Ajax-loader

Carlos Busquets könyvei a rukkolán


Carlos Busquets - A ​kék madár legendája
Valentin, ​a kis manó a boldogság nyomába ered, és ezzel kezdetét veszi kalandos utazása. Kalózok, sellők, alakját változtató gonosz varázsló - a manócskára rengeteg kaland vár, és miközben kitartóan küzd szerelméért, igaz barátokra is lel. Magával ragadó történet, varázslatos képek - készen állsz arra, hogy útra kelj velünk a fantázia szárnyán?

Carlos Busquets - 12 ​arany mese
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fabrice Lelarge - Carlos Busquets - Bolondos ​állatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Carlos Busquets - Az ​elveszett rénszarvas
- ​Mi történik karácsony éjjelén a titokzatos Hópalotában? - Hogyan állítanak közös karácsonyfát az erdei falu lakói? - Miként segítenek a bajba jutott állatokon a gyerekek? - Hogyan jutnak el az ajándékok a gyerekekhez, ha elkóborol Mikulás rénszarvasa? Kedves karácsonyi történetek, gyönyörű rajzok, amelyek minden család hideg téli estéjét beragyogják, amíg megérkezik a várva várt Télapó az ajándékot rejtő zsákjával. A világhírű Carlos Busquets által illusztrált gyönyörű mesekönyv az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Carlos Busquets - A ​tücsök és a hangya
"A ​tücsök egész nap csak énekelt és gitározott. Nyár volt, túl meleg ahhoz, hogy dolgozzon! A hangyák viszont szüntelenül szorgoskodtak. Tudták, hogy a lehető legjobban ki kell használniuk a meleg nyári napokat, hogy felkészüljenek az előttük álló kemény télre." - kezdődik a mese.

Carlos Busquets - Időtlen ​mesék
A ​szép kivitelezésű, gazdagon illusztrált kötetben négy klasszikus mese átdolgozását találjuk. Először Piroska történetét olvashatjuk: ebben a mesében a farkas nem eszi meg a nagymamát, mert a nagymama a közelgő veszély láttán elbújik egy ládában. A második mese Hamelin városába vezet el bennünket, ahol hemzsegnek az egerek. A várost megszabadítja a furulyás ember a veszedelemtől, de a kormányzó nem akarja a megígért jutalmat kifizetni. Ekkor a furulyás a város gyerekeit viszi el, a szülők ráveszik a kormányzót a jutalom kifizetésére, hogy visszakaphassák gyerekeiket. Majd a szegény ember legkisebb fiával ismerkedhetünk meg, akinek egyetlen öröksége egy macska, aki nem más, mint a sokak által ismert Csizmás Kandúr. Utolsóként Jancsi és Juliska kalandjait olvashatjuk. Ebben a történetben egy majdnem kastélynyi házban lakik a boszorkány, nap mint nap varázsfőzetet kotyvaszt. Ezt használja ki Juliska, altatót kever ételébe, s mikor azt a boszorkány megkóstolja, mély álomba merül. Így a gyerekek elmenekülhetnek a boszorkány seprűjén. Tehát ellentétben a klasszikus mesével, itt senkit nem akarnak a kemencébe dobni. A Carlos Busquets által rajzolt képekkel illusztrált könyv kedves olvasmány a gyerekeknek, bár jobb lenne ha a klasszikus meséket olvashatnák.

Kollekciók