Ajax-loader

Hans Habe könyvei a rukkolán


Covers_364597
elérhető
0

Hans Habe - Das ​Netz
Habes ​Geschichte ist einfach, doch erzählt er sie effektvoll und schon beinahe raffiniert. In Rom wird im Jahre 1967 ein aus Wien stammendes Callgirl ermordet. Die Frage nach dem Täter löst Habe sofort: Zusammen mit dem Reporter einer großen Illustrierten erfährt der Leser gleich am Anfang, daß es sich um einen älteren und gescheiterten Schriftsteller handelt, einen Psychopathen, der die junge Generation haßt und daher zur Feier seiner Geburtstage hübsche Mädchen umzubringen pflegt. Zwischen drei Parteien spielt sich der Kampf in diesem Buch ab. Da ist zunächst die Illustrierte, die den Lustmörder nicht etwa anzeigt, sondern beauftragt, seine Memoiren zu schreiben, und die ihn den Behörden erst im letzten Augenblick ausliefern will - womöglich zusammen mit seinen bereits gedruckten Bekenntnissen. Da haben wir ferner die Kriminalpolizei, die den Täter sucht und die zumindest ahnt, daß die Illustrierte ihn bereits gefunden hat und mit ihm höchst dubiose Geschäfte machen will. Und da ist schließlich der Mörder selber, der das gigantische Honorar für die Memoiren kassieren und zugleich seine Auftraggeber betrügen möchte, weil er nicht zu Unrecht vermutet, daß sie nicht ernsthaft daran denken, ihm zur versprochenen Flucht nach Südamerika zu verhelfen.

Hans Habe - Halál ​Texasban
Az ​amerikai elnökválasztás fináléjában jelenik most meg Habe igen aktuális műve, mely 1964-ben magyarul egyetlen nap alatt 50 000 példányban fogyott el. A szerző éppen hosszabb utat tett az Egyesült Államokban akkor, amikor John Fitzgerald Kennedyt, az USA elnökét Dallasban meggyilkolták. Az író nem annyira a gyilkosság körülményeinek járt utána, hanem Amerikát akarta felfedezni az elnökgyilkosság kapcsán. Néhány fejezetcím a riportregényből: Út a homályba; Kennedy és az üzletember; Fehér nő Harlemben; Loreley a Hudson partján; Milyen egy "tojásfej"?; Gyapotföldek és Hootenanny; A Colliers Heights milliomosai; A "Fekete Üdvözítő" tragédiája; Mr. Bronner szépségkirálynői; "K. O. the Kennedys!"; A New Orleans-i fabábu; A gyűlölet forrásainál; Ki ölte meg Kennedyt?

Hans Habe - Tarnovszka ​grófnő
Az ​orosz-ír grófnő, Maria Nyikolajevna Tarnovszka, aki 1907-ben egyik szeretőjének segítségével rábeszélte a másikat, hogy meggyilkoljanak egy harmadikat, valóban élt. A szerzőt évekig foglalkoztatták az eset dokumentumai. Tarnovszka grófnő élete; amely egy orosz birtokon kezdődik és a velencei női börtönben végződik, s amelynek közbenső állomásai Európa nagyvárosai és legelőkelőbb fürdőhelyei, szanatóriumai, illetve bordélyai és bíróságai voltak ; különleges történet

Hans Habe - Az ​ördög ügynöke
Csaló, ​hazug, hitszegő, tolvaj, áruló - George Droste mindez egy személyben. Olyan férfi, aki fenntartás nélkül elszegődik bármiféle hatalom szolgálatába, s hajlandó elkövetni bármilyen bűnt, ha megfizetik az árát. Nincs lelkiismerete. Nincsenek gátlásai Ő a tökéletes kém. Mígnem találkozik egy asszonnyal, egy másik férfi feleségével... A gyönyörű Norával való végzetes viszonya halálos fordulatot ad különös, kockázattal teli pályafutásának. George Droste nem közönséges kém. Ő az ördög ügynöke. "Lélegzetelállítóan izgalmas olvasmány, cselekménye pillanatig sem lankad - cinikus, leleményes melodramatikus -, s oly agyafúrtan kukkant be a budoárok függönye mögé, mint Casanova óta senki más..."

