Ajax-loader

James Ellroy könyvei a rukkolán


James Ellroy - The ​Cold Six Thousand
In ​this savagely audacious novel, James Ellroy""plants a pipe bomb under the America in the 1960s, lights the fuse, and watches the shrapnel fly. On November 22, 1963 three men converge in Dallas. Their job: to clean up the JFK hit's loose ends and inconvenient witnesses. They are Wayne Tedrow, Jr., a Las Vegas cop with family ties to the lunatic right; Ward J. Littell, a defrocked FBI man turned underworld mouthpiece; and Pete Bondurant, a dope-runner and hit-man who serves as the mob's emissary to the anti-Castro underground. It goes bad from there. For the next five years these night-riders run a whirlwind of plots and counter-plots: Howard Hughes's takeover of Vegas, J. Edgar Hoover's war against the civil rights movement, the heroin trade in Vietnam, and the murders of Martin Luther King, Jr. and Bobby Kennedy. Wilder than "L. A. Confidential, "more devastating than "American Tabloid, "The Cold Six Thousand establishes Ellroy as one of our most fearless novelists.

James Ellroy - Blood ​on the Moon
Detective ​Sergeant Lloyd Hopkins can’t stand music, or any loud sounds. He’s got a beautiful wife, but he can’t get enough of other women. And instead of bedtime stories, he regales his daughters with bloody crime stories. He’s a thinking man’s cop with a dark past and an obsessive drive to hunt down monsters who prey on the innocent. Now, there’s something haunting him. He sees a connection in a series of increasingly gruesome murders of women committed over a period of twenty years. To solve the case, Hopkins will dump all the rules and risk his career to make the final link and get the killer.

James Ellroy - The ​Big Nowhere
Los ​Angeles, 1950 Red crosscurrents: the Commie Scare and a string of brutal mutilation killings. Gangland intrigue and Hollywood sleaze. Three cops caught in a hellish web of ambition, perversion, and deceit. Danny Upshaw is a Sheriff's deputy stuck with a bunch of snuffs nobody cares about; they're his chance to make his name as a cop...and to sate his darkest curiosities. Mal Considine is D.A.'s Bureau brass. He's climbing on the Red Scare bandwagon to advance his career and to gain custody of his adopted son, a child he saved from the horror of postwar Europe. Buzz Meeks-bagman, ex-Narco goon, and pimp for Howard Hughes-is fighting communism for the money. All three men have purchased tickets to a nightmare.

James Ellroy - Fekete ​Dália
Los ​Angelesben 1947. január 15-én megcsonkított holttestre bukannak egy elhagyott telken. Fekete Dália - a minap még szép, fekete, félprosti kezdő hollywoodi színésznő - neve azonnal fölkerül a lapok címlapjára, és sosem látott embervadászat indul Kalifornia-szerte. Két, bokszolóból lett rendőr is részt vesz a nyomozásban - két nehézfiú, egyikük sem az erkölcs bajnoka. Szükségmegoldásból álltak át a jó oldalra, s lettek társak, barátok, riválisok, akik egy nőt szeretnek, használnak. Még abban is egyek, hogy a kegyetlenül megkínzott Fekete Dália füléig felvágott szájának torz nevetésével halálában is vonzza, elbűvöli őket. Egyet akarnak: elkapni a gyilkost, és a múltját felkutatva betegesen birtokolni a halott nőt. A nyomozás pokoli útvesztőin egyre jobban belegázolnak a háború utáni Hollywood mocsarába, mire megismerik a halott nő kibicsaklott életét, saját magánéleti és erköcsi válságaik, lelki defektjeik okát, s mígnem eljutnak a felfoghatatlan őrület tartományába.

James Ellroy - Gyilkos ​az úton
Martin ​Michael Plunkett okos, magas, jó kiállású férfi különleges fantáziával. Rajong a krómacél szerszámokért, a Sötét Sebészről szóló képregényekért, és egy különlegesen átalakított furgonnal utazgat Amerikában. És gyilkol. Gátlástalanul, kiszámíthatatlanul, meghökkentő hidegvérrel szolgálja a fejében zsibongó hangokat, amelyek mindig újabb, mindig vadabb tettekre sarkallják. Charles Mansont lenézi, Ted Bundyt nevetségesnek tartja; a rendőrség a létezéséről sem tud, ő meg egyre kegyetlenebb, egyre különlegesebb halálnemeket választ áldozatainak. Amikor az FBI különleges, kifejezetten a sorozatgyilkosokra specializálódott egysége végül mégis elfogja, alig néhány tettét tudják rábizonyítani. Ő viszont mindent el akar mondani. Visszaemlékezéseiben felkavaró őszinteséggel és zavarba ejtő pontossággal eleveníti fel életét - amely azt bizonyítja, hogy a Gonosz létezik: egy szürke furgonnal bejárta Amerikát.

James Ellroy - Amerikai ​tabló
Az ​Amerikai tablóban bűnözők, korrupt rendőrök és még korruptabb politikusok alakítják a történelmet, és az erő, amely mozgatja őket: a pénz, a szex és a hatalom. Hátborzongatóan ismerős a magyar olvasóknak. Ez a könyv a színfalak mögül mutatja meg John. F. Kennedy megválasztásának és meggyilkolásának, a kubai partraszállási kísérletnek, Bobby Kennedy maffiaellenes szélmalomharcának, a polgárjogi mozgalom kezdeteinek látképét. Akit nem lehet megvenni, azt megölik, akit nem tudnak megölni, azt megzsarolják. Ez egy kegyetlenül jó könyv. Nem odamondó, leleplező zsurnalisztika, hanem igazi, izgalmas regény, remekül megformált jellemekkel és az utolsó pillanatig feszültséggel.

James Ellroy - The ​Hilliker Curse
America's ​greatest living crime writer gives us a raw, brutally candid memoir-as high intensity and as riveting as any of his novels-about his obsessive search for "atonement in women." The year was 1958.Jean Hilliker had divorced her fast-buck hustler husband and resurrected her maiden name.Her son, James, was ten years old.He hated and lusted for his mother and "summoned her dead." She was murdered three months later. The Hilliker Curse is a predator's confession, a treatise on guilt and the power of malediction, and above all a cri de cœur. Ellroy unsparingly describes his shattered childhood, his delinquent teens, his writing life, his love affairs and marriages, his nervous breakdown and the beginning of a relationship with an extraordinary woman who may just be the long-sought Her. A layered narrative of time and place, emotion and insight, sexuality and spiritual quest, The Hilliker Curse is a brilliant, soul-baring revelation of self.It is unlike any memoir you have ever read.

James Ellroy - Hollywood ​noktürn
Dick ​Contino, az ötvenes évek tangóharmonikás sztárja egy csapásra kiesik a közönség kegyeiből, amikor minden követ megmozgat azért, hogy ne kelljen bevonulnia a seregbe. Bármi áron ki akar maradni a javában dúló koreai háborúból. Gyáva, beszari, nyúlszívű - ezek a címkék lemoshatatlan szégyenfoltként tapadnak a nevéhez, míg egy napon zseniálisnak hitt ötlete nem támad... Kisstílű bűnözők, alvilági gyilkosok, rettenthetetlen és megvesztegethetetlen, vagy éppen korrupt zsaruk, a végzet asszonyai, akiknek meghódításáért semmi nem drága - ők a világhírű krimiszerző, az amerikai irodalom veszett kutyájának számító James Ellroy novelláinak hősei. Csupa derékba tört, kisiklott, két tűz közé került, szakadék szélén tántorgó élet, amelyek mind tökéletesen beilleszthetők Ellroy eddigi műveinek "éjsötét látomásába". Mind meghökkentő, könyörtelen, cinikus történet, hátborzongató és szívszorító időutazás az ötvenes évek Los Angelesének vér- és alkoholgőzös éjszakáiba és hajnalaiba. James Ellroy 1948-ban született Los Angelesben. Ma az amerikai bűnügyi irodalom élő klasszikusaként tartják számon. Legendás L. A. Kvartettje (Fekete Dália, A nagy sehol, Szigorúan bizalmas, Fehér jazz) és Underworld U. S. A. című trilógiája számos díjat nyert. Több regényéből nagy sikerű filmet is forgattak.

