Ajax-loader

Liz Greene könyvei a rukkolán


Liz Greene - Kapcsolódás
Ha ​csak egy asztrológiai témájú könyvet akar elolvasni ebben az évben, válassza Liz Greene Kapcsolódás-át... de ha egész évben csak egy könyvet akar olvasni, a Kapcsolódás akkor is kiváló választás" - Horoscope Magazine. Liz Greene a modern pszichológiai asztrológia egyik legnagyobb hatású alakja, a kötet pedig, amelyet az Olvasó a kezében tart, túlzás nélkül tekinthető a műfaj huszadik századi klasszikusának. A Kapcsolódás-ban a szerző a személyes kapcsolatok (elsősorban az intim, szerelmi kapcsolatok) vonatkozásában, imponálóan széles perspektívával, ugyanakkor konkrét ábrafejtésekkel, esettanulmányokkal is illusztrálva tekinti át mindazt, amit korunk asztrológiája az emberi lélekről állíthat. A Kapcsolódás mindemellett nemcsak azok számára nélkülözhetetlen olvasmány, akik az emberi viszonylatok rejtelmeit a magas szintű, pszichológiailag orientált asztrológia szimbólumrendszerén keresztül kívánják értelmezni: a magyar nyelvű olvsó számára mindeddig ismeretlen következetességgel végzi el az asztrológia alapvető meglátásainak és C.G.Jung pszichológiájának "összeolvasását" is. Olyan megkerülhetetlen jungi fogalmakon keresztül, mint az archetípus, a pszichológiai típusok, az árnyék, az anima, az animus, vagy éppen a kollektív tudattalan, Greene lenyűgöző eleganciával és tárgyismerettel mutatja be, hogy Jung emberképe és az asztrológiai ábra útmutatásai miképpen értelmezik, gazdagítják és egészítik ki egymást. A Kapcsolódás így nemcsak személyes kapcsolataink asztrológiájának megvilágító erejű összegzése, de egyben főhajtás is a lélektan svájci géniusza előtt. A "jungiánus asztrológia" összegző igényű kézikönyve.

Liz Greene - Az ​Uránusz a horoszkópban
Az ​Uránusz nem személyes planéta. Megbolygatja azokat a külső és belső struktúrákat, amelyek megakadályozzák az individuumot abban, hogy megélje: csak egy kis része a nagy egységnek. Az Uránusz kinyilvánítja a kozmosz működését, ezáltal felülírja perspektíváinkat, és végérvényesen megváltoztatja a valóságról alkotott elképzelésünket. A könyv egyfelől részletesen ismerteti a bolygó házakban és jegyekben kifejtett hatásait, más planétákkal kapcsolatos fényszögeit, kapcsolatát a testtudattal, szerepét az élet különböző szakaszaiban. Másrészt zseniális módon bemutatja azokat a kritikus pontokat, ahol az Uránusz a "régi hagyomány" bolygójával, a Szaturnusszal találkozik.

Liz Greene - Saturn
Have ​you ever experienced the repeated delays, pressures, and disappointment associated with Saturn's transits and cycles? This classic astrology text, revered by both beginning and professional astrologers alike, offers a fresh perspective on how to handle the influence of this much-maligned astrological symbol. World-famous astrologer and Jungian analyst Liz Greene brings her unique psychological approach to Saturn, showing us how the frustrating experiences connected to this planet can be turned into opportunities for greater insight and meaning in our lives. Saturn, she says, symbolizes a psychic process--one that allows us to utilize the experience of pain for self-discovery and greater understanding. Greene traces the character of this most important planet through sign, house, aspect, synastry, and its role in mythology. She offers a brilliant analysis of Saturn to reveal the face of the "Initiator" who, for the price of our honesty, offers us greater consciousness, self-understanding, and, eventually, freedom.

