Ajax-loader

Tobias Pehle könyvei a rukkolán


Tobias Pehle - Birgit Andrich - Tésztalexikon
Tudja-e, ​hogy a tészta a boldogság forrása? Nem? Sebaj! Most eláruljuk milyen fontos szerepe van ennek az ételfélének a konyhaművészetben, lerántjuk a leplet a fogyasztásával kapcsolatos hitekről és tévhitekről, útmutatóval szolgálunk a házi tészta elkészítéséhez. Emellett tésztalexikon segíti a választást, segédkezet nyújtunk az elkészítés és fogyasztás mellett a tálalásban és tárolásban, olaszországi túrával egybekötött klasszikus recepteket ajánlunk, és végül a nagyvilág tésztaspecialitási is terítékre kerülnek. Ugye megéhezett? Jó étvágyat!

Khaled Riahi - Tobias Pehle - Koktéllexikon
Lexikonunkban ​minden megtalálható, amit a koktélokról tudni kell. Ezeket az exkluzív, pompás italokat többnyire nyáresti kerti partikon vagy hangulatos éjszakai bárokban szokás fogyasztani. De semmi akadálya, hogy a koktélok szívesen látott vendégek legyenek otthonunkban is, ha társaságot hívunk. Csupán néhány alapvető hozzávalóra van szükség, s máris ínycsiklandó ízvarációkat kreálhatunk mi magunk is.

Walter Schild - Tobias Pehle - A ​videófilmezés iskolája
Miből ​áll az optimális felszerelés, mely tartozékok hasznosak? Hogyan építhetjük fel helyesen a filmet, milyen technikai és filmmódszertani szempontokra kell különös figyelemmel lennünk? Mely jelenetsorok fontosak, s hogyan örökítsük meg ezeket tökéletesen, s lehetőleg eredeti módon? Könyvünk számtalan fontos kérdésre választ ad, s ezáltal a jobb videófilmekhez vezető utat egyengeti. Konkrét, gyakran visszatérő alkalmazási területeket ír le gazdagon illusztrálva, a legapróbb részletekig: a grillpartitól és a kirándulástól kezdve a nyaraláson és a sporton át olyan témákig, mint az esküvő, a hobby, a karácsony, a portréfilm és a videóklip - így megvilágítva e kifejezetten kreatív tevékenység minden oldalát. Emellett természetesen a műszaki kérdéseket sem hanyagolhatjuk el. Csak a perspektíva és kameraállás, a fény és a hang, a kameramozgás és a vágás önálló, helyes alkalmazása révén válik a videó igényes filmmé. Walter Schild, okl. mérnök, a "VideoMagazin" című szaklap müncheni tesztlaborának műszaki igazgatója megalapozott ismeretekkel rendelkezik a videózás területén, számos szakcikket és könyvet publikált. Tobias Pehle, a "Video" című lap vezető szerkesztője volt. Ma szabadúszó újságíróként bel- és külföldön dolgozik különböző filmes és videós folyóiratoknak. Ezenkívül számos szakkönyv szerzője.

Tobias Pehle - Aperitifek ​és digestivumok
Egy ​kis italkultúra senkinek sem árt. Elvégre nem a vedelés miatt alkották fel a szeszesitalokat. Ennek a fajta élvezetnek semmi köze nincs az önmagáért való ivászathoz. Nem arra szolgál, hogy szomjunkat enyhítsük, érzékeinket eltompítsuk. A gondosan megválasztott aperitif érzékenyebbé teszi ízlelőbimbóinkat, és felkészít a kulináris élvezetek befogadására. A tökéletesen kiválasztott digestivum (emésztést elősegítő szeszesital) felteszi a koronát az élményre. Ezek az étkezés előtt és után fogyasztandó finomságok a jó ízlés és a stílus megtestesítői is.

Kollekciók