Ajax-loader

Alan Titchmarsh könyvei a rukkolán


John Case - Alan Titchmarsh - Henry Porter - Adriana Trigiani - A ​gyilkolóművész / Rosie / Brandenburg / Szerelmem, Nella
John ​Case: A gyilkolóművész Az oknyomozó riporterként dolgozó Alex Callahan már nem él együtt a családjával, de továbbra is jó viszonyt ápol gyermekeivel, a hatéves ikerpárral. A közösen eltöltött vakáció alatt egy napon hármasban elmennek egy reneszánsz vásárba, ahol az ikreknek váratlanul nyomuk vész a tömegben, és nem is kerülnek elő. A nyomozás lassan halad előre, közben Alexet a rendőrség és exneje is felelősnek tartja, ezért a férfi elhatározza, hogy latba veti minden szakmai tudását, és megpróbál egyedül az ikrek nyomára bukkanni. Alan Titchmarsh: Rosie Nick Robertson művész elvonultan él az angliai Wight-szigeten. Nemrégiben megismerkedett egy vonzó művésznővel, Alexszel, valamint annak fiatal lányával, Victoriával, akik a közelben nyaralnak. Hamarosan feltűnik a színen a férfi nagymamája, Rosie. A nyolcvanhét éves özvegyasszony igyekszik teljes életet élni, és feltett szándéka, hogy Nicket is maga mellé állítja. A férfi próbál úrrá lenni a kialakult helyzeten, közben tisztáznia kell magában, mit is érez valójában Rosie, Alex és Victoria iránt. Henry Porter: Brandenburg 1989.november 9-én ledőlt a berlini fal. A drámai események ihlette regény cselekménye Kelet-Németországban, a történelmi napot megelőző hetekben játszódik. Az egykori Stasi-ügynök, dr. Rudi Rosenharte nehéz döntés elé kerül, miután a brit hírszerzés sarokba szorítja: vagy Nyugatra szökik, kiszolgáltatva ezzel ikertestvérét és annak családját a hírhedt Stasi, a keletnémet titkosrendőrség bosszújának, vagy pedig visszatér hazájába, hogy végrehajtson egy veszélyes küldetést. Adriana Trigiani: Szerelmem, Nella Az 1920-as években az Egyesült Államokban élő Nella Castelluca többre vágyik bevándorlóként új hazát választott szüleinél. Elvágyódik az unalmasan nyugalmas farmról, és a közeli kisvárosba, Rosetóba menne tanítónak. A sors azonban átírja nagyra törő terveit, amikor beleszeret egy rokonszenves agglegénybe. Miután a fiatalember minden magyarázat nélkül eltűnik, a lány olyan lelkierőről tesz tanúbizonyságot, amelynek létezéséről egészen addig nem is tudott - míg aztán az élet újabb próbatétel elé nem állítja.

Alan Titchmarsh - Szellemjárás
Amikor ​Flint házassága zátonyra fut, a magára maradt férfi a múltja felé fordul, egyre mélyebbre ás a családja történetébe. Így kénytelen szembenézni azzal, hogy a régvolt idő közelebb van, mint gondolná. A hampshire-i vidéken játszódó történet felfedi a látszat mögött húzódó valóságot, és ráébreszti, hogy a múlt cseppet sem könnyebben megjósolható, mint a jövő.

