Ajax-loader

Eric Berne könyvei a rukkolán


Eric Berne - Beyond Games and Scripts
Millions of Americans first learned about the reasons they were playing the games of life that condemned them to be eternal losers by chuckling their way through the pages of the sensational bestseller GAMES PEOPLE PLAY. Its author, Dr. Eric Berne, went on to write a series of other bestsellers that transformed our way of looking at "people problems" and launched a revolutionary new approach to emotional health with transactional analysis. Here in one volume the founder of that movement explains in his own words what transactional analysis is all about-the joy of understanding yourself and others by learning how to deal with life's troublemakers and relationship wreckers, your unconscious life script you wrote as a child and how to rewrite it, how to become fully aware, alive, autonomous. This is the first one-volume treasury of the best of Eric Berne.

Eric Berne - Szex ​a szerelemben
A ​szerelemről alkotott vélekedéseinket - miszerint egy sötét verem, ráadásul vak is - hamarosan kiegészíthetjük azzal a megállapítással, hogy a szerelem nedves. Sőt nemcsak a szerelem az, hanem amennyiben beszélünk róla - és e tevékenységhez a tudomány mai állása szerint még nem nélkülözhetjük a szavakat - maguk a szerelem leírására használt nyelvi eszközök is lehetnek nedvesek és melegek, vagy, ha a sors úgy hozza, éppenséggel szárazak és hidegek is. Ki tilthatná meg, hogy ízlelgessük a szavakat, hogy játsszunk velük, ha maga a szerelem is ízlelgetésre való játék, és, ha úgy tetszik, akkor maga az élet is az. Nevezzük néven a dolgokat, és nézzünk szembe magunkkal, milyenek vagyunk ártatlannak tűnő, de sokszor vérre menő játszmáinkban. Kár lenne tagadnunk, hogy életünk minden területét áthatják ezek a játszmák, és miért lenne épp a szerelem mentes tőlük, amikor a szerelem jelen van, ott van életünk minden területén. Könnyű a dolgunk, ha mindehhez az az Eric Berne nyújt segítséget, akit a magyar olvasóközönség az Emberi játszmák nagy sikerű szerzőjeként ismert meg, s aki ugyan már éppen 25 éve viseli a szerelemtől és minden földi jótól való megfosztottság kényszerű állapotát, könyve immár magyarul történő megjelenésében mégis minden bizonnyal hallatlan gyönyörűségét leli odaát.

Eric Berne - What ​Do You Say After You Say Hello?
What ​Do You Say After You Say Hello? explains what makes the winners win, the losers lose, and the in-betweens so boring... In it, Dr Eric Berne reveals how everyone's life follows a predetermined script - a script they compose for themselves during early childhood. The script may be a sad one, it may be a successful one; it decides how a person will relate to his colleagues, what sort of person he will marry, how many children he will have, and even what sort of bed he will die in...What Do You Say After You Say Hello? demonstrates how each life script gets written, how it works and, more important, how anyone can improvise or change his script to make a happy ending...

Eric Berne - Sorskönyv
Az ​Emberi játszmák folytatása ez a kötet, melyben a népszerű szerző jóval tovább megy annál, hogy megállapítsa: mindannyiunknak van egy szülői, egy felnőtt valamint egy gyermeki énje, és hogy ezek milyen játszmákat játszanak egymással és másokkal. Ebben a könyvben már a gyermek sem "szabad" - hiszen sorskönyvvel a fejünkben jövünk a világra, attól függően, hogy akarnak vagy nem akarnak bennünket, hogy milyen nevet gondolnak ki nekünk, hogy milyen családba születünk, és így tovább. Sorsunk nem a csillagokban van megírva, hanem saját tudattalanunkban - állítja E. Berne. És kíméletlenül elmondja azt is, hogy hogyan.

Eric Berne - Games ​People Play
We ​think we're relating to other people;but actually we're all playing games. Forty years ago, Games People Play revolutionized our understanding of what really goes on during our most basic social interactions. More than five million copies later, Dr. Eric Berne's classic is as astonishing;and revealing;as it was on the day it was first published. This anniversary edition features a new introduction by Dr. James R. Allen, president of the International Transactional Analysis Association, and Kurt Vonnegut's brilliant Life magazine review from 1965. We play games all the time;sexual games, marital games, power games with our bosses, and competitive games with our friends. Detailing status contests like "Martini"; (I know a better way), to lethal couples combat like "If It Weren't For You"; and "Uproar,"; to flirtation favorites like "The Stocking Game"; and "Let's You and Him Fight,"; Dr. Berne exposes the secret ploys and unconscious maneuvers that rule our intimate lives. Explosive when it first appeared, Games People Play is now widely recognized as the most original and influential popular psychology book of our time. It's as powerful and eye-opening as ever

Eric Berne - Emberi ​játszmák
Eric ​Berne (1910-1970) amerikai pszichiáter eredetileg segédkönyvnek szánta az Emberi játszmákat szakemberek számára, így őt magát is meglepte, amikor kötete a művelt laikusok körében is villámgyorsan bestsellerré vált. A siker nemcsak drámaian újszerű elméletének volt köszönhető, hanem a könyv nyelvezetének is, mely frappáns, izgalmas, "letehetetlen" olvasmánnyá avatja a mindnyájunk által mindennap elszenvedett, de soha korábban néven nem nevezett "játszmákat". 1964-es első megjelenése óta az Emberi játszmák ma is minden idők egyik legnépszerűbb pszichológiai kiadványa. A Berne által megalkotott tranzakcióanalízis világszerte elterjedt: általa nemcsak a pszichoterápia, a személyiséglélektan, a fejlődéslélektan és a kommunikáció elmélete gyarapodott egy forradalmian új iskolával, hanem szervezetek és más emberi rendszerek elemzéséhez is hatékony új eszköz született. A tranzakcióanalízisnek ez az alapműve magyarul 1984-ben jelent meg először. A jelenlegi, kilencedik kiadással egy szakmailag korszerűsített, előszóval és lábjegyzetekkel ellátott változatot vehet kezébe az olvasó.

Kollekciók