Ajax-loader

Antony Mason könyvei a rukkolán


Bernard Dumpleton - Anne Gatti - Anna Grayson - Derek Hall - Tim Healey - Tim O'Hagan - Peter Leek - John Man - Antony Mason - Geoffrey Sherlock - Keith Spence - Jill Steed - Varázslatos ​Föld körüli utazás
Egy ​rendhagyó világ körüli utazáson vehet részt, mely elrepíti bolygónk legforróbb, leghidegebb, legmagasabb, vagy éppen legalacsonyabb pontjára. Láthat fenséges kanyonokat, feneketlen fjordokat, félelmetes völgyeket, elbűvölő sziklaformákat és szunnyadó vulkánokat. Megragadó illusztrációk adják vissza olyan festői csodák szépségét, mint a Viktória-vízesés, a kaliforniai Halál völgye vagy a 3800 m magasban fekvő Titicaca-tó. A lenyűgöző felvételeket közérthető, élvezetes leírások egészítik ki.

Antony Mason - Brüsszel ​és Bruges
Akár ​első osztályon, akár takarékosan utazunk, a Top 10 útikönyv Brüsszel, Bruges, Antwerpen és Gent legjavát ismerteti meg velünk. A Top 10 belga sörtől a Top 10 bárig, klubig és étteremig Top 10-es listák tucatjai kalauzolják végig a látogatót mindenen, ami a turistát érdekelheti. Időnk és pénzünk kímélése céljából még az elkerülendőkből is Top 10-et állítottunk össze. Könnyen eligazodhatunk a borítólapok mögül kihajtható részletes térképek alapján és a sok kisebb térkép segítségével.

Antony Mason - Michelangelo ​kora - A reneszánsz
A ​14. században izgalmas fejlődés és változás vette kezdetét Európában. E korban, melyet ma reneszánszként ismerünk, a festők, szobrászok és tudósok újra felfedezték az ókori Görögország és Róma nagy vívmányait. Ekkoriban élt Itáliában Michelangelo, akit a reneszánsz egyik legnagyobb művészeként tartanak számon. A nagyvilág képzőművészete-sorozat: Michelangelo kora , a reneszánsz -. Vadonatúj művészeti sorozatunk megismerteti a fiatal olvasót a fontosabb művészettörténeti korszakokkal és azok meghatározó művészeivel. E korszakokban a világ más tájain egyéb stílusok is születtek, s a könyv ezek közül is sokat bemutat.

Antony Mason - Warhol ​kora
A ​huszadik század második felében különféle változások mentek végbe a képzőművészeti stílusok terén. A kötet e kor művészeti mozgalmait mutatja be a fényképészet, szobrászat, pop-art, performanszművészet, installációs és "mixed-media" művészet terén.

Antony Mason - Picasso ​kora - A modern képzőművészet
A ​nagyvilág képzőművészete-sorozat: Michelangelo kora , a reneszánsz -. Vadonatúj művészeti sorozatunk megismerteti a fiatal olvasót a fontosabb művészettörténeti korszakokkal és azok meghatározó művészeivel. E korszakokban a világ más tájain egyéb stílusok is születtek, s a könyv ezek közül is sokat bemutat.

Antony Mason - A ​Pasik
A ​sorozat címe senkit ne tévesszen meg: a világ lehet, hogy tényleg ennyire őrült, de a Tiszta őrület! kötetei éppen a mindennapok tisztánlátását szeretnék elősegíteni. Látszatra egyfajta vagány "kisokosról", a szövegelés magasiskolájáról van szó. A méltán népszerű Miért nem bírjuk...? sorozat szelleméhez hűen azonban az (ön) irónia ez esetben is csupán eszközül szolgál a való élet fonákságainak jobb megértéséhez. A tolerancia (levelező tagozatos) iskolája ez."A férfiak mélységesen hisznek abban, hogy a monogámia valami természetellenes dolog. Noha a madarak kilencven százaléka monogám, az emlősök között ez az arány mindössze három százalék, márpedig a férfiak szívesebben azonosulnak egy gorillával, mint egy nádi poszátával.""Titokban a férfiak önmaguknál okosabbnak tartják a nőket, de a hagyomány tiltja, hogy ezt elismerjék. A valóságban a férfiak és a nők átlagos intelligenciaszintje teljesen egyforma. Amikor 1912-ben közzétették ezt a hírt, a férfiak nyilvánosan megdöbbenésüknek adtak hangot, ám magukban ugyancsak megkönnyebbültek, hiszen fogalmuk sem volt róla, hogy ilyen okosak."

Antony Mason - Renoir ​kora
A ​nagyvilág képzőművészete-sorozat: Renoir kora , az impresszionizmus - Vadonatúj művészeti sorozatunk megismerteti a fiatal olvasót a fontosabb művészettörténeti korszakokkal és azok meghatározó művészeivel. E korszakokban a világ más tájain egyéb stílusok is születtek, s a könyv ezek közül is sokat bemutat. A kiadványban az impresszionizmus jeles képviselői sorakoznak: Monet, Renoir, Degas, Cézanne, Van Gogh, Gauguin, Toulouse-Lautrec.

Kollekciók