Ajax-loader

Makoldi Sándorné könyvei a rukkolán


Makoldi Sándorné - Kis vajakos konyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Makoldi Sándorné - Tojásfestés ​hagyományosan
A ​húsvét az egyik legszebb ünnep. Elevenítsük fel a múltat, a régi hagyományokat! A könyvben a jellegzetes magyar hímes tojásokat mutatjuk be. Ne törekedjünk másolásra, mindig szabad kézzel dolgozunk. Miután elsajátítottuk az alapvető tudnivalókat (mintaszerkezet, különféle technikák) a képek alapján, illetve saját elképzeléseink szerint fessünk hímes tojásokat. A hímes tojások készítésébe vonjuk be a gyerekeket, valamint a nagymamákat, akikkel festés közben feleleveníthetjük a régi húsvétok hangulatát, emlékeit. Ajánljuk a kötetet óvodáknak, iskoláknak is, mivel ennek segítségével komplex húsvéti foglalkozást tudnak tartani. Az egyes technikáknál külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy azok hogyan egyszerűsíthetők gyerekekkel való foglalkozáshoz. A hímes tojások készítéséhez jó szórakozást kíván a Szerző.

Makoldi Sándorné - Magyar ​hímestojások
A ​szerző évtizedes gyűjtőmunkája eredményeképpen hitelesen számolhat be olyan tájak élő hímestojás-festéséről, ahonnan a néprajzi szakirodalom sem, vagy kevésbé közölt eddig adatokat. A gazdag tojásminta-illusztrációkból, a rajzok alapján, a technika ismertetése révén otthon is könnyedén készíthetünk hagyományos hímestojásokat, de a könyv segítségével az iskolában oktathatóvá válik Sárköz, Szatmár-Bereg és a Felvidék mai jellegzetes mintakincse.

Makoldi Sándorné - Betlehemes ​játék
Elevenítsük ​fel a régi hagyományokat, népi játékokat! A szükséges hozzávalókat és a jelmezeket könnyen elkészíthetjük, tetszés szerinti alapanyagokból. Óvodáknak és iskoláknak is ajánljuk ezt a kötetet. A könyv alapján karácsonyi műsor is összeállítható.

Makoldi Sándor - Makoldi Sándorné - Szabó Antónia - Sugallat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók