Ajax-loader

Kovács Klára könyvei a rukkolán


Kovács Klára - Légből ​kapott sztorik - 3 másodperc az életem
Légből ​kapott sztorik - egy izgalmas utazás az ismeretlenbe Emberek, akik naponta dacolnak az életveszéllyel... A repülés számukra hobbi, hivatás és életforma. A világ legjobbjai közt vannak, vagy egyenesen ők a legjobbak. Mégis nagyon keveset tudunk róluk. Most ők maguk azok, akik mesélnek e fotókkal is gazdagon illusztrált könyv oldalain életükről, sikereikről és - nemegyszer - hátborzongató élményeikről. Hihetetlen dolgokat olvashatunk a vadászpilóták kiképzéséről és a műrepülők életveszélyes "mutatványon kívüli" helyzeteiről, sztárok és ismeretlenek hajmeresztő kalandjairól ég és föld között. Betekintést nyerhetünk továbbá a háttérben élő pilótafeleségek - sokszor drámai - életébe is. A kívülálló szemével olyan eseményeknek lehetünk tanúi, amelyek csak keveseknek adattak meg. Az érdekfeszítő riportokat Kovács Klára újságírónő készítette és vetette papírra.

Gyenes Rudolf - Kovács Klára - A ​keringőtől a mambóig
Jelen ​kötet az első magyar nyelvű szakmunka, amelyik részletesen ismerteti a modern táncokat. A kötet tartalma: Bevezető, Alapfogalmak, Fox-trot, Slow-fox, Tangó, Angol keringő, Röpsasszé, Rumba, Samba, Mambó, Cha-cha-cha, Swing, Bécsi keringő, Polka, Csárdás, Tánciskola, Utószó

Kovács Klára - Kirándulás ​az Ábécé-hegyre
A ​könyv egy olyan mesebeli utazásra hívja a betűkkel ismerkedő ifjú olvasókat, melyben a kis főszereplő, Tamás álmában megelevenednek játék állatai, és kezdetét veszi a nagy kaland... A sok tanulságot tartogató történet a hat, hét év körüli kisiskolások számára szeretetről, barátságról, önzetlenségről szól, miközben egyre magasabb fokon sajátíthatják el a betűk ismeretét, és az utazás végére az állatszereplőkkel együtt eljutnak az igazi magaslatokba, az Ábécé-hegy tetejére.

Kovács Klára - Szén ​volt az életük
Egy ​olyan kötetet tart a kezében a kedves olvasó, melynek szinte minden sorát olvashatta már valamely újságban, ha kellően idős. A szerző - Kovács Klára - 1949. november 3-án kezdte újságírói pályafutását a Komárom-Esztergom Megyei Dolgozók Lapjánál, ahol nyugdíjazásáig dolgozott. A lap gazdaságpolitikai rovatának vezetője volt, de a gazdasági híradásokon túl riportja, elbeszélése, tárcája jelent meg az élet különböző területéről. Ez a kötet egy válogatás az utóbbi írásokból. Különleges válogatás, mert egy iparághoz - bányászathoz és azon belül Tatabányához - kötődik csupán, mégis teljes képet ad az elmúlt 50 esztendő fejlődéséről, formálódásáról és az ezt alapvetően meghatározó "kis" és "nagy" emberek mentalitásáról, gondolkodásáról. Az egyes írásokat kronológiai sorrendbe rakva az olvasónak az az érzése, hogy a szerző az évek hosszú során tudatosan úgy választotta meg témáit, mintha eleve könyvet akart volna írni, a tatabányai szénbányászat történetét, de nem gazdaságpolitikusként, hanem humanistaként. Mert ez a könyv elsősorban az emberről szól: hol és hogyan élt, mit gondolt a szakmáról, a bányáról a csillés, a vájár, a főmérnök, a vezérigazgató. A részeket egymás mellé rakva kirajzolódik a tatabányai szénbányászat utolsó 50 éve: a nagy hős széncsaták időszaka, az első válság és a megoldást hozó profilbővítés, a szén reneszánsza nyomán épülő és nagy reményeket ébresztő új bányák, majd a tragikus vég: dolgozók ezreitől való elválás, bányák bezárása, ismertté és elismertté vált tevékenységek megszűnése.

Kovács Klára - Ábécéország
"Az ​"Ábécéország" 6-7 éves gyermekek számára készült. Figyelembe veszi az első osztályosok életkori sajátosságait, a tantervben előírt anyagot, nevelési célkitűzéseit." "A kötetben szerepel egy kisfiú a kutyájával, nem összefüggő eseménysorozatban: az egyes részek, versek, önmagukban is önálló egységet alkotnak. A történetek családközpontúak. Példázzák a család közös munkáját, közös szórakozását. Mindezek elősegítik a gyermek érzelmi kötődését a szülőkhöz, a nagyszülőkhöz. Éreztetik azokat a hatásokat, amelyek a hatévesek erkölcsi magatartását befolyásolják, érzelmi életét mélyítik. Ez a célja azoknak az olvasmányoknak is, amelyek a gyermek és a kutyája történeteiről szólnak, vagy a gyermekről meg a barátairól beszélnek."

Kollekciók