Ajax-loader

Müller Nándor könyvei a rukkolán


Müller Nándor - Barangolások a Pilisben és a Visegrádi-hegységben
A kötet segítségével a hegységet átszövő turistautakat ismerheti meg a kedves olvasó. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat is találhat a könyv hasábjain. A közel 300 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk. A szerző az elmúlt két esztendőben a hegység majd’ minden turistaösvényét újra végigjárta, így született meg a Barangolások a Pilisben és a Visegrádi-hegységben című könyv. A kötetben szereplő 21 séta, 26 kirándulás és 9 bakancsos túra alkalmával összesen 580 kilométernyi turistaösvényt barangolunk be.

Müller Nándor - Négy ​évszak a Pilisben és a Visegrádi-hegységben
Az ​exkluzív fotóalbum 180 oldalon, 275 kiváló minőségű fotóval, szakszerű, közérthető képaláírásokkal és összekötő szöveggel ismerteti meg a kedves olvasót a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Szentendrei-sziget varázslatos világával. A Duna-zug természeti értékei, védett növény- és állatvilága mellett a könyv bemutatja a történelmi vidék műemlékeit, épített örökségeit is.

Varga Szabolcs - Müller Nándor - Történelmi ​kalandozás a Dráva mentén
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Müller Nándor - Barangolások ​a Mecsekben
Séták, ​kirándulások, bakancsos túrák a Mecsekben. A kötet segítségével a hegységet átszövő turistautakat ismerhetik meg a kedves olvasók. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat ismerhetnek meg a könyv hasábjain. A 236 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk. A Mecsek turistaútjainak összhosszúsága 760 km, ebből a könyvben közel hétszázat barangolhatunk be. A túraútvonalakat a szerző az elmúlt években újra bejárta, így született meg a Barangolások a Mecsekben című könyv.

Varga Szabolcs - Müller Nándor - Épített ​örökség
A ​késő középkorban a Dráva két oldalán hosszan elnyúló földsáv a muraközi Csáktornyától a Duna menti Újlakig a Magyar Királyság leggazdagabb vidékének számított. A térséget várkastélyok, templomok és kolostorok sűrű hálózata jellemezte, a jobbára mezőgazdasággal és kereskedelemmel foglalkozó polgárság pedig gazdag mezővárosokban lakott. A gótikus épületek mellett több helyen megjelentek reneszánsz ihletésű paloták - a tájék Észak-Itália és a délnémet városok világához lehetett hasonlatos. Az oszmán hódítás azonban véget vetett a térség aranykorának. 1526 és 1556 között csak Szlavóniában és a Dél-Dunántúlon 180 vár esett el végleg, ezek zömét ma már hiába keressük, nyomuk sem maradt. Az állandó háborúskodás pusztította vidék középkori gazdagsága tovaszállt a visszafoglaló háborúk korára. A városok egy része eltűnt, a lakosság kicserélődött, a templomok és a kolostorok többsége összedőlt. Az oszmánok által elfoglalt területeken megjelentek az új kultúrát hirdető mecsetek, fürdők és dzsámik. A keresztény kézen maradt nyugati részeken a paloták és a templomok helyén várak és őrhelyek épültek, ahonnan katonák vigyázták a határt. Zrínyi és Szulejmán útjai a pusztulást jelentették ennek a környéknek, amelynek képe a török kor végére teljesen megváltozott. Az eltelt évszázadok alatt a hajdani épületek állaga tovább romlott, így a 16. századi épített örökségnek mára csak a töredéke maradt meg. Időutazásra hívjuk tehát az olvasót, hogy a napjainkban látható emlékek segítségével elképzelhessük, milyen világban éltek eleink félezer évvel korábban.

Müller Nándor - Négy ​évszak a Mecsekben
Az ​exkluzív fotóalbum képanyagának jórészét az erdőben kúszva-mászva, túrázva, hosszú évek munkájával állította össze a könyv szerzője. Az album a Nyugat-Mecsektől indulva bemutatja a Közép- és Kelet-Mecsek legszebb tájait, természeti értékeit, védett növény és állatvilágát. Amit a Mecsekben látni lehet és érdemes, az ebben a könyvben megtalálható. 168 oldalon, 222 kiváló minőségű fotóval, szakszerű, közérthető képaláírásokkal és összekötő szöveggel ismerheti meg a kedves olvasó a Mecsek-hegység csodálatos, néha rejtett, titokzatos világát.

Müller Nándor - Barangolások ​a Zselicben
Séták, ​kirándulások, bakancsos túrák… A kötet segítségével a Zselicet átszövő turistautakat barangolhatja be a kedves olvasó. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat ismerhetnek meg a könyv hasábjain. A 265 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk. A 19 séta, 22 kirándulás és 9 bakancsos túraajánló alkalmával összesen 650 kilométert barangolhatunk be a könyv segítségével. A túraútvonalakat a szerző az elmúlt években újra bejárta, így született meg a Barangolások a Zselicben című könyv.

Kollekciók