Harlan Coben - Alan Titchmarsh - Sue Grafton - Matt Dickinson - Lidércnyomás ​/ Apa csak egy van / P mint pusztulás / Fekete jég
Harlan ​Coben: Lidércnyomás Will Klein bátyja, Ken évekkel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, miután azzal vádolták, hogy megölte öccse egykori barátnőjét. A család sokáig abban a hitben élt, hogy Ken meghalt. Ám Will édesanyja a halálos ágyán elárulja fiának, hogy Ken életben van. Miközben Will megpróbálja feldolgozni az új információkat, rajongásig szeretett barátnője, Sheila köddé válik. A fiú úgy érzi, ismét kezdetét veszi a korábban átélt pokoljárás. Alan Titchmarsh: Apa csak egy van Tom és Pippa Drummond élete majdnem tökéletes: csodálatos otthonuk van Sussexben, mindketten szeretik a munkájukat, és imádják tizenhat éves lányukat. Aztán egy toscanai nyaralás során idilli világuk darabokra hullik, és Tom küzdelmes utat jár végig, hogy új értelmet találjon életének. Alan Titchmarsh legújabb könyvsikerében az élet apró örömeiről ír őszintén, sok humorral fűszerezve. Sue Grafton: P mint pusztulás Kinsey Millhone magánnyomozó nehéz feladatra vállalkozik, amikor egy helyi orvos rejtélyes eltűnésére próbál fényt deríteni. A szokatlan eset számtalan fordulattal szolgál, felbukkannak gyanús üzlettársak, sőt pénzéhes feleségek is. Ám Kinsey Millhone számára az igazi veszélyt leendő háziura, egy sötét múlttal rendelkező, ellenállhatatlan texasi férfi közeledése jelenti. Matt Dickinson: Fekete ég Az Antarktisz egyik távoli kutatóbázisán Lauren Burgess tudós és csapata szenzációs felfedezés kapujában áll. Ám miután a legendás felfedezőt, Julian Fitzgeraldot megmentik a biztos haláltól, a férfi komoly veszélybe sodorja Burgessék tudományos munkáját. Azzal, hogy saját álmai megvalósításán munkálkodik, Fitzgerald kockára teszi a csapat tagjainak életét. A tél beköszöntével kétségbeesett küzdelem kezdődik a túlélésért...

Lee Child - Victoria Hislop - Alan Titchmarsh - A baj nem jár egyedül / A sziget / Dr. Devon és a szerelem
Lee Child: A baj nem jár egyedül Ne húzz ujjat a különleges nyomozókkal! – ez volt a rettenthetetlen parancsnok, Jack Reacher és egykori csapatának jelmondata. Valaha csakugyan legyőzhetetlen volt a hat férfi és a két nő. Évek múltán egyikük holttestét a sivatagban találják meg – kidobták egy helikopterből. Reacher kódolt üzenetet kap egykori katonatársától: a riadólánc körbemegy Amerikán. Él még a régi szellem, jöjjön a bosszú, de vajon hol van a csapat fele? A volt katonai rendőr és fellelt társai nyomozni kezdenek, miközben újra és újra felbukkan egy-egy régi barát a kaliforniai sivatag homokján – holtan. A mozaikdarabkákból riasztó kép rajzolódik ki, s a baj egyre nagyobb. Hogy csalhattak tőrbe többet is közülük, s elég lesz-e vajon a régi rutin, hogy a megmaradt társak megfejtsék a rejtélyt, megmentsék a még élőket, és méltó bosszút álljanak? Victoria Hislop: A sziget Miután Alexis Fielding Krétára utazik, hogy megismerje édesanyja rejtélyes múltját, magával ragadja egy közeli sziget, Szpinalonga, az egykori lepratelep. Noha az anya, Szofia Fielding elutasító volt, valahányszor szóba került a Görögországban töltött gyermekkora, a krétaiak elbeszéléséből négy generáció tragédiáktól sem mentes történelme tárul fel Alexis előtt. A regény kiérdemelte az egyik legrangosabb irodalmi díjat Nagy-Britanniában. Alan Titchmarsh: Dr. Devon és a szerelem Dr. Christopher Devon egy Anna királynő korában épült vidéki kastély büszke tulajdonosa. A hatalmas kert rengeteg munkával és ugyanannyi örömmel jár, a férfi életéből mégis hiányzik valami, pontosabban valaki, akivel megoszthatná mindennapjait. Csakhogy egy magányos orvos számára nem is olyan egyszerű feladat a társkeresés. Míg a lánya jobbnál jobb ötletekkel áll elő, a barátai, Tiger és Gary saját szívzűrjeikkel vannak elfoglalva.