James Ellroy - A ​nagy sehol
Los ​Angeles. 1950. Brutálisan megcsonkított hullát találnak egy üres telken. A rendőröket nem érdekli az újabb meleggyilkosság, egyedül a fiatal nyomozó, Danny Upshaw akarja kideríteni, ki lehetett a tettes. Nem csak az a célja, hogy így szerezzen nevet magának zsaruként. Azt reméli, ha sikerül rájönnie a miértre, kamaszkori démonaitól is megszabadulhat. Mal Considine hadnagy azért vesz részt a hollywoodi kommunista befolyás után nyomozó ügyészségi vizsgálatban, mert feljebb akar lépni a ranglétrán, és meg akarja szerezni a felügyeleti jogot örökbe fogadott fia felett, akit a háború utáni Európa poklából mentett ki. Buzz Meeks – az egykori korrupt zsaru – Howard Hughes biztonsági főnöke, szabadidejében pedig a gengszterkirálynak, Mickey Cohennek tesz szívességeket. Cinikus figura, akit csak a pénz érdekel, ezért amikor felajánlanak neki néhány ezer dollárt, hogy segítsen a kommunisták elleni harcban, nem sokat habozik. A gyilkossági ügyben nyomozó Upshaw és a két komcsivadász hamarosan rájön, hogy a két ügy szálai ugyanoda vezetnek, és mindhárman egy rémálomban találják magukat… Az 1948-ban született James Ellroy a bűnügyi irodalom élő klasszikusa. Regényei messze túlmutatnak a krimi műfaján. A karakterábrázolás és a korrajz mestereként számon tartott szerző sokak szerint az amerikai irodalom egyik legnagyobb zsenije. Ellroy valódi különcnek számít az írók között. Saját bevallása szerint nem néz tévét és nem olvas regényeket, nehogy azok befolyásolják az írásait, önmagáról pedig szerényen így nyilatkozik: „A regényírás mestere vagyok: a legnagyobb krimiíró a világon. Az vagyok a krimi műfajában, mint Tolsztoj az orosz irodalomban vagy Beethoven a zenében.”

James Ellroy - Fehér ​Jazz
Los ​Angeles, 1958. Gyilkosságok, megvesztegetések, rajtaütések erőszak minden mennyiségben. Dave Klein rendőrhadnagy nem válogat a módszerekben, ha el akarja érni a célját. Egy zsaru, aki pénzbehajtóként, uzsorásként és verőemberként is kamatoztatja tehetségét, és otthonosan mozog a nagyváros legsötétebb bugyraiban is. Amikor azonban az FBI nyomozást indít, hogy lebuktassa a rendőrség kötelékében szolgáló korrupt zsarukat, elszabadul a pokol. Kleinből bűnbakot akarnak csinálni: ő lesz a rossz zsaru, akinek el kell vinnie a balhét. És a balhé nem marad el. Politikusok és rendőri vezetők, gengszterek és drogdílerek próbálják levadászni, miközben mindenki megtesz mindent, nehogy fény derüljön mocskos üzelmeikre. Kleinnek lépnie kell, ha nem akar idő előtt kiszállni a buliból. Ő maga is részt vett ennek a világnak a megteremtésében, most azonban bármire képes lenne, hogy élve elmeneküljön belőle. Az örvénylő szöveg magával rántja olvasóit az ötvenes évek Amerikájának kapzsiság és hataloméhség fűtötte világába. Az őrült staccatóban előadott, letaglózó erejű alvilági krónika James Ellroy egyik legkiforrottabb, legegyedibb hangú regénye, az L. A. Quartet tetralógia befejező darabja, amely most jelenik meg először magyar fordításban.

