Ajax-loader

Antony Mason könyvei a rukkolán


Antony Mason - A ​Pasik
A ​sorozat címe senkit ne tévesszen meg: a világ lehet, hogy tényleg ennyire őrült, de a Tiszta őrület! kötetei éppen a mindennapok tisztánlátását szeretnék elősegíteni. Látszatra egyfajta vagány "kisokosról", a szövegelés magasiskolájáról van szó. A méltán népszerű Miért nem bírjuk...? sorozat szelleméhez hűen azonban az (ön) irónia ez esetben is csupán eszközül szolgál a való élet fonákságainak jobb megértéséhez. A tolerancia (levelező tagozatos) iskolája ez."A férfiak mélységesen hisznek abban, hogy a monogámia valami természetellenes dolog. Noha a madarak kilencven százaléka monogám, az emlősök között ez az arány mindössze három százalék, márpedig a férfiak szívesebben azonosulnak egy gorillával, mint egy nádi poszátával.""Titokban a férfiak önmaguknál okosabbnak tartják a nőket, de a hagyomány tiltja, hogy ezt elismerjék. A valóságban a férfiak és a nők átlagos intelligenciaszintje teljesen egyforma. Amikor 1912-ben közzétették ezt a hírt, a férfiak nyilvánosan megdöbbenésüknek adtak hangot, ám magukban ugyancsak megkönnyebbültek, hiszen fogalmuk sem volt róla, hogy ilyen okosak."

Antony Mason - Warhol ​kora
A ​huszadik század második felében különféle változások mentek végbe a képzőművészeti stílusok terén. A kötet e kor művészeti mozgalmait mutatja be a fényképészet, szobrászat, pop-art, performanszművészet, installációs és "mixed-media" művészet terén.

Antony Mason - Picasso ​kora - A modern képzőművészet
A ​nagyvilág képzőművészete-sorozat: Michelangelo kora , a reneszánsz -. Vadonatúj művészeti sorozatunk megismerteti a fiatal olvasót a fontosabb művészettörténeti korszakokkal és azok meghatározó művészeivel. E korszakokban a világ más tájain egyéb stílusok is születtek, s a könyv ezek közül is sokat bemutat.

Antony Mason - Brüsszel ​és Bruges
Akár ​első osztályon, akár takarékosan utazunk, a Top 10 útikönyv Brüsszel, Bruges, Antwerpen és Gent legjavát ismerteti meg velünk. A Top 10 belga sörtől a Top 10 bárig, klubig és étteremig Top 10-es listák tucatjai kalauzolják végig a látogatót mindenen, ami a turistát érdekelheti. Időnk és pénzünk kímélése céljából még az elkerülendőkből is Top 10-et állítottunk össze. Könnyen eligazodhatunk a borítólapok mögül kihajtható részletes térképek alapján és a sok kisebb térkép segítségével.

Antony Mason - Renoir ​kora
A ​nagyvilág képzőművészete-sorozat: Renoir kora , az impresszionizmus - Vadonatúj művészeti sorozatunk megismerteti a fiatal olvasót a fontosabb művészettörténeti korszakokkal és azok meghatározó művészeivel. E korszakokban a világ más tájain egyéb stílusok is születtek, s a könyv ezek közül is sokat bemutat. A kiadványban az impresszionizmus jeles képviselői sorakoznak: Monet, Renoir, Degas, Cézanne, Van Gogh, Gauguin, Toulouse-Lautrec.

Antony Mason - Michelangelo ​kora - A reneszánsz
A ​14. században izgalmas fejlődés és változás vette kezdetét Európában. E korban, melyet ma reneszánszként ismerünk, a festők, szobrászok és tudósok újra felfedezték az ókori Görögország és Róma nagy vívmányait. Ekkoriban élt Itáliában Michelangelo, akit a reneszánsz egyik legnagyobb művészeként tartanak számon. A nagyvilág képzőművészete-sorozat: Michelangelo kora , a reneszánsz -. Vadonatúj művészeti sorozatunk megismerteti a fiatal olvasót a fontosabb művészettörténeti korszakokkal és azok meghatározó művészeivel. E korszakokban a világ más tájain egyéb stílusok is születtek, s a könyv ezek közül is sokat bemutat.

Kollekciók