Ajax-loader

Bokor Katalin könyvei a rukkolán


Bokor Katalin - Gyermekvárás ​- gyermekáldás
Örömmel ​veheti kézbe ezt a kis könyvet mindenki, aki átérzi, mekkora felelősséggel tartozik a szülő leendő gyermekeinek egészségéért. Ez a könyv útmutató azoknak, akik tudatosan meg szeretnék alapozni családjuk egészségét. Ezt a munkát saját magukon kell kezdeniük. A születendő gyermek mindkét szülőtől örökli azok egészségét. Az anya és az apa - tudva, hogy saját szokásaik, életmódjuk befolyásolja gyermekeik jövendő testi-lelki jólétét - kell, hogy helyesen megválogatott táplálékkal és egészséges életmódot élve, a munka és a pihenés helyes arányára is figyelve, kerülve a káros, romboló szokásokat - készüljön gyermeke érkezésére.

Bokor Katalin - Táplálékod ​legyen gyógyítód!
Minden ​évszaknak megvan a maga sajátos szépsége, s általában a falusi embereknek évszakonként ismétlődik a munkarendje. Így van ez a nőknél is. Tavasszal kezdődik a nagytakarítás, a lakás szépítése, nyáron egy kis kikapcsolódásra is kerülhet sor, ősszel a befőzések ideje következik, s egy nőt sokszor az is boldoggá tud tenni, ha szépen sorakozó, saját kezével eltett befőtteit nézegetheti éléskamrájában. Vannak esetek, amikor ez a szokásos terv felborul. Velem is ez történt. Váratlan meghívást kaptam 1986 őszén és már nemigen foglalkoztatott a befőzés. Lázas igyekezettel intéztem az útlevelemet, mentem a brazil nagykövetségre vízumot kérni, s készültem életem leghosszabb útjára. Sok gonddal és utánajárással járt mindez, mire kezemben volt az Aeroflot repülőgépére szóló jegy... (Részlet az előszóból.)

Bokor Katalin - A ​szeretet mint gyógyító erő
Ebben ​a hitevesztett, szeretet nélküli világunkban szüksége van az embereknek együttérző, vigaszt sugalló ismeretekre. E kis könyv szerzőjét harminchárom éve ismerem, betegem volt, és előttem zajlott az a gigászi küzdelem, amit Katalin a betegségeivel vívott. A hit, a szeretet, amely körülvette élete folyamán, elsősorban családja és vallási közössége részéről, erőt adott neki abban, hogy súlyos betegségeit leküzdje, hogy tapasztalatait átadja. Katalin megosztja Önökkel szenvedéseinek történetét, példát mutatva, hogyan kell az embernek önismeretre szert tennie, hogyan kell hittel, szeretettel és önfegyelemmel megőrizni egészségét, és hogy az egyedüllét sem kell hogy magánnyá váljon. Ha van bennünk erő ahhoz, hogy szeretettel közelítsünk embertársainkhoz, ha meg tudunk nyílni környezetünk felé és együttérzéssel tudjuk fogadni mások közeledését, az író példája szerint nem leszünk soha magányosak. Ez a könyv nem orvosi könyv, de helyenként többet ad mint egy szakkönyv, mert egymás megbecsülésére, a jó kommunikáció jelentőségére, a hit és szeretet erejére mutat rá, és a beteg ember lelkivilágának erősítését, a helyes életszemlélet kialakítását tanítja. Ajánlom olvasásra mindenkinek, betegnek, egészségesnek egyaránt. A beteg embernek vigaszt és támaszt nyújt betegségének leküzdésére, az egészségesnek megmutatja, hogyan közeledjen a beteg és magányos embertársaihoz.

Bokor Katalin - Befőzés ​cukor nélkül? Receptek
"Azoknak ​ajánlom ezt a kis könyvet, akik minél egészségesebb módon eltett táplálékkal szeretnék ellátni családjukat a téli hónapokban. Az egészségért itt is tenni kell valamit: konzerválószerek, élelmiszerszínezékek nélkül, minél kisebb vitaminveszteséggel csakis a saját magunk által eltett élelmiszerekkel tudjuk biztosítani magunk és családunk egészséges ellátását a havas hónapokban. Ez némi többletmunkát kíván, de megéri, hiszen aki családját szereti, örömmel vállalja egészségükért. Nem az üzletek polcain hivalkodó gyárilag eltett lekvár, savanyúság és befőtt fogja szeretteinket jó egészségben tartani, hiszen - ha tartósítószer nem is lenne benne -, még az alapanyagot sem láttuk, amiből készült... Jó lelkiismerettel csakis azt az eledelt adhatjuk a családnak, amit mi készítettünk. A könyv röviden ismerteti a veszélyforrásokat, amiket el kell kerülnünk, felhívja figyelmünket olyan élelmi anyagok hatásaira, amelyekről esetleg nem is tudtuk, mennyire károsak: ecet, cukor, mustár... ezután pedig értékes gyümölcseink, zöldségeink különböző eltevési módjaival ismerteti meg az olvasót -, mindezeket a káros fűszereket elkerülve, és természetesen tartósítószer nélkül!"

Bokor Katalin - Biokozmetika
Kedves ​Olvasóm! E kis könyvet átolvasva, kérem, gondolkozzon el: mi mindentől függ szépségünk, erőnk, egészségünk? Szívünkbe van ültetve a szép szeretete, tehát tegyünk is érte, hogy egészséges, szép bőrünk, arányos testalkatunk, tiszta, nyílt tekintetünk legyen! S ki a legszebb? Akinek az elvégzett jótéteménytől áthatva boldogságtól sugárzik az arca. Tehát a valódi szépség bensőnkből tükröződik, árad kifelé. Vegetáriánusnak lenni nem szenvedés, sőt: út az egészség felé. Nem a jó és a finom falatok elhagyása, hanem újabb finom falatok megismerése, megszokása. Nem a nehéz, terhelt gyomrok, nehéz lélegzetvételek elviselése, hanem könnyed érzés, jó hangulat, jó lelkiállapot, ami kialakul bennünk. S ha vegetáriánusként is betartjuk a mértékletesség szabályait, elérhetjük a korunkhoz tanácsolt ideális testsúlyt, melyet az Ön termetére is megtalál e kis könyvben. Kívánom, hogy a tanácsok alkalmazásával elérje az igazi belső-külső szépséget, mely boldogságot hoz életébe!

Kollekciók