Ajax-loader

Orbán Viktor könyvei a rukkolán


Orbán Viktor - Út ​a győzelemhez
Az ​Út a győzelemhez választ kíván adni az olvasónak arra, miért és hogyan sikerült elérnie a jobboldalnak a 2014-es választásokon a kétharmadot. Ráadásul kormányzati pozícióból, ami mindig sokkal nehezebb. Hiszen ilyenkor az állampolgárok a politika szereplőinek tevékenységéről nem a választási ígéretekből, hanem mindennapjaikból, a közélet jelenéből tudnak értesülni. Orbán Viktor beszédeiből, idehaza és külföldön tartott előadásaiból, a közösség ügyeihez kapcsolódó levelezéséből kapunk válogatást a kötetben. Megtaláljuk benne az Európai Parlamentben elmondott, a tévéközvetítés révén a hazai közönségre mély benyomást tevő strasbourgi beszédet, amelyet a Tavares-jelentésre reagálva mondott, beleértve azt a memorandumot is, amelyet a kormány válaszul elküldött az Európai Parlamentnek. A kötetben helyet kaptak a forradalmaink évfordulóján, nagygyűléseken elmondott legemlékezetesebb beszédek, továbbá számos előadás szövege, többek közt a bilbaói konferencián elhangzott elemzés a kereszténység válaszairól Európa kihívásaira, vagy a zsidó világkongresszus budapesti ülésén megtartott szónoklat, de gyár- és szoboravatót, pohárköszöntőt, továbbá impozáns, felújított létesítményeket a köznek átadó rövid beszédeket is olvashatunk. E műfaji változatosság miatt hirdeti az alcím: „minden hangszeren”. A kötet tartalmát gazdag fotóanyag teszi érzékletessé.

Orbán Viktor - A ​történelem főutcáján
A ​Magyar Egyetemi Kiadó gondozásában készült képes album szerzője a polgári kormány miniszterelnöke, Orbán Viktor, a kötet anyagának összeállítója Schmidt Mária. A reprezentatív kötet Magyarország gyarapodását, az Orbán-kormánynak a polgárokkal közös erőfeszítéseit mutatja be, közel száz gyönyörű fotóval. A könyvben egyforma súllyal szerepelnek a legfelemelőbb és a legnehezebb pillanatok. Az ünnepek és a hétköznapok. A Corvin-lánc világhíres kitüntetettjei és az árvízi gátvédők. És az erős jelképű épületek, létesítmények: a lebombázás után felújított kórogyi templom. A Terror Háza Múzeum a hatalmas, fegyelmezetten emlékező tömeggel. A Nemzeti Színház. Az Esztergomot Párkánnyal összekötő Duna-híd. De láthatjuk ebben a könyvben a Kossuth téri nagygyűlés százezreinek ünneplő tömegét, Helmuth Kohl kitüntetésének emlékezetes perceit, elolvashatjuk a Tisza István-szobor és a Bethlen István-emléktábla avatás beszédeit.Megelevenednek a millennium megünneplésének pillanatai, láthatjuk a Széchenyi Tervből megvalósított impozáns fejlesztéseket, mint például a megújult debreceni főtér, a sárvári gyógyfürdő és a szegedi sportcsarnok.

Orbán Viktor - Rengéshullámok
A ​nagy földmozgásokat rengéshullámok előzik meg. A felszín még békés, de lenn a mélyben iszonyatos erők készülnek kitörni. Orbán Viktor a 2007-es Egy az ország című kötete után új könyvében azokat a tényezőket veszi sorra, amelyek a Fidesz földcsuszamlásszerű győzelméhez vezettek. Amelyek, mint mondja, 2010 tavaszán forradalmat idéztek elő a szavazófülkékben. Az elmúlt egy évben keletkezett írások és beszédek világos célokat jelölnek ki, s megelőlegezik az új kormányzati politikát, amely vissza akarja szerezni az ország nemzetközi tekintélyét, a gazdaság élénkítésével munkahelyeket kíván teremteni, s polgárainak biztonságot, kiszámítható jövőt ígér. Az akarja, hogy apátiába süllyed nemzet visszanyerje életerejét.

Lőrincz Csaba - Németh Zsolt - Orbán Viktor - Rockenbauer Zoltán - Nemzetpolitika ​'88-'98
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Orbán Viktor - Egy ​az ország
Egyszerű ​és világos alapelveket kell lefektetnünk, egyenes beszéddel, őszintén kimondva az igazságot, nevén nevezve a sorsrontó tabukat, a szellemünket és akaratunkat évek óta megbénító dogmákat. Ezért írtam ezt a könyvet.

Kollekciók