James Ellroy - Perfídia
1941. ​december 6. Amerika a második világháború küszöbén áll. A béke reménye végképp szertefoszlik, amikor japán repülőgépek bombázzák Pearl Harbort. Los Angeles sokáig biztonságos menedéket nyújtott az Amerikába áttelepült első és második generációs japánoknak - de a háború kitörésével fellobban a gyűlölet lángja, és megkezdődik a japánok internálása. Brutális kegyetlenséggel meggyilkolnak egy japán családot Pearl Harbor előestéjén. A gyilkosság három férfit és egy nőt idéz meg a háborús lázban égő városból. William H. Parker a Los Angeles-i Rendőrség századosa. Parker rendkívül tehetséges, könyörtelenül ambiciózus, alkoholista és bizonytalan ideológiák megszállottja. Legnagyobb riválisa Dudley Smith őrmester - ír származású, az IRA egykori katonája, aki igyekszik hasznot húzni a háború kitöréséből. Hideo Asida rendőrségi helyszínelő, az egyetlen japán a Los Angeles-i Rendőrség állományában. Kay Lake huszonegy éves dilettáns, aki ki van éhezve a kalandra és az izgalomra. A nyomozás egymás mellé sodorja négyüket, és örökre megváltoztatja mindnyájuk életét. A bűncselekmény politikai vihart kavar, amely választás elé állítja őket, és átértékeli egymáshoz fűződő viszonyukat - elvtársak, riválisok, szeretők, a történelem bábjai. A Perfídia lenyűgöző regény. Olyan nézőpontból mutatja be a második világháborút, ahonnan még soha nem láttuk, James Ellroy pedig úgy ír Los Angelesről, ahogyan még egyetlen korábbi művében sem. Kirándulásra invitál bennünket a szakadék szélére, ahol tanúi lehetünk Amerika nagyhatalommá válásának. A Perfídia ezt a pillanatot ragadja meg félelmetes erővel. Egy bűnügy megoldására hívja az olvasót, és cserébe megmagyarázza a háború mibenlétét. James Ellroy 1948-ban született Los Angelesben. Ő a szerzője az L.A. Quartetnek - Fekete Dália, A nagy sehol, Szigorúan bizalmas és Fehér jazz - és az Underworld U.S.A. trilógiának - Amerikai tabló, Az élet ára és Blood's A Rover. Ez a hét regény számos díjat nyert, és nemzetközi bestsellerekké váltak. A Perfídia a második L.A. Quartet első kötete, amelyben Ellroy a második világháború Los Angelesét rajzolja meg. Kibővített sorozata példa nélkül álló vállalkozás. Ellroy az eredeti kvartett és trilógia szereplőinek életét mutatja be lényegesen fiatalabb emberként.

James Ellroy - Perfidia ​(olasz)
7 ​dicembre 1941. Il Giappone ha bombardato Pearl Harbor. Gli Stati Uniti sono a un passo dalla guerra e a Los Angeles scatta un'ondata di arresti. I cittadini nipponici sospettabili di alto tradimento finiscono dietro le sbarre. La bandiera dell'odio razziale sventola alta, perciò nessuno dovrebbe preoccuparsi quando i quattro membri di una famiglia giapponese vengono trovati morti dentro casa, tanto più che potrebbe trattarsi di un suicidio rituale. Le indagini, però, partono ugualmente: proprio perché ci si prepara a distruggere e depredare una delle comunità straniere più ricche e integrate della California, è necessario mostrarsi irreprensibili. Ellroy racconta con lucida ferocia ventitre giorni tra i più drammatici della storia americana, chiamando in scena una folla di personaggi che i suoi lettori hanno già imparato ad amare o a odiare senza mezze misure: dal sergente Dudley Smith all'infiltrata Kay Lake; dagli sbirri Lee Blanchard e Buzz Meeks al gangster ebreo Mickey Cohen. Tutti di qualche anno più giovani rispetto ai tempi di "Dalia nera" e "L.A. Confidential", ma già immersi fino al collo in quell'intrico di verità e menzogna, idealismo e violenza dentro il quale batte il cuore nero dell'America.

