Ajax-loader

James Clavell könyvei a rukkolán


James Clavell - Shogun ​(német)
Das ​Japan des frühen siebzehnten Jahrhunderts, das Japan der Samurai, das nach einer turbulenten, politisch chaotischen Zeit durch die Portugiesen und die erfolgreich missionierenden Jesuiten zum erstenmal mit der europäischen Kultur in Berührung kommt eine Welt voller Kontraste in einem hinreißend spannenden Roman: Die zentrale Gestalt ist Toranaga, der mächtigste Feudalherr des Landes, der intrigante Pläne schmiedet, um sein ehrgeiziges Ziel zu erreichen - er will »Shogun« werden, als der er alle Macht im Land in Händen hält. Eine Schlüsselrolle spielt dabei John Blackthorne - der englisch-holländische Seemann, der als erster Engländer mit seinem Schiff den Erdball umsegelt und davon träumt, den Portugiesen die Kontrolle über den Handel zwischen Japan und China zu entreißen und als angesehener, wohlhabender Mann heimzukehren.

James Clavell - Forgószél
Nem ​egészen egy hónap története 1979. februárjában és márciusában, az iráni forradalom idején. A sah már elmenekült az országból, a megszokott élet kifordult sarkaiból, s egy maroknyi helikopterpilóta ott találja magát a teljes felfordulás közepén. Politikai és vallási fanatizmus tombol körülöttük, fundamentalista mullahok, baloldali mudzsahedek, az uralkodóhoz hű lojalisták és forradalmárok vívják elkeseredett hatalmi harcukat, amelyből ők sem képesek kimaradni, mivel egzisztenciájuk, sőt sokszor puszta életük a tét...

James Clavell - Gai-Jin
It ​is 1862 and Japan is a land in chaos as the power of the Shogun wanes. In Yokohama, the gai-jin, the hated foreigners, seek to profit from the chaos. At the head of the Noble House stands Malcolm Struan, who is determined to become his own man. At the head of the Shogunate party is the Lord Yoshi, a direct descendant of Shogun Toranaga.

James Clavell - Gajdzsin
Japán, ​1862. Az ország az erőteljes amerikai nyomásra már megnyitotta kapuit a külföld előtt – de épp csak résnyire. Az "Istenek Földjén" zűrzavar uralkodik: az egyre inkább elszegényedő szamurájok egy csoportja szeretné megfosztani hatalmától a sógunt. Japán irányítását ismét a Mennyek Fiára, a császárra akarják bízni, akinek kezéből annak idején az első sógun kiragadta a kormánypálcát. Az ország nagyurai, daimjói közül is sokan úgy gondolják, hogy a sogunátus intézménye megérett a változtatásokra, de ezeket a változtatásokat maguk szeretnék végrehajtani – a sóguni cím birtokában. És mindeközben ott vannak az országban – Jokohamában – a gajdzsinok, a gyűlölt idegenek, az egymással is rivalizáló britek, oroszok, franciák, poroszok, akiknek nagyon komoly gazdasági érdekük fűződik ahhoz, hogy a titokzatos Japán, amelyről az európaiaknak még csak nagyon homályos ismereteik vannak, teljesen feltárulkozzon előttük, s lehetővé tegye a szabadkereskedelmet. A jokohamai európai kolónia hajótulajdonos-kereskedői között ismerős nevekkel is találkozhatunk: itt van Malcolm Struan, _A tajpan_ban megismert legendás Dirk Struan unokája, itt van az ugyancyak _A tajpan_ból és _A Nemes Ház_ból megismert Tess Struan, akit most még senki sem mer Boszorkány Struannak nevezni, itt van a régi esküdt ellenség, Tyler Brock és famíliája... Mindenki mindenkivel és mindenki mindenki ellen – ahogy a pillanatnyi érdek diktálja. És mindez egy aprólékos, művészi gonddal megfestett környezetben, olyan filmszerűen láttatóan, izgalmasan és érdekesen elénk tárva, ahogyan csak a régi Japánt és a Távol-Keletet töviről-hegyire ismerő James Clavell írhatta meg.

James Clavell - Menekülés
Sok ​olvasónak szerzett felejthetetlen élményt James Clavell két éve megjelent Forgószél című, az iráni forradalom idején játszódó regénye. Nem egészen egy hónap történetét mesélte el több, mint 1300 oldalas, lebilincselően izgalmas könyvben. Ide tér vissza legutolsó írásában, a Menekülésben. Felidézi emlékezetes hőseit, de a szélesen hömpölygő, szerteágazó eseményfolyamból kiragad egy szálat és belőle egy rendkívül izgalmas regényt. A hatalmas fizikumú, legendákba illő finn pilóta és az azerbajdzsán hercegnő szerelmét, s ezer veszélyen át tartó menekülését meséli el Clavell utolsó regényében. James Clavell - a Patkánykirály, a Tajpan, a Sógun, a Nemes ház, a Gajdzsin, a Forgószél és a Menekülés zseniális szerzője 1994-ben meghalt Svájcban. Utolsó regénye, a Menekülés már halála után jelent meg. Mint minden könyvéből, természetesen ebből is filmet készítettek.

