Ajax-loader

Juhász András könyvei a rukkolán


Tasnádi Péter - Juhász András - Főzy István - A ​mozgások leírása gyorsuló koordinátarendszerben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász András - Tasnádi Péter - Főzy István - Kísérletek ​folyadékokkal és gázokkal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász András - Tasnádi Péter - Főzy István - A ​folyadékok szerkezete
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász András - Kovács István - A ​szilárdtestek kristályszerkezete / Kristályhibák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász András - Tasnádi Péter - Főzy István - A ​gumi rugalmas és termikus tulajdonságai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász András - Tőzsdére ​hangolva
Több ​mint 18 év tőzsdemúlttal a hátam mögött elérkezettnek láttam a pillanatot, hogy a világ különböző tőzsdéin és instrumentumaiban szerzett tapasztalataimat megosszam olvasóimmal. Ez a könyv nem kíván egyetemi értekezés lenni, és nem is tartalmazza a közgazdasági szakterület sajátságait. Egy cél miatt íródott, mégpedig azért, hogy gyakorlati tapasztalatokat osszon meg a tőzsde iránt érdeklődőkkel. Én azokhoz az emberekhez szeretnék szólni, akik szeretik a pénzpiacokat, és ez jó értelemben a szenvedélyük is. A tőzsdén keresett pénz nem ostobaságok, szerencsejáték-adósságok és tartozások finanszírozására való, hanem útravaló a szabadság felé vezető úton. Kedves Olvasóm! Legyen ez a könyv útravaló, hogyan tanulja meg a pénzt félteni, és olvasása közben továbbgondolkodásra késztesse! Kalauzolja el a tőzsdei kereskedelem rejtelmeibe: ezeket csak olyan ember tudja önnel megosztani, aki végigment mindazon állomásokon, amelyeket ez a könyv leír. A tőzsde által biztosított lehetőségekkel nem élni vétek, visszaélni bűn! Sikeres tőzsdei kereskedő nem mindenki, de bárki lehet! A könyv olvasása közben jó szórakozást kívánok, és jó szelet a kereskedésben!

Juhász András - Tasnádi Péter - Érdekes ​anyagok, anyagi érdekességek
Karóránkon ​folyadékkristályos kijelző mutatja az időt, a gáztűzhely lángját piezoelektromos kristályból pattintott szikrával gyújtjuk meg... Egyre újabb és újabb tulajdonságú anyagok jelennek meg hétköznapi környezetünkben, s mennyi mindent nem tudunk még a régiekről sem. Miért szilárdul meg a beton? Lehet-e cementből rugót készíteni. .. Miért hajlékony az acél, miért törékeny az öntöttvas, mi a damaszkuszi pengék titka? Mik azok a szupravezető kerámiák? Miért törik az üveg, s miért hajlik az üvegszál? Mi teszi a jénai edényeket hőállóvá? Megannyi egyszerű kérdés, amelynek megválaszolása még a természettudományokban jártas olvasó számára is nehézséget jelenthet. E könyvben az anyagokkal kapcsolatos hétköznapi kérdésekre adható válaszokból gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Azt kívántuk megmutatni, hogy a környezetünkben található természetes és mesterséges anyagoknak sokféle tulajdonsága megérthető speciális előképzettség nélkül is. Az anyagi tulajdonságok értelmezésekor általában egyszerű fizikai alapelvekből kiinduló, kvalitatív modellekre támaszkodunk. Reméljük, hogy sikerült olyan anyagszerkezeti összeállítást adnunk, amely indíttatást ad az olvasónak arra, hogy egyéb, a hétköznapi életben felvetődő kérdéseket is hasonló szellemben végiggondoljon.

Juhász András - Apróságok ​nagyságokról
200 ​híres ember közel 320 anekdotáját ismerheti meg a tisztelt Olvasó. Az irodalom, a festészet, a zene, a tudomány, a politika, az egyházi- és gazdasági hatalom nevezetes magyar s külföldi alakjai jelennek meg a könyv lapjain. Amellett, hogy alkotásaikkal, tevékenységükkel a leghíresebbek, akár a világhírűek közé emelkedtek, s váltak közismertté, akár iskolai "tananyaggá", mégis hétköznapokat élő emberek voltak ők is. Munkájuk, egyéni életük mozzanataiban, kis cselekedeteiben is érzékeltették azonban nagyságukat: szellemes, humoros, bölcs személyeknek ismerjük meg őket. Szinte minden történet/-ke/ csattanóján, poénján, tanulságán, váratlan fordulatán derülünk, nem ritkán helyhez kötik az eseményt, a híres személy mellett sokszor olyan alakot is szerepeltetnek, megneveznek, aki a történet hitelességét erősíti. Sok bölcsesség, gazdag élettapasztalat fogalmazódik meg a véleményekben, állásfoglalásokban, indoklásokban. A 3-4 kötetre tervezett mű a teljesség igénye nélkül a/ a műveltség sok területének képviselőit vonultatja fel; b/ történelmi távlatokban, évezredek - évszázadok hírességeit, döntően az 1920-as, 30-as évekkel bezáróan; (A legtöbb területen a kronológiai sorrendet születési év szerint igyekszik megvalósítani.) c/ mindezt a világ sok népe-nemzete képviselőinek a bemutatásával. Az eligazodást tartalomjegyzék és névmutató segíti. Reméljük, az összeállítás megnyeri a kedves Közönség tetszését, és érdeklődésével a következő kötetek megjelenésére is igényt tart.

Csákány Antal - Flórik György - Holics László - Juhász András - Sükösd Csaba - Tasnádi Péter - Gnadig Péter - Fizika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók