Ajax-loader

Fiona Macdonald könyvei a rukkolán


Fiona Macdonald - Feltárul... ​Az ókori Japán
Lépj ​vissza az időben, és fedezd fel a lenyűgöző japán civilizációt, ezt a több ezer éve létező civilizációt. Csodáld meg Japán titkait - a hódítók és sógunok, a teaceremóniák és a harcművészetek földjét! Ismerd meg a japán kultúrát és hiedelmeket, a sintó istenek imádásától kezdve a szamurájok zen buddhista szabályzatáig! A változatos feladatok segítségével megismerheted a múltat - készíts papírt a saját Párnakönyvedhez, reptess pontyokat, faragj magadnak necukét, amely a legszebb kimonóhoz is illik.

Fiona Macdonald - Történelem ​gyermekszemmel
Kíváncsi ​vagy hogyan éltek, mit játszottak és milyen ruhában jártak régen a gyerekek? Üsd fel ezt a könyvet, és barátkozz meg Egillel, a legbátrabb gyermek viking harcossal, aki felnőtt társaival rablóhadjáratokon vett részt. Marie-Victorie-val, a párizsi varróleánykával légy "szemtanúja" a francia forradalom eseményeinek. Éld át a tizenegy éves Khayakazi izgalmát, melyet akkor érzett a kisfiú, amikor a dél-afrikai feketék végre megkapták a várva várt szavazati jogukat. És akkor még csak néhányuknak nyertél betekintést az életébe azok közül az egykor élt gyerekek közül, akiknek a történetét e kötet tartalmazza. A történetek révén az olvasó ismereteket szerezhet a világ különböző tájain élő gyerekek mindennapjairól az ősi időktől egészen a XX. századig. Segítenek megértenünk a régmúlt civilizációit és azon eseményeit, melyek olyanná formálták a világot, amilyen ma. *Soha vissza nem térő alkalom az átlaggyerekek életébe való bepillantásra *A magukkal ragadó és néhol lélegzetelállító történetek naplókon és korabeli írásos dokumentumokon alapulnak Az elbeszéléseket színes illusztrációk, áttekintő térképek és élethű fényképek keltik életre

Fiona Macdonald - Christmas, ​A Very Peculiar History
We ​all know about mistletoe and stockings hung up by the chimney with care. But have you heard about Santa's evil sidekick and the Scandinavian celebration of Saint Lucy? Merry very peculiar Christmas, with this sideways look at bizarre yuletide customs from around the world. So leave the mince pies on the mantelpiece if you've been good, block up your chimneys if you've been bad, and put this delightful little book under the tree!

Fiona Macdonald - Róma
Hogyan ​lett egy kis településből a világ közepe? Mikor, kik kormányozták Rómát? Mivel küzdöttek a gladiátorok az arénákban? Milyen versenyeket rendeztek a Circus Maximusban? Milyen tantárgyakat oktattak a római iskolákban? Hogy öltözködtek, milyen házakban laktak a rómaiak? Kik voltak Róma legfőbb istenei? Mire szolgált a Forum Romanum? Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor utazzunk együtt az ókori Róma izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! S miközben bepillantást nyersz egy rég letűnt kor érdekfeszítő eseményeibe, különös szereplőinek életébe, a kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat, és kézügyességed is próbára teheted, ha megvalósítod a feladatokat.

Fiona Macdonald - Scottish ​Words
It's ​not just the accent that's different, the whole language is not the same. In fact, there are several different ways of speaking in Scotland, from the Borders in the south to the northernmost Orkney and Shetland Islands. This book looks at all of them, and focuses on Scots - the traditional language of the Scottish people.

Fiona Macdonald - Albert ​Einstein
Albert ​Einstein már életében is a legelismertebb és legnépszerűbb tudósok közé tartozott, holott híres relativitáselméletét kezdetben legfeljebb néhány kiváló képességű kollégája értette pontosan. A közvélemény csak lassan, fokozatosan ismerte fel Einstein elméletének a jelentőségét. Azt, hogy a tudós nem egyszerűen csak továbbfejlesztette, vagy átalakította a klasszikus fizika egyes tételeit, hanem egy egészen új szemléletű magyarázatot kínált a világegyetem szerkezetével és működésével kapcsolatban, ami alapjaiban változtatta meg a Newton törvényeire felépített korábbi tudományos világképet. Emellett olyan új matematikai eszközöket, összefüggésrendszereket adott a következő tudósgenerációk kezébe, melyek segítségével még előrébb juthat az emberiség a világegyetem legalapvetőbb törvényszerűségeinek a feltárásában. Einstein nagyságát azonban nemcsak zseniális felismerései és elmélyült kutatómunkája adta, hanem az is, hogy kiemelkedő tudósi tevékenysége mellett végig megmaradt humánusan gondolkodó, mélyen érző, segítőkész és egyszerűséget kedvelő embernek. Nem vonult el a kiválasztottak "elefántcsonttornyába", hanem energiáit és személyes szabadságának és méltóságának védelme, illetve a népek közötti béke és együttműködés megteremtése érdekében. Kivételes tehetsége, szakmai alapossága és következetessége, valamint személyes vonásai, a bátorsága, nyíltsága, az igazságszeretete és a közvetlensége együttesen teszik Albert Einsteint a 20. század egyik legkiemelkedőbb személyiségévé.

Fiona Macdonald - Clare Weaver - Emberi ​jogok
Emberi ​jogainkat gyakran természetesnek vesszük, ám a világon mindenhol találunk olyanokat, akiktől a mai napig több alapvető jogukat is megtagadják: az otthonhoz, az oktatáshoz, az emberi méltósághoz, valamint a szabad vallásgyakorláshoz és a politikai meggyőződés kifejezéséhez való jogot. Jelen kötet az emberi jogok aktuális, alapvető kérdéseit veszi górcső alá. Pontosan mik is azok az emberi jogok? Miért olyan nehéz átültetni őket a gyakorlatba? Hogyan hatnak mindennapi életünkre? Mit tehetünk azért, hogy az emberi jogokat világszerte sikerüljön megvédeni?

Fiona Macdonald - Feltárul... ​Az aztékok és a maják világa
Lépj ​vissza az időben Közép-Amerika spanyol hódítás előtti világba, és ismerd meg az ott élő népek életének lenyűgöző részleteit! Fedezd fel a maják és aztékok kultúráját, hiedelmeit, a városok, a csillagászati tudás és a felajánlott emberáldozatok világát! Csodáld meg rejtélyes piramisaikat, gyönyörű maszkjaikat, és ismerd meg azt a labdajátékot, amelynek vesztesére a biztos halál várt.

Fiona Macdonald - Neil Morris - Music ​and Dance
People ​all over the world dance and make music to worship, to entertain, to tell stories, and to enjoy themselves. Discover the rich variety of music and dance celebrated around the world and the special meaning they hold for different cultures.

Fiona Macdonald - Vikingek
Kik ​kerültek a Valhallába? Miről kapta a nevét Véresfejszéjű Erik? Ki volt az a híres viking, aki fölfedezte Amerikát? Miért festették az arcukat az északi férfiak? Miért öltözött menyasszonynak Thor hadisten? Miért tulajdonítottak a vikingek mágikus erőt a rúnáknak? Hogyan festett egy sárkányhajó? Miért féltek a vikingek az óriásoktól? Miért hasonlít a mai Télapó Odinra, a viking főistenre? Mi volt a vikingek kedvenc itala? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor utazzunk együtt a vikingek izgalmas világába! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed!

Fiona Macdonald - Városok
Hol ​alakultak ki az első városok? Mi volt a halottak városa? Melyik város köszönhette alapítását egy ikerpárnak? Mennyit fizettek a hollandok New Yorkért? Mit nevezünk intelligens épületnek? A könyv választ ad ezekre a kérdésekre és még sok másra is. Nyomon követi a városok fejlődését a legkorábbi időktől mai urbanizációs terjeszkedésükig, s felvázolja a jövő városainak képét.

Kollekciók