Hans Habe - Ha ​elesnek mellőled ezeren...
Hans ​Habe könyve először az Egyesült Államokban jelent meg, 1941-ben; közel húsz nyelvre fordították le. A mű, mely a második világháború első dokumentumregényének tekinthető, 1940 nyarának, a németek franciaországi villámháborújának eseményeiről tudósít. Habe, aki külföldi önkéntesként harcolt a nácik ellen, érdekes és lendületes epizódok sorában meséli el az ál-háborúban, a fejvesztett visszavonulásban és a hadifogságban átélt kalandjait. A kitűnő publicista a riport frissességével hozza emberközelbe a francia frontszakasz köznapi szereplőit. Habe könyve világszerte lelkes kritikai fogadtatásban részesült; ebből idézzük: "Az ön könyve maradandó..." (Thomas Mann) "Az első könyv erről a háborúról, melyet valószerűnek és szükségesnek találok, eltekintve attól, hogy csodálatosan van megírva és nem lehet letenni." (Ernest Hemingway)

Hans Habe - Tiltott ​övezet
1945. ​A legyőzött Németországot négy megszállási övezetre osztják. A városok romokban hevernek, sebesültek, földönfutók mindenfelé; az általános ínségben virágzik a feketekereskedelem és a korrupció. Ám mindez semmi azoknak az embereknek a lelkében dúló káoszhoz képest, akik München amerikai szektorában küzdenek boldogulásukért… …egy zsidó származású amerikai tiszt Münchenben viszontlátja kamaszkori szerelmét, aki egy néhai náci vezető feleségeként rabságban sínylődik... …egy náci tiszt, elkerülvén az elfogatást és a kivégzést, úgy érzi, fordul majd a szélirány az amerikai politikában, szervezkedni kezd, és nem is eredménytelenül… …egy német orvos minden erejével igyekszik megmenteni katonatiszt barátját, aki bár a Hitler elleni merénylet résztvevője volt, a fogolytáborban raboskodik… …egy fiatal német lány kegyetlen apja és az éhség elől a prostitúcióba menekül, ám ezzel csak még mélyebbre süllyed a kétségbeesésben. Reménysugárként csillan fel életében a szerelem … …egy züllött, szadista amerikai tiszt megszöktet egy tömeggyilkos német lágerparancsnoknőt, s perverz játszadozásuk hamarosan életveszélyessé fajul… …az amerikai elhárítás ezredese kénytelen megtapasztalni, hogy a német viszonyokkal szemben teljesen értetlen és tehetetlen, ám szembesülni kényszerül magánéletének hazugságaival is… Hans Habe regénye nagyszabású történelmi tabló; több szálon futó, fordulatokban gazdag cselekménye mintegy hat évet ölel fel. Az erőteljes drámaisággal és kőkemény realizmussal megírt alkotás a szerző egyik legsikeresebb és legelismertebb műve az egész világon. Magyarul most először jelenik meg.

Hans Habe - Apák ​vétke
A ​mű a világhírű A küldetés szellemi-eszmei folytatása: mély aggodalommal és elkötelezettséggel mutat be egy modern apa-fiú konfliktust. Wendeli, az apa, a harmadik birodalom egykori híres rendezője. A fia, Kristóf, apja világától való undorában először Izraelbe, majd a vasfüggöny mögé indul, miközben Márta, a tehetséges zsidó zongorista leánya iránti szerelme motiválja. Egy isten háta mögötti magyar faluban egy küldeményre bukkan…

