a gyermekdalokat és jó éneklést kívánunk!

Füzesi Zsuzsa - Lusta, ​mint a cica
Ebben ​a kötetben több mint hetven hasonlatot szedtünk csokorba, mint például: "Dalol, mint a madár", "Ugrál, mint a veréb", "Fürge, mint a nyúl", "Szorgalmas, mint a hangya", "Ravasz, mint a róka", színes rajzokkal megjelenítve. A felnőttek - szülők, nagyszülők, óvó nénik - és a képek segítségével a kicsik könnyen megjegyzik a szavakat és azok hasonlatát, szókincsük ezzel is gyarapodik. Jó játék, ha később bárhol kinyitjuk a könyvet, kimondjuk a mondat elejét, és gyerektől kérdezzük a mondat végét. Hároméves kortól ajánljuk a kicsiknek, sok szeretettel.

Füzesi Zsuzsa - Húsvétváró
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sörös W. Klára - Füzesi Zsuzsa - A ​kis kukta
A ​színes, keménytáblás verses-mesés könyvben a gyerekek megismerkedhetnek a finomabbnál finomabb, íncsiklandóbbnál íncsiklandóbb ínyencségek megalkotójával, a kis kuktával.

Füzesi Zsuzsa - Beszélgetőkönyv
Rendhagyó ​képeskönyvet tart a kezében az olvasó. A mesekönyv és az illemtankönyv keverékét próbáltuk megvalósitani. Mi BESZÉLGETŐKÖNYVNEK neveztük el. Szándékunk az volt, hogy alkalmat adjunk a szülőknek, a nagyszülőknek, az óvónéniknek arra, hogy a szokásos meseolvasás mellett vagy helyett jóízű beszélgetéseket folytassanak a kisgyerekkel. Úgy gondoljuk, erre egyre nagyobb szükség lenne, az időnk viszont egyre kevesebb. Ezen szeretnénk segíteni. Beszélgetni jó, beszélgetni kell, a beszélgetést semmi sem pótolhatja.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​- Képes szótár
Képes ​gyermeklexikon A-tól Z-ig általános iskolások számára Füzesi Zsuzsa rajzaival.

Füzesi Zsuzsa - Kisbuksi ​foglalkoztató könyve
Honnan ​szállt fel a repülőgép? Megtalálja-e a fazék a kalapját? Kinek telefonál Kisbuksi? Egy delfin, két delfin? Mit szállít a kisvonat? Ember az űrben? Rátalál a kisegér a finom sajtra? Mennyi az annyi? Alma, körte? Egyenes görbe? Fel, le? Jobbra? Balra? Könnyű? Nehéz? Reméljük nem lesz nehéz megtalálni a választ többek között a fenti kérdésekre sem, Sorozatunk harmadik kötetét 4-5 éves kortól kisiskoláskorig ajánlja szeretettel a szerző, Füzesi Zsuzsa.

Sörös W. Klára - Füzesi Zsuzsa - Vöröske
Vöröske ​története Fazekas Anna Öreg néne őzikéje című meséjének utánérzése. A folyóparti házacskájában magányosan éldegélő öregapó - városba tartó útja alkalmával - beteg kis rókára lel. Hazaviszi és gondjaiba veszi a sérült állatot, amely hamarosan felépül, és a tavaszi természet hívó szavára visszaszökik övéi közé az erdőbe. Az öregember jószívű gondoskodását azonban nem felejti el; évről évre, most már népes családjával meglátogatja jótevőjét. A négysoros, egyszerű rímképletű versikék sutaságát Füzesi Zsuzsa kedves, színes illusztrációi ellensúlyozzák. - A kötet óvodáskorúak olvasmánya.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​5.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Füzesi Zsuzsa - Nagy ​meséskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Füzesi Zsuzsa - Vidám ​- szomorú
Ebben ​a kis könyvben szóellentéteket szedtünk csokorba, mint például: kicsi-nagy, sírás-nevetés, óriás-törpe, színes rajzokkal megjelenítve. A felnőttek -szülők, nagyszülők, óvó nénik - és a képek segítségével a kicsik könnyen megjegyzik a szavakat és azok ellentétjét, szókincsük ezzel is gyarapodik.