Alan Titchmarsh - Kertész ​leszek - A siker titkai
A ​Kertész leszek első kötete az eddigi leggyorsabb eladási sikert elérő kertészkedős könyv volt. A második rész most lehetővé teszi az olvasó számára, hogy elinduljon azon az úton, amelynek során kertje mutatóssá tehető, a növények pedig majd jól érzik magukat. Az egyes fejezetekben szó esik a kert határairól, kúszónövényekről, teraszokról, konténeres növényekről, virágszegélyekről, évelőkről, vizes, valamint természeti kertekről, valamint a télikertről és üvegházról is. A színes képekkel teli reprezentatív kötet minden kertészkedő számára - akár kezdő, akár haladó - tökéletes szakkönyv.

Alan Titchmarsh - Love ​& Dr Devon
It's ​not easy being a doctor, especially when your wife has run off in search of excitement and you're fired from your practice for sticking up for your principles. Christopher Devon tries to make a new life and, after a bit of persuasion from his daughter, to meet a new woman. But how to find one? And how to placate a son who thinks you should never have split up in the first place? Dr. Devon is not the only man with woman trouble. Tiger Wilson has been married just a little too comfortably for 30 years, and Gary Flynn is a serial womanizer who refuses to settle down. But soon all three of their lives are turned upside down, and not just by women. This entertaining novel shows how reality can prove a fly in the ointment of living happily ever after.

Alan Titchmarsh - Only ​Dad
According ​to their friends, Tom and Pippa Drummond have the perfect existence - a great lifestyle, a lively marriage, and a great kid in Tally. In their late thirties, living in a converted barn on the edge of the Sussex Downs, Tom is a partner in 'The Pelican', a restaurant in Axbury Minster, and Pippa, after a short career as a cook, grows herbs for sale locally and brings up sixteen-year-old Tally - a lively blonde with her head screwed firmly on to her shoulders. A rare summer holiday is planned - an idyllic retreat in the Italian hills. Tom takes time off from the restaurant, Pippa leaves her herbs in the charge of a dotty neighbour, and Tally takes a break from the two men in her life - fast-living Alex and the plodding, persevering 'Blip'. Tuscany is everything they hoped it would be - cicadas in the trees, the scent of sage and citrus and suppers under the stars. But their joy is short lived. Overnight their lives, their circumstances, their very identities are suddenly altered, and life will never be the same again. From being the envy of their friends, the Drummonds are plunged into a world that nobody would wish upon them.

Alan Titchmarsh - The ​Nature of Britain
The ​Nature of Britain is another landmark primetime series brought to us by the formidable Natural History Unit. In each programme Alan turns wildlife detective, taking us on a journey of discovery through eight different British natural habitats and their unique flora and fauna, week by week piecing together the jigsaw that makes up our homeland. Tying in with the series, The Nature of Britain is an inspirational, practical and definitive guide to British wildlife. Written by Alan, the book offers the reader a closer look at the animals and plants of Britain's landscape, following the structure of the series with chapters ranging from Mountains, Lakes, Forests and Seashores to Urban Landscapes. The Nature of Britain paints a beautiful contemporary portrait of Britains wildlife, and features fascinating essays on each habitat, followed by identification guides to the species that can be found in each one. It will be visually stunning, illustrated with over 900 breathtaking images.

Alan Titchmarsh - The ​Gardener's Year
The ​Gardener’s Year is not about quick fixes or design makeovers, but simply about knowing what you should be doing in your garden, when, and why. Month-by-month, Alan Titchmarsh tells you how to keep your garden looking its best, with sections on lawns, trees, shrubs and climbers, flowers, patios and containers, vegetables and herbs, fruit, greenhouses, and water gardens. Designed for easy reference, the book will answer all your questions, from what seeds you can plant in your vegetable plot in May to how to keep your hanging baskets stunning in September. Features include detailed plant directories, at-a-glance checklists of monthly tasks, creative projects, and 600 color photos and step-by-step diagrams.