James Clavell - A ​sógun
Európai ​- németalföldi - hajó bukdácsol Japán partjai felé, rettenetes viharban. Megkerülte az egész ismert (és még nem ismert) világot, s mire szokatlan irányból, kelet felől érkezve megfeneklik Izu-félsziget sziklazátonyain, a legénységből alig tucatnyian maradnak életben. A japánok azonmód fogságba vetik őket, vezetőjükkel, az angol kalandorral, Blackthorne főnavigátorral együtt. Az európai naptár az 1600. esztendőt mutatja. A holland tengerészek - noha ők ezt természetesen nem tudják - baljósabb időpontban nem is érkezhettek volna. Két éve, 1598-ban halt meg Nippon katonai diktátora, a taikó, s azóta az országot az egész 16. századon át dúló polgárháborúk utolsó felvonása zajlik: a kisebb-nagyobb szamurájseregekkel rendelkező főurak, a daimjó-k a végső, nagy csatára készülnek, hogy egyszer s mindenkorra eldőljön, ki, melyik család birtokolja majd évszázadokon át a sóguni címet, ki lesz a szamurájok, az egész ország teljhatalmú ura. Cselvetések, árulások, orgyilkosságok feszültséggel teli, ismeretlen világába csöppen a tucatnyi protestáns európai - és talán még a "vad" japánoknál is nagyobb veszély leselkedik rájuk a katolikus portugálok és spanyolok képében. Ezek ugyanis már több mint ötven esztendeje jelen vannak a japán kikötővárosokban, s nemcsak vallási, hanem kereskedelmi monopóliumukat is féltik az "eretnek kalózoktól", ahogy Blackthorne-t és társait nevezik. Ami lesz a sorsa az Erasmus hajósainak, miféle rafinált eszközökkel és módszerekkel küzdenek egymás és sokszor az európaiak ellen is a japán hadvezérek, hogyan kell japán módra íjjal célba lőni, a teát szertartásos módon megfőzni és felszolgálni, harakirit elkövetni, hogyan támadnak a nindzsák - minderről és még számtalan egyéb érdekességről olvashatunk ebben a vérbeli történelmi regényben. Legtöbben azonban mégis egy rendkívüli formátumú, zseniális japán hadvezérről és politikusról tudunk meg - s egy nem kevésbé rendkívüli európairól, akiből a szamuráj lett.

James Clavell - King ​Rat
Set ​in Changi, the most notorious prisoner of war camp in Asia, "King Rat" is a heroic story of survival told by a master story-teller who lived through those years as a young soldier. Only one man in fifteen had the strength, the luck, and the cleverness simply to survive Changi. And then there was King.

James Clavell - A ​Nemes Ház
James ​Clavell hatalmas ívű Ázsia-sagájának negyedik kötete ugyanazon a helyszínen folytatódik, ahol A Tajpan abbamaradt: Hongkongban. Kelet és Nyugat e tenyérnyi, élettől nyüzsgő ütközőterén, a titkok szigetén, ahol semmi sen marad titok, folytatódik a két hatalmas kereskedőcsalád, a Struan és a Brock immár csaknem másfél évszázados küzdelme és ellenségeskedése Ázsia legelső cégének, a Nemes Háznak a birtoklásáért. 1963-at írunk. A Hongkong alapításakor, 1841-ben megismert szereplők és történetek immár legendákká patinásultak, de a hatalmi játszmákat ugyanúgy át- meg átszövik az ősi kínai fondorlatok, akár néhány fillérről, akár több nemzedék boldogulásáról van szó. James Clavell monumentális regényében abszolút hiteles, színes minden sorában lendületes, életteli tablót fest Hongkong sajátos világáról, a nagytőke és a nagypolitika egymásra hatásáról, a tőzsde világáról, titkos kínai társaságokról, a nyugati és a keleti világ kémszervezeteinek rivalizálásáról és módszereiről, szerelemről, emberrablásról, kábítószer- és fegyverkereskedelemről, hivatásos verekedőkről, lányokról, fő- és alsárkányokról, milliomosokról, dzsunkalakókról, korrupcióról, kínai kulikról, bankárokról, aranycsinálásról, csempészekről, szövevényes hosszú és rövid távú tervekről, s mindezt olyan lebilincselően érdekesen, ahogy rajta kívül talán senki sem tudja.

James Clavell - Escape
Biography James ​Clavell, who died in 1994, was a screenwriter, director, producer, and novelist born in Sydney, New South Wales, Australia. Although he wrote the screenplays for a number of acclaimed films, including The Fly (1958), The Great Escape (1963), and To Sir With Love (1967), he is best known for his epic novels in his Asian Saga.