Hans Habe - Ilona
A ​nagyregényben megelevenedik a századforduló és a második világháború utáni évek történelme az 1956-os forradalom leverését követő évekig. A mű három nő - anya, leánya és unokája - életútját ábrázolja. Középpontjában Ilona áll, egy magyar állomásfőnök leánya, aki már gyermekkorában kiválasztottnak érzi magát, s tudja: különleges sorsot él majd meg.Az élet látszólag igazolja a korán önállóságra törekvő lányt. A szerencse - minden tragikus esemény ellenére - végigkíséri öregkoráig. Más sors jut leányának, Zitának. Ő nagynénje mellett nő fel, és semmiképpen nem akar olyan lenni, mint boldogtalan nevelőanyja, aki feláldozza magát a családért. Zita a huszas évek új, fiatal generációját testesíti meg: az életet habzsolva mindent be akar pótolni, amit szülei kénytelenek voltak elmulasztani, ám csalódik, életunttá válik, sorsa zátonyra fut. Gyermeke, Éva már megtalálja a helyét a világban.Amennyire a három asszony jelleme eltér egymástól, annyira különbözőek az eléjük tornyosuló problémák - és a férfiak, akik életük alakulásában szerepet játszanak.A magyar származású író legsikeresebb könyve, a huszadik század epikájának egyik mesterműve

Hans Habe - Kathrin ​vagy az elveszett tavasz
Európa ​a harmincas évek végén. Az élettapasztalatokkal rendelkező, vonzó, bécsi származású Kathrin von Hugh - a "nagy múltú nő" - tizenhárom éve az autógyártó iparmágnás, Bertrand Lacoste szeretőjeként él Párizsban. Manuela nevű leánya érdekében, akinek apja még a gyermek születése előtt halálos balesetet szenvedett, látszatházasságban él egy nálánál sokkal idősebb nemesemberrel. Miközben leánya sorsát a boldogság felé igyekszik terelgetni, Lacoste-tal való kapcsolata komoly válságba jut. Az erős akaratú asszony nagy kitartással tör célja felé, semmiféle eszköztől nem riad vissza; érdekeit szem előtt tartva még egy újabb, szenvedélyes szerelemről is lemond. Kathrin sikerrel hajtja végre merész tervét. Az autógyártás gondjai és a második világháború kitörése azonban a történet minden szereplőjét súlyosan érintik.

Hans Habe - A ​Primadonna
A ​neve Marianne Gaston. Gyönyörű a hangja, de gyötrődik, mert szépséges nővére mellett előnytelen, rút kiskacsának érzi magát. Találkozik dr. Thomas Renn plasztikai sebésszel, és reméli, hogy a férfi megadhatja neki azt, amit a természet megtagadott tőle. A sebész és Jean Savoir, a fiatal párizsi zenekritikus között ingadozik, hol kétségek között, hol a boldogság csúcspontján. Milánó, Párizs, Bécs, New York - az egész világ a híres, szerelmes, ugyanakkor folytonos botrányokba keveredő énekesnő lábai előtt hever. A csillogó operaházak és az óriási tévéstúdiók homlokzata mögött annak az asszonynak a sorsa tárul fel, aki állandóan azzal a kérdéssel viaskodik: minden-e a külső szépség vagy helyettesíthető-e a belső szépséggel? A belső szépség azonban mindig csak a szerelemmel együtt bontakozik ki...

Hans Habe - Palota ​Velencében
"A ​cselekmény Velencében, a világ legszebb, vígan agonizáló városában játszódik - írta a szerző. - Hősnőm a Signora, aki a Canal Grandén álló palotáját az emelkedő víztől és az elbizakodott hivatalnokoktól, sőt saját családjától is megvédi. Nem csupán a Signora, a süllyedő város történetét is megírtam. A műben körvonalazott családtörténetbe a szeretett és elvesztett város életét ábrázoló állóképek ékelődnek. Megismerhetjük az arisztokratákat és a gondolásokat, a hölgyeket meg a lotyókat, a papokat és az olajmágnásokat, a kereskedőket meg a tolvajokat, a művészeket és a csalókat."