Alan Titchmarsh - The ​Kitchen Gardener
Allotments ​with ten-year waiting lists; fruit and veg seeds outselling those of flowers - Britain is growing a passion for home produce and the time is right for the nation's favourite gardener to provide the definitive book on the subject. Alan's comprehensive guide will tell you everything you could possibly want or need to know about fruit and veg and how to grow it, including herbs, baby veg, salads, every-day fruits plus gourmet or unusual varieties, and how to fit them into today's stylish small gardens. As well as providing the key facts needed to yield good results and what to do when things go wrong, the text is sprinkled with Alan's personal observations, anecdotes, culinary tips and quirky historical uses. The book takes a very practical approach, starting from scratch for the benefit of anyone who's never grown their own before, but is also ideal for those with some experience who might be growing edibles in a new way - perhaps in a small space that needs to look attractive, or on a new allotment. Lavishly illustrated throughout with over 250 photographs and artworks, this inspirational and authoritative fruit and veg bible from the UK's best-selling and most influential gardener will become a classic in the genre.

Alan Titchmarsh - Bring ​Me Home
The ​author of eight top ten bestselling novels including FOLLY and THE HAUNTING, Alan Titchmarsh's new novel moves to the Scottish Highlands and has an involving family mystery at its heart. The perfect escapist read for fans of Judy Finnigan and Kate Morton. Britain's favourite gardener and TV presenter Alan Titchmarsh takes us to the scenic highlands of Scotland for his new tale of betrayal, mystery and romance. The author of eight bestselling novels including THE HAUNTING and FOLLY, Titchmarsh's new multi-generational novel makes the perfect gift this Mother's Day. It seems a perfect afternoon in the Highlands. Standing at the door of the lochside castle that has been his family's home for generations, Charlie Stuart welcomes his guests to the annual summer drinks party. Conversation, laughter and the clinking of glasses soon fill the air as friends and neighbours come together to toast the laird's happiness and prosperity. But Charlie sees the truth behind the fa?ade: the sacrifices made to safeguard the estate; the devastating losses that have haunted him for decades; the guilt that lies at the heart of it all. And in a few hours, he knows, the perfect afternoon will come to an end. The past, with its dark secrets of love, death, loyalty and betrayal, is about to catch up with him. And it could finally tear his family apart . . .

Alan Titchmarsh - Animal ​Instincts
Following ​the death of his father, the owner of East Yarmouth Animal Sanctuary, Kit Lavery returns to Britain from Australia to sort out his father's affairs. His visit is intended to be brief, but on arrival at the down-at-heel animal sanctuary, Kit finds it staffed by two very determined women. Elizabeth Punch and Jess Wetherby. Elizabeth is a woman with a mission - to save animals from inconsiderate man. And Jess Supple has one burning desire - to keep alive the work of the old man who took her under his wing when she was a placard-waving hunt saboteur. As the two women cajole, berate and demand that Kit stay and carry on his father's good work, he finds life becoming increasingly complicated. And when GM crop trials are proposed in the fields surrounding his farm, his scruples are tested to the limit, and not everyone is happy with his decision. It seems that blood may be spilt before the Animal Sanctuary, with its assorted inhabitants, is out of the woods...

Alan Titchmarsh - Folly
Jamie ​Ballantyne and Artemis King were never meant to fall in love. The feud between their families has run for three generations. But whatever Jamie's head might tell him, his heart will always belong to Artemis. After fifty years, perhaps it's time for the Kings and the Ballantynes to bury the hatchet. Then Jamie and Artemis start to uncover their shared past. What they find will rock the foundations of both their families, as a web of deceit and intrigue is ruinously exposed ...

Alan Titchmarsh - The ​Scarlet Nightingale
As ​war rages across Europe, one young woman is torn between love and loyalty. Set in wartime London and occupied France, this is a thrilling story of love, danger and sacrifice from bestselling novelist Alan Titchmarsh. It is the late 1930s when seventeen-year-old Rosamund Hanbury leaves behind the endless summers of her coastal Devonshire home for the fast pace of high society London. Under the expert guidance of her formidable aunt, the country mouse learns how to act like a lady, hosting dinner parties and rubbing shoulders with Britain's most influential. And when the enigmatic Harry Napier sweeps her off her feet at London's famous Café de Paris she could almost forget that Britain has declared war. But the Phoney War ends. Harry is posted, London reels from the first bombings of the Blitz and Rosamund suffers a devastating personal loss that leaves her all the more determined to do her bit for the war effort. Joining the Special Forces she is sent to work alongside the Resistance on a top secret mission in France. It is here that her courage and loyalty are truly put to the test. And where she learns that no one is what they seem: at home or abroad ...

