Ajax-loader

Tóth Eszter könyvei a rukkolán


Bakányi Márton - Fodor Erika - Marx György - Sarkadi Ildikó - Tóth Eszter - Ujj János - Fizika ​a gimnáziumok I. osztálya számára
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

G. Csalog Eszter - Grüll Tibor - Ruff Tibor - Rugási Gyula - Tóth Eszter - Evangélium
A négy evangélium új fordításban, magyarázatokkal, keresztutalásokkal, lábjegyzetekkel. A Hit Gyülekezete kiadása.

Amelia Blas Nieves - Géró Györgyi - Lux Judit - Merkely Ágnes - Tóth Eszter - Espanol.hu
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Eszter - Tavaszi ​ébredés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Eszter - Vassné Volf Klaudia - Paks ​gyerekeknek
"Az ​új évezred szülöttei - akiknek ez a könyv szól -, kiválóan eligazodnak a digitális környezetben, de nem árt, ha nyitott szemmel járnak az őket körülölelő világban is: felfedezve szerethető, élhető kisvárosunk szépségeit. A kötet közvetlen hangvételű, játékos, változatos feladatokkal tisztáz fogalmakat, nyújt sokoldalú ismereteket, amelyeket izgalmas illusztrációk gazdagítanak. Kisiskolások számára könnyen érthetően mutatja be a város működését, az épített örökség emlékeit, a természeti környezet értékeit. Gyerekeken kívül családoknak is ajánlom a könyvet, mert a városi séták, a kutatást, nyomozást igénylő feladatok összehozzák a különböző generációkat, akik megosztják egymással tudásukat, tapasztalataikat, emlékeiket, időben és térben átfogó, komplex képet formálva a településről. Az így megélt terek személyes élményekkel is gazdagodnak, a városismereti kalandokat átélő olvasó pedig észrevétlenül Paks történetének részévé válik." (Takács Éva Vizuális- és környezetkultúra-tanár, múzeumpedagógus)

Tóth Eszter - Maci ​parti
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Cseh Gergő Bendegúz - Haász Réka - Katona Klára - Ring Orsolya - Tóth Eszter - Ez ​a sugárzás nem ismer határokat
1986. ​április 26-án történt az atomenergia felhasználásának mindezidáig legsúlyosabb baleseteinek egyike. Az akkori Szovjetunión belül az ukrán-belorusz határon álló erőműben bekövetkezett szerencsétlenség nemcsak környezetvédelmi, de világpolitikai szempontból is kiemelkedő jelentőségű eseménye volt a hidegháború utolsó éveinek. A baleset Európa-szerte komoly - bár máig vitatott mértékű - egészségügyi veszélyhelyzetet teremtett, de a késő kádári korszak amúgy is ellentmondásos tájékoztatáspolitikájában is komoly működési zavarokat okozott. Az események máig a magyar katasztrófaelhárítás és a tömegtájékoztatás bohózataként/tragédiájaként élnek a hazai köztudatban. Jelen kötetben a csernobili atomerőmű-balesethez kapcsolódó, zömmel több mint harminc évvel ezelőtt készült iratokat teszünk közzé. Az erőműről, a baleset okáról és lefolyásáról most már széles körben hozzáférhetőek az információk, viszont a korabeli magyar hivatalos szervek által keletkeztetett iratokat, melyek megvilágíthatják a baleset magyarországi reakcióit és hatását, eddig még csak részletekben publikálták. Kötetünkkel ezt a hiányt igyekszünk pótolni úgy, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában és a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában őrzött vonatkozó iratanyagból készült válogatást közreadjuk.

Tóth Eszter - Pöttöm ​Anna és a katicabogár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Eszter - Manócskáék ​húsvétja
A ​Manócsalád a húsvéti ünnepekre készül. Megérkezik nagymama és a lányok már a tojásokat díszítik.

Tóth Eszter - Ikermonológ
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Eszter - Séta ​az állatkertben
A ​Manócsalád az állatkertben járt. Az érdekes élménybeszámolót Tóth Eszter illusztrációi teszik színessé.

