Ajax-loader

Szabolcs Ottó könyvei a rukkolán


Unger Mátyás - Szabolcs Ottó - Magyarország ​története
A ​vándorló, honfoglaló magyarok történetétől egészen napjainkig vezetik az olvasót a tudományos és ismeretterjesztő irodalomban ismert szerzők. A könyvet olvasva filmszerűen peregnek a századok, csendes munkás korszakok és nagy történelmi sorsfordulók. Megelevenednek az ismert történelmi személyiségek, de magunk előtt láthatjuk a parasztok és munkások, a dolgozó tömegek életét is. A szerzők figyelme egyaránt kiterjed az elmúlt századok gazdasági viszonyaira, politikai harcaira és kulturális eredményeire. Sokszínű és gondolatébresztő ez a rövid összefoglalás. A szerzők felhasználják a történettudomány legújabb eredményeit, előadásuk könnyed, fordulatos és mindenki számára érhető. Mondanivalójukat változatosság és egyben hitelessé teszi a képanyag, a sok térképvázlat, grafikon, a könyv gazdag illusztrációja és a legfontosabb dokumentumokból vett részletek. - Ezt a kötetet mindenki haszonnal forgathatja. A történelem iránt érdeklődőknek a kötet a tudomány mai szintjén mozgó áttekintés, modern összefoglalás, a népművelőknek kézikönyv, a szülőknek "tankönyvpótló", hogy ismereteiket feleleveníthessék és korrigálhassák. E művet úgy írták a szerzők, s azzal a szándékkal adja közre a kiadó, hogy tízezrek olvasmánya lehessen.

Szabolcs Ottó - Domokos Zsuzsa - Babina Edit - Kálnai Zsolt - Mátraházi Ferenc - Pósch László - Biztonságpolitika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bánhegyi Ferenc - Ősz Gábor - Szabolcs Ottó - Ezeréves ​Magyarország
Ez ​a kötet a magyar állam fennállásának 1000. évfordulójára készült. Ebből a jeles alkalomból szeretnénk bepillantást adni évezredes történelmi múltunkba: honnan jöttünk, mit csináltunk, mi történt velünk, és milyenné váltunk az embert próbára tevő évezred alatt.

Szabolcs Ottó - Nagy ​történelmi tesztkönyv
Mire ​való ez a könyv? Tréning Érettségihez, egyetemi és főiskolai felvételihez, tanulmányi versenyekhez, vetélkedőkhöz, történelmi vizsgákhoz. Játék A történelem iránt érdeklődőknek, a játszani szeretőknek, a szellemi mozgalmasságot kedvelőknek, a memóriájukat javítani szándékozóknak. Önképző Agytornászoknak, ismerettár bővítőknek, gondolkodást fejlesztőknek, a társadalmi ismeretek gyarapítóinak. Kikapcsolódás Mindenféle rejtvényjáték kedvelőinek.

Kollekciók