Ajax-loader

Pósa Lajos könyvei a rukkolán


Pósa Lajos - Pósa bácsi legszebb gyermekversei
Pósa bácsi csodálatos mesevilága tárulhat fel ismét a gyerekek elõtt, a Gábor Emese közremûködésének köszönhetõen feledhetetlen, színes illusztrációkat tartalmazó kötetben. A versben elmondott hol rövid, hol nagyobb terjedelmû történetek kedves állatok, egerek, verebek, békák, gólyák és szeretetre méltó kisfiúk, kislányok, tündérek mosolyfakasztó kalandjait mesélik el.

Pósa Lajos - Cicaiskola
Színes leporelló gyermekeknek.

Pósa Lajos - Egyszer ​egy királyfi...
A ​Légrády Testvérek kiadásában készült Világszép Nádszál kisasszony című mesekönyv felújított reprint kiadása.

Pósa Lajos - Pósa ​bácsi ringatók, altatók, tipegők
"Pósa ​Lajos az apró emberek nagy költője. Üdeség, melegség, megkapó közvetlenség minden sora." - Benedek Elek - "Amit Pósa e nemben produkál, az annyira a gyermekvilág kedélyéhez van szabva, hogy alig van egy írónk is, aki utána tudja csinálni" - Mikszáth Kálmán - "Öreg korára is kisgyermek maradt, de ó volt a legokosabb és a legkedvesebb kisgyermek Magyarországon." - Molnár Ferenc - "Pósa Lajos volt az, aki le tudott szállni a magyar gyermekekhez, hogy színmagyarságával megihlesse és fölemelje, hogy az ő múzsája, mely szeplőtlen és tiszta, melynek sohasem volt egyetlenegy léha szava, azt a bimbóba szökkenő embervilágot homlokon csókolja." - Herman Ottó - "Pósa költészete a családi élet felmagasztalása is, amelyből az embernek fennkölt s legtisztább, legnemesebb érzelmei fakadnak. Pósának a gyermekről és a családról írt néhány költeménye tökéletes mestermű s örökbecsű gyöngye a magyar irodalomnak." - Nagy László -

Pósa Lajos - Legszebb ​verses meséi - állatmesék
"Pósa ​Lajos arra volt hivatva, hogy hosszú idő múltán megteremtse a nem létező gyermekköltészetet." Kosztolányi Dezső

Pósa Lajos - Pósa ​Lajos válogatott meséi
Csali ​mese; Egér; Mocskos Pali; Iluska és Cicuska; A kis didergő; Dal a kis Magduskáról; Szánkázik a kis Ilonka; A fehér vadász; A kis őzike; A fecskéhez; Márciusi ének; Levél Katikának; Búvócska; Samu; Peti öcsém; A kis Örzse; Enyém a papucs; Az apuka órája és más mesék

Pósa Lajos - Mese ​a kis kanászról és más történetek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pósa Lajos - Pósa ​Bácsi meséi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pósa Lajos - Rózsabokor
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pósa Lajos - Pósa ​bácsi legszebb téli versei Karácsonyra
"Pósa ​Lajos verseiben, gyermeklapjában és abban a hatalmas arányú ifjúsági irodalomban, amelyet megteremtett, soha, egyetlen pillanatra sem tévesztette szem elől célját, hogy a gyermeklelket — ameddig csak lehetséges — megtartsa a tisztaság érintetlen erkölcsében, hogy az elválaszthatatlanul forrjon össze lelkével és mint acélvért védelmezze a rossz és a rút minden kísértése és csábítása ellen és megtartsa ideáljai keményakaratú bajnokának, végig az élet változatain és fordulatain." (Lőrinczy György)

Pósa Lajos - A ​fenyőfa álma
Pósa ​bácsi verse telis-tele van gyermeki kívánságokkal, mit is hozzanak az angyalok, milyen ajándékokat szeretnénk látni a fenyőfa alatt. Mindezt nem csak tárgyakra vonatkozólag teszi, hanem azonosul más emberek érzelmeivel, óhajaival is.

Pósa Lajos - A ​tulipántos láda
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pósa Lajos - Arany ​ABC
Pósa ​Lajos, ahogyan mondták, „Pósabácsi” Arany ABC című „verses olvasókönyve” 1892 óta nemzedékek tanuló és tanítókönyve, családok féltve őrzött, nemzedékről nemzedékre szálló kincse, könyvaukciók várva várt tétele. A Kőszegi Bella, mondókák köré varázsolt tündéri festményeivel illusztrált könyv amellett, hogy a mai és a „régebbi” gyermekek számára egyaránt meghatározó szöveg- és képélményt jelent, igazi kultúrtörténeti csemege is, hiszen érzékletesen mutatja egy korszak gyermek- és viselkedésideálját.