Tóth Eszter - A ​választott sokaság
A ​költő is olvasó. Tehát a tulajdon versem is csak akkor érdekel, ha - mint olvasóra - ugyanúgy tud hatni rám, akárcsak egy másik költő műve. A nem-költő olvasót gyakran azzal indítja meg egy vers, hogy úgy érzi: az ő saját témáját fejezték ki, gyönyörűséget keltő módon. Én a magam versében akkor találok gyönyörűséget, ha a legszemélyesebb témám már úgy indít meg benne, mint a másoké a mások versében. Tapasztalatom szerint éppen ilyenkor válik a többi olvasó "személyes témájává". Ugyanegy dolog két arca ez. Hiszen a költészet, mint az igaz egyik diadala a hamis felett, szubjektivitás és objektivitás gyakorlati egységét valósítja meg. Jó-e mindez valamire? _Mint olvasó_ azt vallom: a költészet több puszta gyönyörködtetésnél vagy oktató útmutogatásnál. Olyasvalamit közvetít számunkra, ami nélkül elkorcsosulna az emberi szellem. _Mint költő:_ nem szeretek ilyen nagy szavakat mondani - kivált "vallani"! Csak köszöntöm az Olvasót, szíves figyelmébe ajánlva munkámat. _Tóth Eszter_

Tóth Eszter - Apu
Tóth ​Árpádot, a nagy költőt és gyengéden szerető apát idézi fel gyerekkori emlékei alapján leánya, Tóth Eszter. Nemcsak az emlékezet rejtett fiókjaiból gyűjtötte egybe mindazt, amit a költő apa meleg emberi lényéből megőrzött, hanem valóságos régi fiókokat átkutatva, a korabeli fényképek mellett egybeszedte azokat a játékos, tréfás, rajzokkal teli levelezőlapokat is, amelyeket a költő szanatóriumi magányából kislányának küldözgetett. A fakszimilében közölt lapok, rajzok, fényképek és a jól válogatott versidézetek megérintő és megható emberi közelségből eleveneítik meg a költőt, Tóth Eszter tartozkodóan lírai emlékezései pedig feltárják életútjának küzdelmeit, életre keltik emberségének tiszta sugárzását.

Tóth Eszter - A ​Mikulás manói
Egyenesen ​az északi sarkra repít el bennünket a legújabb Trixi könyvecske, a Mikulás manóihoz. Bepillanthatunk a Mikulás nagy könyvébe, az ajándékkészítés titkaiba, és a meséből az is kiderül, hogyan jut el az ajándék minden gyerekhez.

Tóth Eszter - Ormányos ​Olivér
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Eszter - Manócskáék ​a városban
Manócskáék ​nyaranta a családi nyaralóban töltenek egy-két kellemes hetet a Balaton partján. Közben keresztül-kasul bejárják a környék összes látnivalóját és nevezetességét.

Tóth Eszter - Családi ​emlékek Tóth Árpádról
A ​könyvben Tóth Eszter eleveníti fel családi emlékeit édesapjáról, édesanyjáról és nagyapjáról, Tóth András debreceni szobrászról. Az Apám című első részben arra a Szabó Lőrinc által, az akkor 15-16 éves szerzőnek feltett kérdésére keresi a választ, hogy "milyen érzés volt költő gyermekének lenni?" Mindössze nyolc éves volt, amikor a nagy költő meghalt, de számos, eleven élmény él benne a szerető, lányának mindenben kedvében járó költő-apáról, mindennapi életükről, nyaralásaikról, neveltetéséről. Idézi a hozzá írt vagy vele foglalkozó leveleket, írásokat; jó néhány Tóth Árpád-vers élményeire is rámutat. Az Anyám című rész elsősorban azt a 17 esztendőt dokumentálja, amely az Annuskaként emlegetett édesanyja és édesapja 1911-es megismerkedésétől Tóth Árpád 1928-ban bekövetkezett haláláig terjed. Ezt a dokumentációt elsősorban a nagyon érdekes házaspári levelezés közlésével éri el. A központi figura ebben a részben is a költő családfő, ezernyi apró-cseprő vagy éppen nyomasztó gondjaival, művészi terveivel, de mindenekelőtt a gondos és szerető hitves, egymást szerető házaspár portréja bontakozik ki a kommentált levélváltásokból. Tóth Eszter persze továbbkíséri édesanyja nem egyszer nagyon is göröngyös életútját egészen haláláig. A Tóth nagyapa című harmadik rész nemcsak a nem túlságosan sikeres szobrászművész biográfiája, hanem bravúros módon Tóth Árpád neveltetésének a dokumentációja is. A könyv egésze nem más, mint egy sajátos szemszögű Tóth Árpád életrajz. Irodalomtörténeti jelentőségén túl olvasmánynak sem utolsó.

Tóth Eszter - Tavasztündér
Az ​utolsó varjú is eltűnt a látóhatár szélén, s károgásával lassan eltűnt a tél. A Tavasztündér pedig leereszkedett a földre. Napocska üdvözölte, miközben fényével bearanyozta a kis tündér varázspálcáját. Most már minden készen állt, hogy megkezdhesse fontos küldetését.