Füzesi Zsuzsa - Róka ​koma és a nyulacskák
Minden ​meseszerető kisgyermeknek ajánljuk ezt az összeállítást, mely a magyar gyermekirodalom egyik leggazdagabb korszakából válogatott meséket tartalmaz, hiszen Arany László, Benedek Elek, Gárdonyi Géza, Gyulai Pál, Móra Ferenc és Sebők Zsigmond gyerekeknek szóló történeteiből nyújt át egy csokorravalót. A mesék szereplői ezúttal beszélő állatok, akik emberi módon értelmesek és sokszor mulattságosak. Az utókor szívesen eljátszik egy-egy mese tanulságának különféle értelmezésével: ez vár azokra az ifjú olvasókra is, akik kezükbe veszik ezt a kötetet. A magyar irodalom legnagyobbjai miközben szórakoztatni kívánnak, észrevétlenül oktatnak is.

Sörös W. Klára - Füzesi Zsuzsa - Palacsinta
Sörös ​W. Klára játékos gyermekverseit Füzesi Zsuzsa elragadóan szép rajzaival illusztrálta.

Füzesi Zsuzsa - Bagoly ​mondja verébnek...
Anyanyelvünk ​különleges kincséből válogatott szólásokat, közmondásokat tartalmaz ez a könyv, a kicsik számára is érthető magyarázatokkal, kedves, mókás képekkel illusztrálva. Bízunk benne; hogy válogatásunkat a mai gyerekek szívesen fogadják, meg is tanulják a közmondások, szólások alkalmazását, így beszédkészségük fejlődik, szókincsük bővül. Választékosabban fejezhetik ki gondolataikat, érzelmeiket, ha értve használják szép, sok humort, népi bölcsességet tartalmazó közmondásainkat. Szeretettel ajánljuk e kötetet gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt.

Sörös W. Klára - Füzesi Zsuzsa - Bakancs ​házikó
A ​színes, keménytáblás verses-mesés könyvben a gyerekek megismerkedhetnek az állatokkal és a tavaszi természet megannyi szépségével. Füzesi Zsuzsa rajzaival.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mentovics Éva - Füzesi Zsuzsa - Verses ​találós kérdések
E ​kötetben találós kérdéseket gyűjtöttünk csokorba - csengő-bongó versekbe foglalva, kedves, vidám képekkel. Nagyobbacska gyerekek a verset olvasva vagy hallgatva könnyedén kitalálhatják a megfejtést. Kötetünket 3 éves kortól ajánljuk.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Mikulásra, ​karácsonyra
Ünnepi ​foglalkoztatókönyv óvodásoknak, kisiskolásoknak Füzesi Zsuzsa rajzaival. Karácsonyi történetek, versek, énekek, színezők és még számos érdekességek találhatóak a kiadványban.

Sörös W. Klára - Füzesi Zsuzsa - Kiscsiga ​nagy utazása
Ez ​a mese Csimota - a különleges, pöttyösházú kiscsiga - kalandozásáról szól. Azokról az élményekről, melyet minden kisgyerek átélhet, ha a szabadban nyitott szemmel és szívvel figyeli a természet csodálatos világát. Jó utazást és sok-sok élményt kívánunk Csimotának és a kis mesehallgatóknak!

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország
Mesék ​világa és a gyerekeket lekötő foglalkoztatók keverednek ebben a nagyalakú, színes mesekönyvben. Ollózás, ragasztás, rajzolás, színezés és még sok öröm vár a könyv olvasóira.

Füzesi Zsuzsa - Mesetarisznya
Füzesi ​Zsuzsa, számos gyerekkönyv illusztrátora nem első alkalommal szemelget az ifjúsági irodalom kincseiből; Mondókáskönyvei (legutóbb: 9407179) után most a népek meséiből válogatott. Orosz és indus, Fülöp-szigeti és francia, norvég és spanyol, kínai és kanadai történetek reprezentálják a népek családjának mesekincsét. A magyar folklór sajátos darabjai - köztük ismertebb antológiadarabok (A macskacicó; A rest macska) - mosolyogtatják majd meg a gyerekolvasókat. Tanulsága mindegyik mesének van; a jóra, a nemesre oktatnak a példázatok meggyőző erejével (A meggondolatlan teknősbéka; A kislány meg a róka). Az átváltozásos mesék az izgalmas fordulatok varázsát rejtik (Sárkány a rózsabokorban). A legtöbb mese - alkalmazkodva a kis olvasók figyelméhez - rövid, s színességüket, költői ihletettségüket hangsúlyozzák az illusztrációk, a válogató groteszk hangulatú, karakteres rajzai. - A huszonöt mesét tartalmazó, színpompás antológia az óvodás korú gyerekeknek ajánlott.

