Tobias Pehle könyvei a rukkolán
Tobias Pehle - Birgit Andrich - Tésztalexikon
Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Nem? Sebaj! Most eláruljuk milyen fontos szerepe van ennek az ételfélének a konyhaművészetben, lerántjuk a leplet a fogyasztásával kapcsolatos hitekről és tévhitekről, útmutatóval szolgálunk a házi tészta elkészítéséhez. Emellett tésztalexikon segíti a választást, segédkezet nyújtunk az elkészítés és fogyasztás mellett a tálalásban és tárolásban, olaszországi túrával egybekötött klasszikus recepteket ajánlunk, és végül a nagyvilág tésztaspecialitási is terítékre kerülnek. Ugye megéhezett? Jó étvágyat!
Khaled Riahi - Tobias Pehle - Koktéllexikon
Lexikonunkban minden megtalálható, amit a koktélokról tudni kell. Ezeket az exkluzív, pompás italokat többnyire nyáresti kerti partikon vagy hangulatos éjszakai bárokban szokás fogyasztani. De semmi akadálya, hogy a koktélok szívesen látott vendégek legyenek otthonunkban is, ha társaságot hívunk. Csupán néhány alapvető hozzávalóra van szükség, s máris ínycsiklandó ízvarációkat kreálhatunk mi magunk is.
Walter Schild - Tobias Pehle - A videófilmezés iskolája
Miből áll az optimális felszerelés, mely tartozékok hasznosak? Hogyan építhetjük fel helyesen a filmet, milyen technikai és filmmódszertani szempontokra kell különös figyelemmel lennünk? Mely jelenetsorok fontosak, s hogyan örökítsük meg ezeket tökéletesen, s lehetőleg eredeti módon?
Könyvünk számtalan fontos kérdésre választ ad, s ezáltal a jobb videófilmekhez vezető utat egyengeti. Konkrét, gyakran visszatérő alkalmazási területeket ír le gazdagon illusztrálva, a legapróbb részletekig: a grillpartitól és a kirándulástól kezdve a nyaraláson és a sporton át olyan témákig, mint az esküvő, a hobby, a karácsony, a portréfilm és a videóklip - így megvilágítva e kifejezetten kreatív tevékenység minden oldalát.
Emellett természetesen a műszaki kérdéseket sem hanyagolhatjuk el. Csak a perspektíva és kameraállás, a fény és a hang, a kameramozgás és a vágás önálló, helyes alkalmazása révén válik a videó igényes filmmé.
Walter Schild, okl. mérnök, a "VideoMagazin" című szaklap müncheni tesztlaborának műszaki igazgatója megalapozott ismeretekkel rendelkezik a videózás területén, számos szakcikket és könyvet publikált.
Tobias Pehle, a "Video" című lap vezető szerkesztője volt. Ma szabadúszó újságíróként bel- és külföldön dolgozik különböző filmes és videós folyóiratoknak. Ezenkívül számos szakkönyv szerzője.
Tobias Pehle - Aperitifek és digestivumok
Egy kis italkultúra senkinek sem árt. Elvégre nem a vedelés miatt alkották fel a szeszesitalokat. Ennek a fajta élvezetnek semmi köze nincs az önmagáért való ivászathoz. Nem arra szolgál, hogy szomjunkat enyhítsük, érzékeinket eltompítsuk. A gondosan megválasztott aperitif érzékenyebbé teszi ízlelőbimbóinkat, és felkészít a kulináris élvezetek befogadására. A tökéletesen kiválasztott digestivum (emésztést elősegítő szeszesital) felteszi a koronát az élményre. Ezek az étkezés előtt és után fogyasztandó finomságok a jó ízlés és a stílus megtestesítői is.
Kollekciók
- Angol nyelvű könyvek 118858
- Ezotéria 12541
- Fantasy 30968
- Felnőtt 18+ 11830
- Gyermek 23004
- Humor 12326
- Ifjúsági 35692
- Kortárs 44395
- Krimi 15080
- Kultúrtörténet, elemzések/tanulmányok 15676
- Képregény 18346
- Novellák 12679
- Romantikus 47778
- Sci-fi 14198
- Szórakoztató irodalom 42382
- Tudomány és Természet 26820
- Történelem 15670
- Vallás, mitológia 18818
- Versek 11189
- Életrajzok, visszaemlékezések 16062