Tóth Eszter - A ​mi utcánk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Eszter - A ​derék asszony kézikönyve
Ezt ​a könyvet a házasságra készülő lányok kézikönyvévé kellene tenni! Manapság hemzsegnek a könyvesboltok polcai a háztartási túlélő és tanácsadókönyvek tömegével... Hogyan csináld ezt, hogyan csináld azt. Hogyan takaríts meg időt és mivel töltsd el azt is?! De egy könyv sem szól a legfontosabbról, hogy miként váljon egy lány "derék asszonnyá", Isten szerint való feleséggé és anyává. Ma nem tartják korszerűnek a nemi szerepek hangsúlyozását, az önmagát odaadó, hűséges feleség bemutatását, az anyaság értékének felragyogtatását. Pedig éppen ezekre van szükség ahhoz, hogy népünk túlélje azt az erkölcsi gátszakadást, amelyben társadalmunk fuldoklik.

Sebestyén Ágnes - Tóth Eszter - Pécs ​gyerekeknek
A ​könyv elsősorban helyieknek készült, de a Pécsre látogató családoknak is kalanddá teszi a városnézést. Nem információk halmaza szép rajzokkal, hanem aktív cselekvőként számít az olvasóra. Segítségével a 10-12 évesek játékos feladatokon keresztül fedezik fel a várost. Ebben a Pécs címeréről megszökött kutya a társuk. Észre sem veszik, és a város házak, terek, utcák, intézmények tengeréből közeli ismerőssé válik. Egy otthonos hellyé, amelynek nem csupán főbb látványosságait, hanem történetét, rejtett kincseit, természeti környezetét is ismerik. Kézzelfogható jelentést kapnak az olyan fogalmak is, mint a tér, a kultúra, az ipar, a sokszínűség, vagyis mindazok a dolgok, amelyek egy várost várossá tesznek.

Tóth Eszter - A ​Manócsalád egy napja
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Eszter - Pöttöm ​Pötty és az Ízek Birodalma
Az ​Ízek Birodalma nagy bajba került. Züzüke, a gonosz manó fogságba ejtette a birodalom királynőjét, és ő uralkodik most minden lakója felett. Ki menti meg őket? Pöttöm Pötty a dundi és bátor tündérlány nem is gondolja, hogy egy meggondolatlan hencegés micsoda kalandokba sodorja. Züzüke elrabolja Pötty két legjobb barátnőjét, és az Ízek Birodalmába viszi őket. Pötty azonnal a megmentésükre siet. Barátnőit keresve bejárja az egész birodalmat, sok barátot szerez és izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keveredik. De vajon sikerül legyőznie Züzükét és megmenteni barátait? És mi lesz Makrónia királynő sorsa? Tóth Eszter író, dietetikus kalandos útra hív a táplálkozási piramis „országaiba”, ahol játékos formában megismerteti őket az egészséges táplálkozás alapjaival. A kötet a 8. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes gyerekkönyve.

Tóth Eszter - Nyári ​élmények
Manócskáék ​nyaranta a családi nyaralóban töltenek egy-két kellemes hetet a Balaton partján. Közben keresztül-kasul bejárják a környék összes látnivalóját és nevezetességét.

Tóth Eszter - Török Sándor - A ​varázsló
Vannak ​helyzetek, amikor nem segíthet más, csak egy varázsló. Balogh Gyuszi élete tele van ilyen helyzetekkel, úgyhogy Csilicsala bácsi a lehető legjobbkor érkezik. De még a csodáknak is megvannak a valóságos következményei.

Tóth Eszter - Bogármese
Áfonya ​a kis bogárka édesapja kérésére egy kis csomaggal útnak indul szarvasbogár bácsihoz, de nem is gondolja, hogy útja során sok-sok kalandban lesz része. 28. sorozat, Nr. 107

Tóth Eszter - Fizika ​IV.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Eszter - Csalog Eszter - Újszövetségi ​görög nyelvkönyv
Ez ​a speciálisan az Újszövetség görög nyelvéhez készült nyelvkönyv azzal a koncepcióval készült, hogy mindazok, akik most fognak hozzá görög tanulmányaikhoz, nagyon hamar észrevegyék, hogy a tanulásba fektetett idő és energia milyen gazdag gyümölcsöket terem. Nem igényel semmilyen nyelvi előképzettséget. Önálló tanulásra is alkalmas, a könyvben a feladatok megoldásai is megtalálhatóak. Használható órai munka kiegészítésére, különböző nyelvtani feladatok otthoni gyakorlására. Megérthetőek belőle a klasszikus görög nyelv és az Újszövetség nyelvének különbségei és a különbségek okai. Tanári segítség nélkül eljuthat az Újszövetség önálló olvasásához és fordításához.

