Ajax-loader

Velich István könyvei a rukkolán


Velich István - 88 ​színes oldal a déligyümölcsökről
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Velich István - Fogarasi Gábor - Régi ​magyar autók
A ​100 éve kezdődött magyar automobilizmusnak szeretnénk emléket állítani, a homályból felvillantani nagy elődeink képmását és bemutatni küzdelmeink eredményét, a magyar autókat. Bízunk benne, hogy törekvésünk elősegíti műszaki kultúránk jobb megismerését, segít a múlt tiszteletének elmélyítésében. A magyar automobilizmus tárgyi emlékei nagyrészt megsemmisültek. A szellemi örökség azonban sértetlenül vészelte át a nehéz évtizedeket. Ennek az örökségnek a továbbadásához szeretnénk könyvünkkel hozzájárulni.

V. Nagy Enikő - Velich István - Egzotikus ​gyümölcsök csodálatos világa
Az ​érdekes, távoli világokból származó növényeket mindig valamiféle misztikum övezi. Idegen, ismeretlen tájakról mesélnek, eredetükhöz, elterjedésükhöz sok érdekes legenda fűződik. Ezekről a különleges növényekről szól a szerzőpáros könyve, amelyből közel 400 gyümölcstermő és fűszernövénnyel ismerkedhetünk meg. A növények azonosítását és szaporítási, termesztési lehetőségeinek megismerését 225 rajz és 48 színes fénykép segíti.

Velich István - V. Nagy Enikő - Nálunk ​is megterem
Az ​érdekes távoli világokból származó növényeket mindig valamiféle misztikum övezi. Idegen, ismeretlen tájakról mesélnek. Eredetükhöz, elterjesztésükhöz gyakran mulatságos legendák fűződnek. Ezekről a különleges növényekről szól a szerzőpár könyve. Több mint 20 növényhez fűződő históriát és gyakorlati tanácsot közölnek élvezetes stílusban. Könyvük a legjobb értelemben vett ismeretterjesztő munka. A következő növényeket tárgyalják: gránátalma, passiógyümölcs, füge, japán naspolya, kávé, dinnyefa, tea, avokádó, kakaó, vanília, citrom, narancs, mandarin, kakiszilva, olajfa, bors, banán, szentjánoskenyér, babér, ananász.

Velich István - V. Nagy Enikő - Déligyümölcsök
A ​déligyümölcsök szinte egyedülálló ízükkel, zamatukkal, különleges formájukkal, színükkel, illatukkal a trópusi, szubtrópusi tájak hangulatával csábítanak el bennünket. A 80 növényfajt bemutató könyv segít tájékozódni a mediterrán piacokon, tengerpartokon, sőt ma már a hazai üzletekben is felfedezhető gyümölcsök megismerésében, s lehetőséget kínál arra is, hogy a kevésbé kényes fajokkal megpróbáljuk gazdagítani egzotikus növénygyűjteményünket saját kertünkben vagy hobbi üvegházunkban.

Velich István - Biológiai ​védekezés ellenálló zöldségfajtákkal
A ​házikertekben, a kisgazdaságokban és a nagyüzemekben a környezetszennyezés egyik leggyakoribb oka a kémiai növényvédelem. A nagy veszteségeket okozó betegségek elleni védekezésben azonban eddig kevés "környezet- és emberkímélő" eljárás született. Ilyen lehetőség az ellenálló (rezisztens) fajták elterjesztése. Termesztésükkor részben vagy teljesen elhagyható a kémiai védekezés. A hazai szaporításra ajánlott több mint 500 zöldségfajta közül 149 ellenálló egy vagy több betegséggel szemben. Ha felismerjük zöldségfajtáink fontosabb betegségeit, lehetőség nyílik az ellenálló típusok kiválasztására és termesztésére. Nagy lépést jelent ez a biológiai kertészkedés útján. Ehhez nyújt segítséget új füzetünk.

Kollekciók