Ajax-loader

Albert Ernő könyvei a rukkolán


Albert Ernő - Eltiport ​szabadság
Albert ​Ernő könyve a cári beavatkozás történetét részletesen feldolgozza, s az orosz katonák viselkedéséről reális képet rajzol az olvasók számára. Élt ugyanis az elmúlt évtizedekben egy olyan mítosz, hogy a cári haderő nem is volt annyira ellenséges a magyar lakossággal szemben, mint a korabeli források állították azt. Albert Ernő eredeti kutatások alapján erőteljesen cáfolja ezt a mítoszfélét.

Albert Ernő - Boszorkányos ​dógok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Albert Ernő - A ​halálra táncoltatott leány
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Albert Ernő - A ​főd népe
... ​első találkozásunk után nyomban tapasztalhattuk, hogy olyan családra akadtunk, amelyhez hasonló tán egy emberi életben egyszer adódik, s a magyar népköltészet gyűjtésének történetében is ritkaság. S ebben van a nagy szerencse. Hisz Albert Mátyás és felesége oly értékeket őriztek meg, amelyek nem egy kisebb tájegység, hanem az egész magyar népköltészet kincsét, további gazdagodását jelentik. *** ... hallgattuk énekeiket, gyönyörűséggel figyeltük ősi, hagyományos táncaikat, mélyen búgó, erőteljes ritmusú zenéjüket. Mégis úgy véljük, hogy az itt közölt életrajzi elbeszélések és történetek kiegészítik, teljesebbé teszik a már kialakult gyimesi képet. Az itt élő emberek mindennapi életébe, a hétköznapok milyenségébe ezeken az életrajzi történeteken keresztül tudunk igazából bővebben betekinteni. Itt gyermeknek, felnőttnek megvolt a jól meghatározott helye, kötelezettsége, amelynek naponta eleget kellett tennie.

Albert Ernő - A ​halál völgye
A ​határőrség 1762-1764. évi szervezése idején a bécsi udvar megbízottjai a Székelyföldön új, az itteni hagyományokat semmibe vevő törvényeket próbáltak rákényszeríteni a lakosságra. Egyrészt ebből fakadt az az ellentét, amely végül a madéfalvi vérengzéshez, a "halál völgyéhez" vezetett.

Kollekciók