Liz Greene - Claus Riemann - Szerelmesek ​asztrológiája
Mit ​árul egy horoszkóp? Rengeteg dolgot. Röviden összefoglalva, ez az egyén lelkének a térképe. Mindannyian kapunk bizonyos lehetőségeket, az azonban, hogy ezt mire és hogyan használjuk, már a saját dolgunk. Kivirágoztathatjuk az életünket, vagy élhetünk "gyümölcstelenül", a kertészek mi magunk vagyunk. A világszerte elismert pszichoterapeuta és asztrológus, Liz Greene az élettel, a kapcsolatokkal és a szerelemmel kapcsolatban nyújt olvasmányos és gyakorlatias útmutatást. Megtudhatjuk, hogyan segíthetnek asztrológiai ismereteink a tartós párkapcsolat kialakításában.

Juliet Sharman-Burke - Liz Greene - Mitikus ​tarot
A ​"Mitikus tarot" 1989-es első megjelenése óta nagy nemzetközi sikert aratott a tarottal foglalkozók körében az egész világon. A középkor sötét szellemiségét elhagyva a kártyák archetipikus jelentését a szerzők a görög mitológia mindenki számára könnyebben érthető nyelvére fordították le. A kiadvány kártyáinak illusztrációi újak, Giovanni Caselli készítette el őket; ő egy olyan művész, aki szenvedélyesen szereti a régi, letűnt világ művészetét. Az új kártyák csodálatosak, néha teljesen új világot varázsolnak elénk a megszokott tarotmotívumok helyett. A "Mitikus tarot" könyv tartalmaz minden olyan információt, amire szüksége lehet ahhoz, hogy egy rutinos tarot-megfejtő váljon az olvasóból. A mély pszichológiai jelentéssel bíró mitológiai legendák megszerzett bölcsességeket ábrázolnak, melyek iránytűként szolgálhatnak, segítheti az embert a személyes fejlődésében. Ez a különleges kompakt csomag tartalmaz mindent, amire szüksége lehet a tökéletes tarotkártyavetéshez és az adott kirakás megértéséhez, önmaga és mások számára egyaránt.

Liz Greene - Sag ​mir dein Sternzeichen,und ich sage dir, wie du liebst
Nicht ​nach der Religion würde heutzutage Gretchen ihren Faust fragen, sondern nach Sternzeichen und Aszendent. Und angenommen, sie hätte das getan, vielleicht hätte sie von der Beziehung Abstand genommen, und großes Herzeleid wäre ihr erspart geblieben. Lesen Sie hier die unterhaltsamsten Typologien der international bekannten Astrologin und Analytikerin Liz Greene, und Sie werden verstehen, warum Steinbock und Wassermann ihr Lager besser nicht miteinander teilen sollten, während Waage und Zwilling die Welt zum Kreiseln bringen. Romantische Sternstunden der Liebe mögen vergänglich sein, was Tierkreiszeichen und Planeten über unsere Partner aussagen, wird jedoch aller Voraussicht nach Bestand haben. Dieses gescheite und vergnügliche Kompendium entschlüsselt die himmlischen Spielregeln. Und so könnten Ihnen die psychologisch fundierten und dabei witzigen Charakterisierungen von Liz Greene zum unentbehrlichen Leitfaden in Partnerschaftsfragen werden.Liz Greene (1947) ist promovierte Psychologin und Jungsche Analytikerin. Sie arbeitet seit vielen Jahren als Astrologin und gibt Seminare in ganz Europa. Neben zahlreichen Fachartikeln hat sie 22 Bücher geschrieben, die in viele Sprachen übersetzt wurden.

Liz Greene - Szaturnusz
A ​Szaturnusz sötétebb oldala a világ minden tájának mítoszaiban és meséiben is megjelenik. Dr. Greene a könyvben ragyogó elemzést nyújt a bolygó jelleméről az asztrológiai jegyeken, házakon, fényszögeken és a képletek összevetésén keresztül, és feltárja előttünk a Szaturnusz másik arcát: a Beavató mesterét, aki az őszinteségünkért cserébe magasabb rendű tudatosságot, önmegismerést, és a végső szabadságot ajánlja.

Kollekciók