Michael Connelly - Victoria Hislop - Alan Titchmarsh - Robert Kurson - Echo ​park / A sziget / Dr. Devon és a szerelem / Árnyékbúvárok
Michael ​Connelly: Echo Park Marie Gesto 1993-ban nyomtalanul eltűnt, hiába igyekezett előkeríteni a Los Angeles-i Rendőrkapitányság nyomozója, Harry Bosch. Tizenhárom évvel később egy Raynard Waits nevű férfi, akit két gyilkossággal gyanúsítanak, hajlandó vallomást tenni korábbi ügyekben, hogy megússza a halálos ítéletet. Bosch szakmai hozzáértése kérdőjeleződik meg, amikor kiderül, hogy 1993-ban elkerülte a figyelmét egy nyom, amely elvezethetett volna Waitshez. Victoria Hislop: A sziget Miután Alexis Fielding Krétára utazik, hogy megismerje édesanyja rejtélyes múltját, magával ragadja egy közeli sziget, Szpinalonga, az egykori lepratelep. Noha az anya, Szofia Fielding elutasító volt, valahányszor szóba került a Görögországban töltött gyermekkora, a krétaiak elbeszéléséből négy generáció tragédiáktól sem mentes történelme tárul fel Alexis előtt. A regény kiérdemelte az egyik legrangosabb irodalmi díjat Nagy-Britanniában. Alan Titchmarsh: Dr. Devon és a szerelem Dr. Christopher Devon egy Anna királynő korában épült vidéki kastély büszke tulajdonosa. A hatalmas kert rengeteg munkával és ugyanannyi örömmel jár, a férfi életéből mégis hiányzik valami, pontosabban valaki, akivel megoszthatná mindennapjait. Csakhogy egy magányos orvos számára nem is olyan egyszerű feladat a társkeresés. Míg a lánya jobbnál jobb ötletekkel áll elő, a barátai, Tiger és Gary saját szívzűrjeikkel vannak elfoglalva. Robert Kurson: Árnyékbúvárok Amerikai búvárok rejtélyes hajóroncsot találnak 1991-ben New Jersey partjainál. A második világháborús német tengeralattjáró, amely még a történészek előtt sem ismert, a vízfelszíntől hetven méterre fekszik az óceánban. Többen is az életükkel fizetnek, miközben megpróbálják valahogy azonosítani a tengeralattjárót. Végül két elszánt barát kockára tesz mindent, hogy rábírja a hajóroncsot, fedje fel ötven éve őrzött titkát.

Alan Titchmarsh - Kertész ​leszek - alapok
Mindig ​adódik úgy, hogy jól jönne egy megbízható szakember segítsége. Kertész leszek című könyvében Alan Titchmarsh ismereteiből, a kertészet iránti szenvedélyéből, valamint sokéves tapasztalatából merít, amikor átfogó útmutatót ad át, amely kertünk minden lehetséges oldalát, működésének titkait feltárja előttünk. A két kötet közül a most kezünkben tartott elsőben Alan az alapokkal kezdi, és a legszükségesebb tudnivalókat taglalja, amelyekkel minden kertészkedőnek tisztában kell lennie. Arról is közöl ismereteket, hogyan működnek a növények, és mire van szükségük a túlélés érdekében, emellett tanácsot kapunk arról, hol is kezdjük, ha teljesen kezdők vagyunk. Lépésről lépésre taglalt eljárások, leírások szólnak a magok elvetésétől a növényeknek az ágyásban való elrendezéséig, a gyep létesítésétől, a metszésig mindenről. Alan emellett tanácsokkal szolgál a kártevőkkel és betegségekkel kapcsolatban is.