James Ellroy - Clandestine
Fred ​Underhill is a young cop on the rise in Los Angeles in the early 1950's -- a town blinded to its own grime by Hollywood glitter; a society nourished by newspaper lies that wants its heroes all-American and squeaky clean. A chance to lead on a possible serial killing is all it takes to fuel Underhill's reckless ambition - and it propels him into a dangerous alliance with certain mad and unstable elements of the law enforcement hierarchy. When the case implodes with disastrous consequences, it is Fred Underhill who takes the fall. His life is in ruins, his promising future suddenly a dream of the past. And his good and pure love for a crusading woman lawyer has been corrupted and may not survive. But even without the authority of a badge, Fred Underhill knows that his only hope for redemption lies in following the investigation to its grim conclusion. And the Hell to which he has been consigned for his sins is the perfect place to hunt for a killer who hungers but has no soul.

James Ellroy - Szigorúan ​bizalmas
Los ​Angeles a háború után. Mindenki egyet akar: befutni. Ellis Loew, a fiatal, ambiciózus zsidó ügyész, Ed Exley, a jó családból származó rendőrtiszt, Bud White, az izomember, Jack Vincennes, a hajdani árvagyerek, Pierce Patchett, a legexluzívabb callgirl-hálózat feje, Sid Hudgens, a Pszt! magazin sztárriportere, Ray Dieterling, a filmcézár - valamennyien a csúcsra törnek. Nincsenek csodák. Mindent az alvilág pénze mozgat. Lehet szó szerelemről, üzletről, művészetről, politikáról, heroinról vagy bármi egyébről. Minden tündökletes karrier mögött hazugságok, árulások, csalások, megalkuvások sora rejtőzik. És legalább egy hulla. A szereplők sorsa összefonódik. Barátságok, szövetségek köttetnek és bomlanak fel, az álmok beteljesülnek és szertefoszlanak, százszor is fel kell állni a padlóról, és mégse lehet abbahagyni. Előbb vagy utóbb mindenki rálép a palacsintára, de bármely pillanatban lehetőség van tiszta lappal kezdeni. Van, aki elkopik ebben a játékban, van, aki bedobja a törölközőt, és olyan is akad, akit megedz a folyamatos, gyilkos küzdelem. Semmit sem adnak ingyen. James Ellroy pedig pontosan tudja, mi mennyibe kerül, és kinek mennyi az ára. Ahogy a regény mottója is mondja: "A dicsőség valójában semmit se jelent, és mégis mindent megér."

James Ellroy - Az ​élet ára
Az ​élet néha nagyon drága. Gyilkolni, ölni és kínozni kell a mindenható bűnszövetkezet parancsára. Az élet néha nagyon is olcsó. Elég, ha egyszer volt rosszkor, rossz helyen az ember, és látott tán olyasvalamit, amit nem kellett volna. És megy a parancs azokhoz, akik ölnek, mert élni akarnak. A szerző új könyve, még keményebb, még szikárabb regény, mint az Amerikai tabló. Ellroy nem vidám író, nem a naiv széplelkeknek való. A noir, a fekete regény műfajába lehelt félelmetes, új életet. Itt nincsenek jók, csak gonoszok, de néha a gonoszokon is úrrá lesz a jóság, mert az életet nem lehet csak sötét színekkel festeni.