Tóth Eszter - Tapsi ​ajándéka
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Eszter - Holics László - Marx György - Atomközelben
A ​fizikusok között az a szóbeszéd járja, hogy egyszer Novobátzky Károly professzornál megjelent egy férfiú, kit nehéz hajóládákat cipelő fuvarosok követtek. A Nobel-díjas Louis de Broglie "ajánló sorait" lobogtató ember intésére a ládák fedele felpattant - és bizarr gipszalakzatok kerültek napvilágra. A látogató pedig komor kinyilatkoztató hangon megszólalt: "Íme ezek az igazi és végső atommodellek." E könyvbe tekintve eszünkbe juthat az atommodellek mintázójának gúnyos-szomorú története. És meghalljuk a történetet jókedvűen mesélgető fizikusok hangjában bujkáló kételyt: vajon a mi modelljeink nem ugyanilyen ormótlanok? Az egymásnak koccanva össze-vissza röpködő golyók képe, a gumikötélen kialakuló, megfoghatatlan elektront utánzó hullám talán még mindig túlságosan esetlen ahhoz, hogy kapcsolatba hozhassuk a természet bonyolult és finom jelenségeivel, a gázok, a folyadékok, a szilárd anyagok felépülésével, az atomok titokatos szerkezetével, a fény éppoly titokzatos viselkedésével, vagy az egymásba kapaszkodó atomok kémiai kötésének és e kötések biológiai jelentőségének kérdésével. Könyvünk szerzői a legőszintébb természetkutatók, a gyerekek segítségét hívják és az ő segítségükre sietnek e kételyek eloszlatásában. Vidám játékra csábítanak: kezdetben valóban túl nagy és nehézkes, de az egyszerű kísérletek tapasztalatait megértve finomabbá tehető modellek "építésére". És mialatt modelljeinket "működtetjük", működésüket a fizika jelenségeivel összevetjük, egyre világosabbá válik, hogy modelljeink nélkül nem tudnánk megérteni a természetet, a természet pedig mindig tartogat meglepetéseket, mindig új képek kigondolására sarkall.

Tóth Eszter - Nyártündér
A ​kertek alatt már türelmetlenül várják a tavaszi virágszirom ruhájukat levető eprek és a sárguló paradicsomok, hogy a Nyártündér rájuk mosolyogjon. Varázspálcájukkal megérinti őket, miközben titokzatos varázsigét duruzsol a fülükbe.

Amelia Blas Nieves - Géró Györgyi - Lux Judit - Carolina Pérez López - Tóth Eszter - Merkely Ágnes - Español.hu
Mit ​talál az español.hu könyvben? • español.hu – nyelvi kalauz: bemutatja a mindennapi beszédhelyzetek szóhasználatát, bevezet az igényesebb spanyol nyelvű sajtó olvasásába • español.hu – tematikája felöleli a mindennapok örökzöld témáit és a 21. század legújabb kihívásait • español.hu – az új szókincs feldolgozását és bővítését számos ötletes gyakorlat biztosítja • español.hu – hanganyagát spanyol és dél-amerikai anyanyelvi beszélôk segítségével rögzítettük • español.hu – a témák feldolgozását a függelékben színes fényképgyűjtemény is segíti • español.hu – szilárd, rendszerezett nyelvtani alapot ad jól áttekinthető nyelvtani vázlatok és sokoldalú nyelvtani gyakorlatok formájában • español.hu – tartalmazza a gyakorlatok kulcsát, a produktív feladatokhoz megoldási javaslatot kínál • español.hu – a nyelvkönyv leckéihez önellenőrző teszteket készítettünk, amelyeknek a kulcsa is megtalálható a könyvben Kiknek szól az español.hu könyv? • Intenzív formában tanuló középiskolásoknak, felsőfokú tanulmányokat végzô hallgatóknak, nyelviskolák diákjainak, fiatal és érettebb, de lélekben fiatal felnőtteknek. • Középfokú nyelvvizsgára készülőknek. • Felsôfokú nyelvvizsgára készülőknek: meglevő ismereteik megszilárdítására, nyelvtani ismereteik rendszerezésére, szókincsük bővítésére. • Akik már nyelvvizsgáztak, szókincsük frissítéséhez, aktualizálásához, esetleges nyelvtani kételyeik eloszlatásához kapnak segítséget a könyvben. • Mindazoknak ajánljuk, akik számára a nyelv nem futó kaland, hanem hosszútávú kapcsolat. • Mindenkinek, aki gondolkodva szeret tanulni. • Kollégáinknak, hogy munkájuk a nyelvtanári boszorkánykonyhában egyszerűbbé, tervezhetővé váljon.

Kollekciók