Hans Habe - Magyar ​tánc
Sok-sok ​év után új felfedezés, egy ismeretlen Habe-regény a szerző hagyatékából, melyben az író az 1956-os magyar forradalom eseményeit vetíti előre. Az első világháború utáni Magyarország társadalompolitikai hátterétől egészen az orosz megszállásig terjedő és az azt követő időszakot nyomon követő cselekmény a cselédfiú, Sulyok Béla és egy gróf leánya, Margit közt szövődő gyengéd szálakat rajzolja meg. A rövid, szenvedélyes viszony után hoppon maradó Béla csalódottságában csatlakozik a kommunista mozgalomhoz, majd vörös katonaként részt vesz a magyarországi harcokban. Nagy karrier vár rá, miniszter lesz, de rövidesen szembe kerül a moszkovita hatalommal. Többi regényéhez hasonlóan Habe mesterien ötvözi a személyes sorsot a korszak eseményeivel. A megragadó szerelmi regény Magyarország drámai történetével ismerteti meg az olvasót.

Hans Habe - Hárman ​a határon át
A ​Hans Habe (1911-1977) néven közismertté vált magyar származású regényíró Békessy Jánosként látta meg a napvilágot. Első regénye, a Hárman a határon át most először olvasható teljes magyar fordításban, a korábban politikai okokból kihagyott részletekkel együtt. | A regény kényes témát választ, egy nem kevésbé kényes, zűrzavaros korszakban: a náci idők menekültjeiről szól. Így nem meglepő, hogy az először 1937-ben megjelent könyvet az Anschluss után nyilvánosan elégették. Hans Habe nem mindennapi sorsot tudhat maga mögött. Élete 66 éve alatt 6 felesége volt, 18 napilapot alapított, 23 regényt írt, amelyek szerte a világon több mint 15 millió példányban, több mint 20 nyelvre lefordítva jelentek meg. Thomas Mann született regényírónak nevezte, s ennél talán nem is kell jobb ajánlólevél.

Hans Habe - A ​küldetés
A ​világ szinte már teljesen elfelejtette, hogy az Egyesült Államok elnöke 1938 nyarán, a huszonnegyedik órában nemzetközi menekültügyi konferenciát hívott össze a Hitler által üldözött zsidók megmentése érdekében. A helyszín: Evian-les-Bains. Németország hajlandó fejenként 250 dollárért szabadon bocsátani a németországi és ausztriai zsidókat. Emberkereskedés. Hans Habe a Prager Tagblatt tudósítójaként részt vett ezen a konferencián.

Hans Habe - Mint ​hajdan Dávid
Különleges ​ez a könyv, mert Hans Habe kitűnő regényei között ez az egyetlen riportregény, amelyben a szerző az Izraellel kapcsolatos valóságot mutatja be. Különleges, mert Izrael állama az itt megírtaktól indulva mára nemzetközi megbecsülést és elismerést szerzett a világ összes művelt és toleráns állama körében.

Hans Habe - A ​háló
Habe ​1969-ben keletkezett művében a szexet és a bűnözést, az ifjúság lázadását, a tömegkommunikáció csábításait - e ma is rendkívül időszerű kérdéseket - választotta témájául, és vette nagyító alá. Rómában meggyilkolják Hertha Enzian call-girlt. Hajsza a gyilkos után? A siker és a hírnév hajhászása. Nyolcan üzletelnek a halállal: a riporter, akit ifjúsága nem véd meg a cinizmustól; a lapkiadó, aki fedezi a gyilkost, míg emlékiratait papírra nem veti; a kiadó becsvágyóan lázadó fia; az ügyvéd, aki megvásárolja a halott életét; az áldozat apja, aki sírokról szed virágokat; s végezetül az okos író: a gyilkos, aki érvként, aki érvként használja ifjúság elleni gyűlöletét... Nyolcan nyolcféleképp számolnak be az eseményekről. Az olvasó meglepetten állapítja meg, hogy azonos generációból származó személyek azonos nézeteket vallhatnak: a bűnüldöző a gyilkos nyelvén beszél. Mindannyian ugyanabba a hálóba kerülnek. Hans Habe művészi tárgyilagossága az államügyészt is vádlottá teszi.