Ajax-loader

Nick Middleton könyvei a rukkolán


Nick Middleton - Extrém ​utazások
Nick ​Middleton oxfordi geológus-újságíró, aki ellátogatott a világ leghidegebb, legmelegebb, legszárazabb és legcsapadékosabb lakott helyeire. Szibériában, Chilében, Etiópiában és Indiában járt, hogy megtapasztalja, ott milyen az élet; hogyan képesek alkalmazkodni az emberek a -60 fokos, farkasordítóan hideg szibériai télhez, a minimális csapadékot is nélkülöző andoki szárazsághoz, a fonnyasztó afrikai forrósághoz, és az indiai monszun özönvízszerű égi áldásához. A szerző élvezetes stílusban számol be kalandos uatzásairól, miközben tudományos megalapozottsággal tárja fel a szélsőséges éghajlati jelenségek földrajzi és klimatológiai hátterét.

Nick Middleton - Extrém ​kalandok a selyemúton
Nick ​Middleton (Extrém élőhelyek, Extrém utazások) számos ismeretterjesztő filmben és könyvben bizonyította már, hogy különleges vonzalmat érez a nem mindennapi helyek, a szélsőséges éghajlati körülmények, vagyis Földünk rendkívüli vidékei iránt. Az oxfordi egyetem geográfusa ezúttal a világtörténelem egyik legnagyobb jelentőségű kereskedelmi útvonala, a Selyemút legkülönlegesebb, a külvilág által legkevésbé ismert részeire kalauzolja el az olvasót. A Góbi kietlen homok- és kőrengetege, a Tibeti-fennsík ritka levegőjű magaslatai és az emberi rövidlátás eredményeképpen pusztulásra ítéltetett Aral-tó környéke mind-mind olyan vidékek, ahol csak a legkitartóbb, legalkalmazkodóbb, a testi és lelki erővel leginkább felvértezett emberek, népek számára biztosított a megélhetés. Nick Middleton lakóhelyüket, történelmüket és mindennapi életüket mutatja be útleírásában.

Nick Middleton - Extrém ​élőhelyek
Nick ​Middleton Extrém utazások című, nagy sikerű munkája és televíziós sorozata után most négy különleges, veszélyekkel teli és ínséges helyre kalauzol el bennünket. Ezeken a vidékeken - Grönland jeges hómezőin, Kongó párás őserdőiben, a Szahara gyilkos sivatagában és Pápua mocsaras erdővidékén - élnek emberek, akik szívósságból, leleményességből, élni akarásból nap mint nap jelesre vizsgáznak. Middleton, az oxfordi földrajzprofesszor velük éli hétköznapjaikat, s a kutató őszinte kíváncsiságával nézi, láttatja mindennapi küzdelmüket az életben maradásért, miközben hamisítatlan angol humorral beszéli el önnön megpróbáltatásait. Élménybeszámolója közben időnként szóhoz jut a komoly tudós, a jól képzett geológus Middleton is. Az Extrém élőhelyek az útleírás és az ismeretterjesztés sajátos, szórakoztatva tanító műfaját valósítja meg.

Kollekciók