Ajax-loader

John Stevens könyvei a rukkolán


John Stevens - Az ​aikido filozófiája
A ​japán harcmûvészetek közül az Aikidót tartják a legmélyebb szellemiséggel rendelkezõ budó stílusnak. Gyakorlói - kezdõk és haladók egyaránt -, akik jobban meg szeretnék érteni az Aikido lényegét, elõszeretettel fordulnak e harcmûvészet filozófiai oldala felé. Jelen kiadvány az Aikido sokkal inkább gyakorlatias és örökérvényû vetületeivel foglalkozik: hogyan tekintsünk a világra holisztikus módon, hogyan egyesítsük a testet és a lelket, illetve miképpen érintkezzünk a többi emberrel harmonikus módon. A könyv két részre tagolódik. Az elsõ, az Aikido filozófiájáról való elmélkedés az Aikido alapítója, Uesiba nagymester tanításainak anyagán alapul. A mondások mind Uesiba Morihei beszédeinek és interjúinak megjelentetett változataiból, ma is létezõ magnószalagokról és szájhagyomány útján terjedõ történetekbõl származnak. Szó esik az Aikido alapelvei mellett az Aikido és a mûvészetek, a tantra és a társadalmi kapcsolatok párhuzamáról, mely az Aikido (harc)mûvészetét egyben életmóddá is teszi. A második rész ennek az összetett filozófiának a gyakorlatban való megjelenését ábrázolja számos inspiráló kép segítségével. A Japánban élõ szerzõ, John Stevens maga is Aikido instruktor, emellett a buddhizmus és a keleti kultúrák kutatója. Több, mint 30 könyve jelent meg az Aikido, a buddhizmus és a zen témakörében.

John Stevens - A ​legyőzhetetlen harcos
Uesiba ​Morihei (1883-1969), a japán történelem egyik legnagyobb harcművész mestere egész életében a harcművészetek legbensőbb titkát kutatta. Meggyőződése volt, hogy ez a titok a két oldal: a fizikai és a szellemi rész egységében rejlik. Negyvenes éveiben már élő legendának számított - egyszerre négy-öt támadót dobott el, érzékelte a feléje tartó puskagolyó útját, egy ujjal szorította le a híres szumó-bajnokot -, hihetetlen képességeit számos kihívója tette próbára, de a "legyőzhetetlen harcost" senki sem tudta sarokba szorítani. Korlátokat nem ismerő testében azonban érzékeny és nyitott lélek lakozott. Már gyermekkorától kezdve fogékony volt a szellemi tanításokra, így nem meglepő, hogy érett fejjel az egyik legnagyobb ezoterikus sintó szekta, az Omoto-kjó tagja, majd vezetőjének személyi testőre lett. Igazi idealistaként részt vett egy mongóliai zarándoklatban; céljuk, hogy létrehozzák a Béke Királyságát, majdnem tragédiával zárult. Japánba való visszatérte után még intenzívebben edzett, míg végül beérett hosszú évtizedek munkájának gyümölcse: megalapította az Aikidót, azt a harcművészetet, mely nem az erőszakon és pusztításon, hanem a természet törvényein, az élet tiszteletén és szeretetén alapul.

John Stevens - Három ​budo mester
Ez ​a könyv a három budo nagymester életét és tanításait mutatja be. Jigoro Kano-t, a művelt világfit, és a Kodokan judo megalkotóját; Gichin Funakoshi-t, a művelt, nagy tudású úriembert, akit a modern karate atyjaként tisztelnek; és Morihei Ueshibát, a misztikus bölcset, aki megalkotta az aikido-t. Kano, Funakoshi és Ueshiba a legmagasabb erkölcsi elveket követő, küldetéstudattal bíró emberek voltak. Őszintén remélem, hogy a 'Három budo mester' hozzá fog járulni, hogy felismerjük a judo, a karate és az aikido valódi jellegét és igazi célját.

Penner Orsolya - John Stevens - Timea Thomas - Beszéljünk ​bátran németül!
Kötetünk ​a legfontosabb mondatok tematikus gyűjteménye. Korszerű, használható nyelvtudást ad: több mint 1500 hasznos német mondatot tartalmaz, melyek mindegyike mellett megtalálható a magyar fordítás is. A könyv segítséget nyújt a szókincs és az alapvető nyelvtani ismeretek elsajátításához, ami a megszólaláshoz szükséges. Az 52 fejezet bemutatja a legfontosabb hétköznapi szituációkat. A fejezetenként egy-egy jól áttekinthető oldalpár tartalmaz tanulási tippeket, országismereti információkat is.

Penner Orsolya - John Stevens - Beszéljünk ​bátran angolul!
Kötetünk ​a legfontosabb mondatok tematikus gyűjteménye. Korszerű, használható nyelvtudást ad: több mint 1500 hasznos angol mondatot tartalmaz, melyek mindegyike mellett megtalálható a magyar fordítás is. A könyv segítséget nyújt a szókincs és az alapvető nyelvtani ismeretek elsajátításához, ami a megszólaláshoz szükséges. Az 52 fejezet bemutatja a legfontosabb hétköznapi szituációkat. A fejezetenként egy-egy jól áttekinthető oldalpár tartalmaz tanulási tippeket, országismereti információkat is.

John Stevens - Jamaoka ​Tessu
Jamaoka ​Tessu, a hagyományos japán kardvívás egyik utolsó, XIX. sz-i nagymestere, államférfiként is kiemelkedő alakja volt annak a viharos időszaknak, amelyben egy új, modern Japán született. Az Út követőjeként negyvenöt éves korára megvilágosodott; felismerte a kardvívás, a zen és a kalligráfia belső alapelveit, azok egységét. Sokoldalú és termékeny mesterré vált: megalapította a Kard nélküli Iskolát, bölcs és könyörületes zen tanítóvá, páratlan kalligráfussá lett, aki ecsetével fejezte ki az ég és föld tanításait. Tessu - a XX. sz-i nagymesterhez: Uesiba Morihei-hez, az Aikidó alapítójához hasonlóan - a modern budó alappillére. Igazi harcművész, akit a kultúra és vallás ösztönzött, aki a legyőzhetetlenséget kemény edzéssel és szakadatlan önvizsgálattal érte el. Nem ontott egy csepp vért sem, tanításaiban pedig a bosszúállás helyett a konfliktusok szeretetteljes megoldását és harmóniát hangsúlyozta. Üzenete számunkra olyan béke, amit tomboló viharban szerezhetünk meg. Élettörténetét - tanításai és kalligráfiái bemutatásával - lebilincselően meséli el a buddhizmus és a keleti kultúra szakértője, a Japánban élő John Stevens, aki maga is a kardvívás és Aikidó lelkes gyakorlója.

Kollekciók