James Ellroy - The ​Black Dahlia
On ​January 15, 1947, the torture-ravished body of a beautiful young woman is found in a Los Angeles vacant lot. The victim makes headlines as the Black Dahlia-and so begins the greatest manhunt in California history.Caught up in the investigation are Bucky Bleichert and Lee Blanchard: Warrants Squad cops, friends, and rivals in love with the same woman. But both are obsessed with the Dahlia-driven by dark needs to know everything about her past, to capture her killer, to possess the woman even in death. Their quest will take them on a hellish journey through the underbelly of postwar Hollywood, to the core of the dead girl's twisted life, past the extremes of their own psyches - into a region of total madness.

James Ellroy - Blood's ​a Rover
America's ​master of noir delivers his masterpiece, a rip-roaring, devilishly wild ride through the bloody end of the 1960's. It's dark baby, and hot hot hot. Martin Luther King assassinated. Robert Kennedy assassinated. Los Angeles, 1968. Conspiracies theories are taking hold. On the horizon looms the Democratic Convention in Chicago and constant gun fire peppers south L.A. Violence, greed, and grime, are replacing free-love and everybody from Howard Hughes, Richard Nixon and J. Edgar Hoover to the right-wing assassins and left-wing revolutionaries are getting dirty. At the center of it all is a triumvirate: the president’s strong-arm goon, an ex-cop and heroine runner, and a private eye whose quarry is so dangerous she could set off the whole powder keg. With his trademark deadly staccato prose, James Ellroy holds nothing back in this wild, startling and much anticipated conclusion to his Underworld USA trilogy.

James Ellroy - White ​Jazz
Los ​Angeles, 1958. Killings, beatings, bribes, shakedowns--it's standard procedure for Lieutenant Dave Klein, LAPD. He's a slumlord, a bagman, an enforcer--a power in his own small corner of hell. Then the Feds announce a full-out investigation into local police corruption, and everything goes haywire. Klein's been hung out as bait, "a bad cop to draw the heat," and the heat's coming from all sides: from local politicians, from LAPD brass, from racketeers and drug kingpins--all of them hell-bent on keeping their own secrets hidden. For Klein, "forty-two and going on dead," it's dues time. Klein tells his own story--his voice clipped, sharp, often as brutal as the events he's describing--taking us with him on a journey through a world shaped by monstrous ambition, avarice, and perversion. It's a world he created, but now he'll do anything to get out of it alive. Fierce, riveting, and honed to a razor edge, White Jazz is crime fiction at its most shattering.

James Ellroy - Suicide ​Hill
Detective ​Sergeant Lloyd Hopkins is the most brilliant homicide detective in the Los Angeles Police Department and one of its most troubled. In his obsessive mission to protect the innocent, there is no line he won’t cross. Estranged from his wife and daughters and on the verge of being drummed out of the department for his transgressions, Hopkins is assigned to investigate a series of bloody bank robberies. As the violence escalates and the case becomes ever more vicious, Hopkins will be forced to cross the line once again to stop a maniac on a murder binge.

James Ellroy - Because ​the Night
A ​botched liquor store heist leaves three grisly dead. A hero cop is missing. Nobody could see a pattern in these two stray bits of information–no one except Detective Sergeant Lloyd Hopkins, a brilliant and disturbed L.A. cop with an obsessive desire to protect the innocent. To him they lead to one horrifying conclusion--a killer is on the loose and preying on his city. From the master of L.A. noir comes this beautiful and brutal tale of a cop and a criminal squared off in a life and death struggle.

James Ellroy - L. ​A. Confidential
L.A. ​Confidential is epic "noir", a crime novel of astonishing detail and scope written by the bestselling author of The Black Dahlia. A horrific mass murder invades the lives of victims and victimizers on both sides of the law. And three lawmen are caught in a deadly spiral, a nightmare that tests loyalty and courage, and offers no mercy, grants no survivors.

Kollekciók