Alan Titchmarsh - Rosie
Nick ​Robertson thought he’d gotten used to his grandmother’s behavior. At 87, Rosie’s determined that before life passes her by, she will live a little. Or, preferably, a lot. It wouldn’t be so bad if Nick had nothing else to do. But with a living to make on the Isle of Wight, two warring parents on the mainland, and a love life in terminal decline, he would prefer his grandmother to get on with things quietly. But there’s no time like the present, insists Rosie. She’ll help Nick find the soul mate he clearly lacks, and he can help Rosie make the most of her few remaining years.

Alan Titchmarsh - Tamara McKinley - Kim Edwards - Fekete ​Harlekin / Dr. Devon és a szerelem / Az emlékek őrzője
Fekete ​Harlekin Tamara McKinley Az ausztráliai Bellbird-birtok tulajdonosa, Miriam Strong hetvenötödik születésnapját készül megünnepelni a családtagok társaságában. A jubileumi összejövetelt azonban beárnyékolja az a nyomasztó felfedezés, hogy az idős asszony nyilvánvaló bizonyítékra bukkan évtizedekkel korábban eltulajdonított örökségével kapcsolatban. Miriam Strong tudja, hogy ismét szembe kell néznie egy letűnt kor fájdalmas emlékeivel. Alan Titchmarsh: Dr. Devon és a szerelem Dr. Christopher Devon egy Anna királynő korában épült vidéki kastély büszke tulajdonosa. A hatalmas kert rengeteg munkával és ugyanannyi örömmel jár, a férfi életéből mégis hiányzik valami, pontosabban valaki, akivel megoszthatná mindennapjait. Csakhogy egy magányos orvos számára nem is olyan egyszerű feladat a társkeresés. Míg a lánya jobbnál jobb ötletekkel áll elő, a barátai, Tiger és Gary saját szívzűrjeikkel vannak elfoglalva. Kim Edwards Az emlékek őrzője A történet egy téli éjszakán kezdődik 1964-ben, amikor a tomboló hóvihar arra kényszeríti dr. David Henryt, hogy maga segítse világra születendő gyermekét. Felesége egy tökéletesen egészséges kisfiúnak ad életet, majd pár percre rá, világra hoz még egy kisbabát… egy Down-kóros kislányt. Dr. David Henry meghozza azt a végzetes döntést, amely egész életében kísérteni fogja, s amely lassacskán tönkreteszi mindnyájuk életét: arra kéri a szülésnél segédkező Caroline nővért, hogy vigye el az újszülöttet egy intézetbe, ahol sérült gyermekeket gondoznak. A nő azonban képtelen ott hagyni a csecsemőt, eltűnik a városból és sajátjaként neveli fel a kislányt. A megtörtént eseményeken alapuló szívbemarkoló történetben Kim Edwards a bánat és a szeretet megfoghatatlan rejtélyeit, a pusztításra és gyógyításra egyaránt alkalmas igazság hatalmát boncolgatja.

Michael Connelly - Nicholas Sparks - Patricia MacDonald - Alan Titchmarsh - Zuhanás ​/ Vissza hozzád / Kétségek között / Kísért a múlt
Michael ​Connelly: Zuhanás Harry Bosch visszatér. Az elszánt nyomozó már a nyugdíjba vonulást fontolgatja, amikor két újabb ügyet kap. Az egyik jegelt ügy, a másik haláleset politikai indítékú. A nyomozás során Harry megdöbbentő dolgokat fedez fel. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Amanda és Dawson a középiskolában szerelmesek voltak egymásba. Most újra találkoznak szülővárosukban, ahová öreg barátjuk temetésére érkeznek. Közben eltelt húsz év, de azalatt minden - és semmi sem - változott. Patricia MacDonald: Kétségek között Egy fiatal nő a tengerbe esik egy hajóúton, és a kétségbe esett anyja, akire a lánya rábízta a kisfiát, nem akar bele törődni a rendőrségi jelentésbe, ezért próbálja kideríteni, hogy valóban baleset történt-e. Alan Titchmarsh: Kísért a múlt Szerelem és árulás, ármány és gyilkosság a két évszázadon átívelő történetben, amely bemutatja Harry és Anne Flint teljesen különböző életét. Ahol nem mindenki az, akinek látszik, és a múlt ugyanúgy kiszámíthatatlan, mint a jövő.

Kollekciók