James Clavell - Tai-Pan
Set ​in the turbulent days of the founding of Hong Kong in the 1840s, Tai-Pan is the story of Dirk Struan, the ruler - the Tai-Pan - of the most powerful trading company in the Far East. He is also a pirate, an opium smuggler, and a master manipulator of men. This is the story of his fight to establish himself and his dynasty as the undisputed masters of the Orient.

James Clavell - Noble ​House
August ​1963. Over one hundred years have passed since Dirk Struan founded Hong Kong's oldest trading company. Only his descendants can inherit his title tai-pan and they have built the business ruthlessly. But now the Noble House is in danger. As Hong Kong itself becomes the deadly playground of the CIA, the KGB and the People's Republic of China, rival tai-pans, seeking revenge for blood feuds over a century old, gather for the kill.

James Clavell - A ​Tajpan
Nagy-Britannia ​1841. január 26-án felségterületévé, kolóniájává nyilvánítja Hongkong apró, kopár sziklaszigetét. A jelenlévő nemzetközi kereskedő-kalandorok és katonák között nem egy akad, aki fitymálja az értéktelennek látszó új birtokot. A hatalmas termetű, kiváló hajósnak és ragyogó vezetőnek számító Dirk Struan azonban pontosan tudja, mire való ez a hely. Hongkong a Távol-Kelet legbiztonságosabb kikötőjévé lesz, bázisa annak a hatalmas arányú kereskedelemnek, amit a roppant méretű és hihetetlen erőforrásokkal rendelkező kínai birodalommal lehet lebonyolítani. Ezüst, fűszerek, selyem, jáde és legfőképp a tea... A több évszázados, korhadó mandzsu birodalom alatt elgyöngült Kína rengeteg kincset rejt azok számára, akik elég bátrak és könyörtelenek, hogy elvegyék tőle. Ám a sikernek ára van. Halálos veszedelmek leselkednek Dirk Struanra és családjára. Ellenségei - európaiak és kínaiak - semmitől sem riadnak vissza. Igaz, ő sem válogat az eszközökben. Pénzzel, fortéllyal - vagy éppen korbáccsal - juttatja érvényre akaratát és becsvágyát. Csak így lehet belőle kínai elnevezéssel Tajpan, sárgák és fehérek megkérdőjelezhetetlen főnöke, az üzlet és az emberek ura, a virágzó település vezetője. Kalózok és kínai titkos társaságok, ópiumháborúk és politikai intrikák, tengeri kalandok és viharos szerelmek... Az olvasó _A sógun_ világhírű szerzőjének e "hongkongi regényében" sem fog csalódni.

James Clavell - Whirlwind
Presents ​the story of three weeks in Tehran in February 1979: three weeks of fanaticism, passion, self-sacrifice and heartbreak. Caught between the revolutionaries and the forces of international intrigue is a team of professional pilots. They are ordered to flee to safety with their helicopters.

James Clavell - Tai-Pan ​(német)
Der ​Schotte Dirk Struan will Hongkong 1841 zu einem Juwel in der Krone Ihrer Britischen Majestät machen. Es ist der Kampf eines Giganten, der - seinem Jahrhundert weit voraus - erkennt, dass China als gleichberechtigtes Mitglied in die Familie der Völker einbezogen werden muss. Atemberaubende Geschichte von Macht, Haß und Liebe, von der Gier nach Opium und Tee, Seide und Silber, die Geschichte von Kaufherren und Seefahrern, Schmugglern und Piraten, Mandarins und zwielichtigen Chinesen, von Kurtisanen und Halsabschneidern.

James Clavell - A ​Patkánykirály
Dúl ​a háború. A világ egyik isten háta mögötti sarkában, a szingapúri Changiban több ezer foglyul ejtett brit, ausztrál és amerikai katona sínylődik embertelen körülmények között egy táborban. Japán rabtartóik állatnak tekintik őket, hiszen "gyáván " megadták magukat, és eszerint bánnak is velük. Clavell átélte ezt a sok szenvedést, és hitelesen ír arról, hogyan őrizték meg néhányan - elsősorban Marlowe, az angol úrifiú, és barátja, a King, a Király, a harlemi proligyerek, aki királlyá lett a patkányok között - tartásukat és emberi méltóságukat a fogolytábor poklában. "Drámai és totálisan magával ragadó regény, durva és brutális megnyilatkozásokkal. James Clavell lenyűgöző történetmesélő, csodás megfigyelő, olyan ember, aki sok mindent megért és megbocsát." _- New York Times_ "Félelmetesen izgalmas, várakozásokkal teli regény." _- Ian Fleming_ "Csodálatos regény." _- Washington Post_

James Clavell - Shogun
This ​is James Clavell's tour-de-force; an epic saga of one Pilot-Major John Blackthorne, and his integration into the struggles and strife of feudal Japan. Both entertaining and incisive, SHOGUN is a stunningly dramatic re-creation of a very different world. Starting with his shipwreck on this most alien of shores, the novel charts Blackthorne's rise from the status of reviled foreigner up to the hights of trusted advisor and eventually, Samurai. All as civil war looms over the fragile country.

Kollekciók