Ajax-loader

Rusz Lívia könyvei a rukkolán


Rigó Béla - Rusz Lívia - Zengő ABC
Móra Ferenc Zengő ábécéjének mind a harmincegy sorára új verseket írt Rigó Béla. Vannak közöttük komolyak és vidámak, de mindannyian játszanak: szavakkal, szabályokkal, rímekkel, ritmusokkal. A játékba becsalogatott olvasó pedig észre sem veszi, hogy tanul. Egy százéves világban kalandozva anyanyelvének, kultúrájának kimeríthetetlenül gazdag örökségével ismerkedik mai szemmel, mai füllel. Móra harmincegy soros verséből már többen is csináltak ilyen módon könyvet, de Lukácsy Katalin zenéjével először zendült meg a halhatatlan ábécé. Ebből készült az a harmincegy részes, több mint hatórás sorozat, amelyet ma is sugároz a Duna TV. Az Alexandra Kiadó szeretné, ha ennek a másfél évtized óta folyamatosan gyarapodó szellemi kincsestárnak egyetlen darabja sem veszne kárba. Az igények szerint ütemezve tervezzük a hang- és videokazetta, a kottásfüzet kiadását. A könyvet használó felnőttek számára még egy „kritikai kiadás" is készül, amely segíti a versekben fellelhető különféle ritka szavak más művekre, történelmi, kultúrtörténeti ismeretekre való hivatkozások könnyebb megértését és magyarázását.

Rigó Béla - Rusz Lívia - Lukácsy Katalin - Zengő ABC
Móra Ferenc Zengő ábécéjének mind a harmincegy sorára új verseket írt Rigó Béla. Vannak közöttük komolyak és vidámak, de mindannyian játszanak: szavakkal, szabályokkal, rímekkel, ritmusokkal. A játékba becsalogatott olvasó pedig észre sem veszi, hogy tanul. Egy százéves világban kalandozva anyanyelvének, kultúrájának kimeríthetetlenül gazdag örökségével ismerkedik mai szemmel, mai füllel.

Rusz Lívia - Miskati ​közbelép
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rusz Lívia - Nem ​mind arany, ami fénylik
Rusz ​Lívia (Kolozsvár, 1930. – ) grafikus, festőművész és képregényrajzoló. 1987-ben a romániai állapotok miatt Magyarországon telepedett le. 1988-ban jelent meg a Nem mind arany, ami fénylik c. nagysikerű, 40 oldalas képregénye.

Kollekciók