Sörös W. Klára - Füzesi Zsuzsa - Állattárlat ​2.
Az ​Állattárlat első kötetében ismertebb állatokat mutattunk be a ház körüliek és a vadon élők közül. Új könyvünk sok-sok különleges és - mondhatni - furcsa állatot vonultat fel, egyikük érdekes nevével, másikuk furcsa külsejével vagy különös viselkedésével, életmódjával tűnik ki a többi közül. Bolygónk, a Föld élővilága igen gazdag. Ezer meg ezerféle állat él a szárazföldön, a vizekben vagy a földfelszín alatt. Vannak köztük kicsik és hatalmasak, félénkek és bátrak, lomhák és fürgék, szelídek és vadak, csúnyácskák és gyönyörűek, mindegyik érdemes a figyelmünkre, csodálatunkra, de szükségük van védelemre is!

Füzesi Zsuzsa - Zsipp-zsupp
Gyermekdalok ​kicsiknek

Sörös W. Klára - Füzesi Zsuzsa - Állattárlat
A ​könyv ismertebb állatokat mutat be a ház körüliek és a vadon élők közül.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​- Zöld könyv
Ugye ​szeretsz kirándulni? Tavasszal, amikor a frissen zöldellő erdőben fülemülék csattognak, rigók és poszáták énekelnek, a pompás sárgarigó pedig úgy száll az ágak között, mint valami mesebeli aranygolyó? Vagy ősszel, amikor ökörnyál úszik a levegőben, útrakelnek a vándormadarak, a fecskék, a gólyák, pihenőre készülődnek a tópart békái és amikor szellő oson a fák közé, a búcsúzó, a sárga, barna és vörös ezernyi árnyalatában pompázó levelek kerengve, pörögve indulnak utolsó útjukra a föld felé? Ugye milyen nagyszerű érzés gázolni vagy akár hemperegni a halkan zizegő friss erdei avarban? Amikor ezt a gyönyörű könyvet először kézbe vettem és átlapoztam, érdekes módon a címoldalon és a hátulsó borítón látható Fidó Manó képei fogtak meg a legjobban. Úgy érzem, ezekben a rajzokban kifejezésre jut a kötet címe és egész mondanivalója: Csodaország! Vagy talán még inkább csodavilág! Hiszen a természet az egész világon gyönyörű és csodálatos. A könyv számtalan példát, lehetőséget kínál, ezért azt ajánlom, olvasd el egyszer, kétszer, talán háromszor is, aztán kapd a hónod alá, és együtt induljatok „felfedező útra". Nem is kell messzire menned, a hátizsákot és a mesebeli útravaló pogácsát nyugodtan otthon is felejtheted.

Füzesi Zsuzsa - Ünnepekre
Gyermekdalok

Veress Zoltán - Füzesi Zsuzsa - Tóbiás ​és Kelemen
Szedegették ​a magocskát szaporán a kis csibék, mikor egyik sárga lábú, sárga csőrű, pici még -pici még, de a begyében máris nagy az indulat- felborzolja a pihéjét s megcsípett egy másikat. De ki tudja, meglehet, a másodjára említett, az a pöttöm kendermagos csípte meg az egyiket, az pedig visszacsípte- de nem, várjunk, így se jó, hogy ki kezdte voltaképpen, tudja azt a fennvaló, ámde nem is az a lényeg, hogy ki csípett legelőbb, ki pedig csak visszacsípett, hanem ami erre jött!

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​A-tól Z-ig
Képes ​gyermeklexikon A-tól Z-ig általános iskolások számára Füzesi Zsuzsa rajzaival.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​3.
Mint ​minden Csodaország kötet, a sárga is tartogat meglepetéseket. Sok mindent tudnak már a gyerekek a Csodaország könyvekből, de nem eleget ahhoz, hogy ne tudnánk újabb feladatokkal meglepni őket. Úgy gondoltuk, egy kis főzőcske is kapcsolódhat a tudásanyaghoz, hisz jól tudjuk, a gyerekek imádnak a konyhában lábatlankodni. Adjunk lehetőséget arra, hogy ott is kipróbálhassák magukat. Biztos, hogy nem csalódunk bennük. Ha elfáradtak a konyhai sürgés-forgásban, jó kikapcsolódás egy Fidó manós képregény elolvasása. A feladatok között is mindenki megtalálja a leginkább kedvére valót. Az óra megtanulása, a számolós feladatok megoldása, a rajzolás gyakorlása alaposan leköti a gyerekek figyelmét. Szülőknek, nagyszülőknek egyaránt ajánljuk a Csodaország könyveket, mert nincs annál jobb, mint amikor együtt játszhatunk, tanulhatunk gyerekeinkkel, unokáinkkal.

Kollekciók