Pósa Lajos - Pósa ​bácsi nagy meséskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pósa Lajos - Karácsonykor
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pósa Lajos - Három ​szép pillangó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pósa Lajos - Arany ​mesekönyv
"Ez ​a költészet, Pósa költészete, szűzies tisztaságával, örök emberi, mégis mindig magyar motívumaival ragyogó bizonysága annak, hogy a költészet... a nemzet lelkének, gondolat és érzelemvilágának művészien szép és sajátosan hűséges tüköré." - Lőrinczy György

Pósa Lajos - Cicaiskola
"Ezüst ​fa tetején mit dalol a madár? Kerek tó szigetén csillog a babavár..." Milyen ismerősen csengenek e szinte már elfelejtett rímek ! S lám, előbújnak a családi könyvespolc poros mesekönyveiből a hajdani vidám "cicamicák", csizmát hordó nyuszik, a költözködő egérhad és a póruljárt Kacor király is. A szülők, nevelők megörülnek majd a régi ismerősöknek, a gyerekek pedig új, vidám élménnyel lesznek gazdagabbak, ha megismerkednek Pósa Lajos csengő-bongó versikéivel. A CICAISKOLÁ-t Győrffy Anna bájos, mulattató, színes és egyszínű illusztráció díszítik.

Pósa Lajos - Tanítómesék ​Mátyás Királyról
A ​Mátyás Év alkalmából megjelent Pósa bácsi legújabb verses kötete a nagyobb gyermekekhez szól. Legendás királyunkról, Mátyás királyról verses tanítómesék; klasszikus, rímes-ritmusos verselésével, fejlesztik gyermekeink nyelvérzékét. Humoros és tanulságos történeteivel, Gábor Emese korhű festményeivel gazdagítják képzeletvilágunkat reneszánsz királyunkról.

Pósa Lajos - Világszép ​Nádszál kisasszony
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pósa Lajos - Haza ​és szabadság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pósa Lajos - Imádságok ​és köszöntők gyermekeknek
Közel ​100 imádság, köszöntő és dicséret gyermekeknek, felkeléstől elalvásig, hogy legyenek olyan pillanatok is, amikor a gyermek nemcsak a körülötte lévő világot érzékeli, hanem gondolataiba mélyed és ezáltal magasabb szellemi síkra lép. Ebben segít ez a kötet, amelyet Pósa igazán a gyermeki-léleknek írt. Mindez Gábor Emese ihletett illusztrációival.

Pósa Lajos - Én ​Istenem, jó Istenem...
A ​legismertebb lefekvés előtti gyermekimádság, valamint további esti és reggeli imádságok. Gyermekeknek ajánljuk egészen kis kortól.

Pósa Lajos - Hahó, ​hahó! Esik a hó
Téli ​mesekönyv versikékkel és színes képekkel.

Pósa Lajos - Madaras ​könyv
Valójában ​minden korosztály számára, de leginkább óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlom ezt a lélekemelő, kedves kiadványt. Pósa Lajos különös szeretettel ír a madarakról, sokszor megszemélyesítve őket. Gyermekeink ma az internet és a plázák világában elszakadnak a természettől, nagyon kevés személyes élményt szereznek egy-egy lepke, bogár, szép vadvirág, gomba vagy éppen madárdal megcsodálásával. Pedig tudjuk, hogy védeni felnőtt fejjel csak azt fogják, amit korábban megismertek és megszerettek. Ehhez nyújt nagy segítséget ez a könyv, melyet Gábor Emese tüneményes rajzai, festményei tesznek még élvezhetőbbé.

Pósa Lajos - Magyarország ​tündérország
"Mi ​volt a sikere, mi lesz az eredménye, nem tudom. Egy ember élete, az én életem, rövid ahhoz, hogy egy nemzet, a magyarság lelki helyzetét megismerje, s a történetírás tudománya csalékony, mint minden tudomány. De arra esküdni merek, hogy aki a Pósa versein és azon irodalmom, amit ő teremtett, növekedik föl, az, amíg él, sohasem lesz más, mint magyar." Lőrinczy Görgy

Pósa Lajos - Tréfás ​versek, mulatságos mesék
A ​Pósa sorozat legújabb kötete igazán szórakoztató, vidám, egyben tanulságos is. Felvidítja, mosolyt csal még a legrosszabb kedvű kisgyermek arcára is. Hátha a könyv képeit is megnézi, akkor fog csak igazán kacagni

Pósa Lajos - Macska ​mondja...
Pósa ​bácsinak ez a legkedveltebb állathangutánzó versikéje. Könnyen meg fogják tanulni a gyerekek, hogy mit mond: a méhe, a kutya, a macska, a tehén, a csikó, a tyúk, a csirke, a pulyka, a liba, a kecske, a kacsa, és a kis fürj. Csak azok az olvasóink vegyék meg, akik több százszor is képesek felolvasni, mert ez a vers a gyermekek kedvence.

Kollekciók