Ajax-loader

Eszenyi Miklós könyvei a rukkolán


Eszenyi Miklós - Volumen, ​kódex, média II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Eszenyi Miklós - A ​méregkeverő gróf
Listi ​László (1628-1662)az egyetlen magyar író, akit gonosztetteiért kivégeztek. Pedig másképpen is híres lehetett volna, hiszen Magyar Márs c. művével (Bécs, 1653) beírta magát a magyar irodalomtörténetbe. Azonban - mint az egyik legelőkelőbb család sarja - a bűnőzés lett a fő munkája. Kezdetben csak csalás, oklevélhamisítás szerepelt lajstromán, később a gyilkosságoktól, mérekveveréstől, pénzhamisítástól, rablásra való felbujtástól, gyújtogatásoktól sem riadt vissza. Nem csoda, hogy korának legveszedelmesebb gonosztevőjeként emlegették. Magánéletében sem volt hétköznapi: számtalan tanúvallomás biznyítja, hogy férfi inasaival hált, s ördögidézéssel is foglalkozott. Az ellene indított vizsgálatok elől köpcsényi (ma Ausztria) várából Bécsbe menekült, ahol azonban hamarosan elfogták, s kizárólag pénzhamisítás miatt halálra ítélték. Listi gróf életről eddig egyetlen könyv jelent meg, az is több, mint száz éve, 1887-ben. Eszenyi Miklós most az újabb kutatások alapján írta meg ezt a krimine

Eszenyi Miklós - Hogyan ​lehetsz rádiós? - Bevezetés a rádiós újságírásba
Eszenyi ​Miklós újságíró, rádiós főszerkesztő a média iránt érdeklődő fiatalok számára írt korszerű tankönyvet, amelyből elsajátíthatják a rádiós újságírás, hírszerkesztés, interjú-és riportkészítés, műsorszerkesztés alapjait. A közvetlen stílusban megírt könyvben a sajtójog és a médiaetika kérdései, a rádiózás pszichológiai és szociológiai problémái, a beszédtechnika alapjai, a reklámkészítés ismérvei is helyet kaptak. A könyv nemcsak a kezdő rádiósoknak, de azoknak is ajánlható, akik csak a későbbiekben szeretnének megismerkedni a rádiós újságírás gyakorlatával.

Eszenyi Miklós - Férfi ​a férfival, nő a nővel
Eszenyi ​Miklós művelődéskutató, főiskolai oktató több éves kutatói munkával készítette el hiánypótló művét, melyben átfogó képet ad a homoszexualitás történetétől, lélektanáról, szociológiai vonatkozásairól és kulturális aspektusairól is. Fontos könyv, alapfogalmakat tisztáz, közérthetően szól a nagyközönséghez éppúgy, mint a felsőoktatás tanáraihoz és diákjaihoz. Ebben a témában magyar szerzőtől ez az első összefoglaló jellegű mű. Dr. Buda Béla, a könyv szakmai lektora szerint: Nagyon olvasmányos és mégis szakszerű munka.

Eszenyi Miklós - Bárányné Székely Tünde - A ​szex bibliográfiája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók