Ajax-loader

dr. Brencsán János könyvei a rukkolán


dr. Brencsán János - Szex-lex
Kedves ​Fiatal Házasok! A mostanihoz hasonló füzet már volt a kezetekben, a címe SZEX-KRESZ. Abban arról van szó, hogy mit kell tudnia minden fiúnak és lánynak, akik már élnek szexuális életet, de még nem akarnak gyereket. Vagyis a fogamzásgátlás módjait ismerteti. Ez a füzet, a szerelmi élet, a házasélet törvényeit ismertető SZEX-LEX (_lex_ latin szó = törvény) azoknak a fiatal házasoknak szól, akik elhatározták, hogy gyermeket akarnak, és abban segít, hogyan lehet boldog, örömteli házaséletet élni, elsősorban a házasélet szexuális oldalával foglalkozik. Mindenki tudja, hogy a gyermek vállalása lemondással jár, de ugyanakkor olyan családi boldogságot is jelent, amiért érdemes lemondani egyről s másról. Szűkös körülmények között is remek gyerekeket lehet nevelni, és nagyon boldog családi életet lehet élni. A gyermek vállalása felelősségteljes dolog. A családot tervezni kell, akkor szülessen meg a gyermek, amikor számára és számotokra is a legkedvezőbbek a körülmények. Arról is meg kell győzödnötök, hogy egészségesek vagytok-e? Nincs-e valamelyikőtöknek olyan betegsége, amely megnehezíti a gyermek felnevelését? Akik ezt a kérdést komolyan veszik, azok keressék fel a Család- és Nővédelmi Tanácsadót. A tanácsadásra mindketten menjetek el, hiszen végül is a tanács ismeretében együtt kell majd döntenetek.

Dr. Aszódi Imre - dr. Brencsán János - A ​házasélet abc-je
Könyvünk ​1974-ben jelent meg először, azóta életünk, a családok életvitele sokat változott, ezért szükségessé vált a könyv egyes részeinek átdolgozása. A gyermekváráshoz fűződő jogszabályok alapvetően megváltoztak, ezeket a pontokat újra kellett írni. Igyekeztünk, hogy korszerű könyvet adjunk az Olvasó kezébe. Mindannyian boldogságra vágyunk, és ebbe a házaséletben meglelhető boldogság is beletartozik. Közismert azonban, hogy sok házasság kerül válságba, végződik válással, milyen sokan küszködnek az együttélés gondjaival, szexuális zavarokkal, milyen sok az "egyszülős" család, a szülők nélkül felnövő gyermek, és még sorolhatnánk tovább a gondokat, hiszen házaséleti zavarban szenvednek azok is, akik képtelenek párválasztásra, a kapcsolatteremtésre.

dr. Brencsán János - Új ​orvosi szótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

dr. Brencsán János - Szex-kresz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

dr. Brencsán János - Orvosi ​szótár
"A ​Brencsán Orvosi Szótár meg-megújuló formában évtizedek óta szolgálja az orvosokat, orvostanhallgatókat és az orvostudomány iránt érdeklődő olvasóközönséget. Az előző kiadás az általános műveltség tartalmi változásainak megfelelően az alapvetően latinos-görögös orvosi nyelvet megtartva lehetővé tette a szakkifejezések magyar nyelvű formájának megtalálását a latin nyelvben járatlan olvasók részére is. Az akkor kialakított szerkezet jól használhatónak bizonyult, ezért alapvető változásra nem szorult. A tudomány fejlődése, változása azonban szükségessé tett némi módosítást, így jelentős bővítésre is sor került. Bővült az alternatív gyógyászat által használt természetes anyagok köre; bekerült az orvostudomány által az utóbbi évtizedben kutatott területek szóanyaga; bővült a modern nyelvekből átvett és használt kifejezések köre, a rövidítések, kiegészítő anyagok is modernebbé váltak. Az így átalakított szótár reményeink szerint jól szolgálja célját."

Kollekciók