Ajax-loader

Robert Caputo könyvei a rukkolán


Robert Caputo - Peter K. Burian - National Geographic - Fotóiskola
Ez a kitűnően használható, világos stílusú kézikönyv telis-tele van gyakorlati tanácsokkal. Megismerhetjük belőle a fotózás technikai alapjait és segédeszközeit, ráadásul ügyes tippeket kaphatunk a National Geographic nagyszerű fotósaitól, elleshetjük megannyi trükkjüket és titkukat. A könyv bemutatja a fényképezőgép működését, a különféle objektíveket, a fénymérés módjait, a kompozíció, a világítás és szűrők hatásait, valamint sok más eszközt és eljárást, amelyek mind fontosak lehetnek, ha tökélestes fotót akarunk készíteni. A fényképezéshez azonban a gyakorlati tudás mellett jó ízlé és képzelőerő is kell, no meg sok lelemény. Ebben a tekintetben is épülésünkre lehet a könyv: megismertet a Nagiyonal Geographic világhírű fotósainak gondolkodásmódjával, s ezzel hozzásegít bennünket, hogy felvételeinken minél hívebben és ötletesebben fejezhessük ki érzéseinket, gondolatainkat. - víz alatti és légifelvételek - épület- és természetfotózás - kaland-, sport- és útifotók - műtermi és szabadtéri fényképezés - digitális technika, fotós honlapok - az utazó fotós felszerelése

Robert Caputo - Tájfotózás ​friss szemmel
Friss ​szemmel, tehát más megközelítésben - a NATIONAL GEOGRAPHIC magazin hallatlanul népszerű Fotóiskola-sorozatának új kötetében sokat próbált, sokat tapasztalt fotográfusok taglalják új szempontok szerint a tájfotózás elméleti és gyakorlati mozzanatait. Meg - ismertetnek a digitális fényképezőgépek és a képszerkesztő számítógépes programok főbb erényeivel, az internetes képkezeléssel, de közben visszanyúlnak az alapokhoz, felelevenítik a tájfotózás minden fotós médium és formátum esetében megszívlelendő szabályszerűségeit. Hogyan válasszuk meg a legalkalmasabb gépállást és látószöget? Mely fényviszonyok között dolgozzunk? Hogyan komponáljuk meg a képet? Raymond Gehman a pusztuló erdők kapcsán vezet be hitvallása és mestersége titkaiba. Bruce Dale negyven esztendő tapasztalatait osztja meg velünk. Joel Sartore a hely szelleméről, képről és jelentésről mesél. Mindennek tetejébe a National Geographic Society archívumának eddig soha nem publikált képeiből okulhatunk: Thaiföldtől Finnországig, Írországtól az Egyesült Államokig, Afrikától Kínáig bejárhatjuk a nagyvilágot, repülőgépről és csónakból, erdők mélyén és tengerparti hullámverésben fotózunk - s ebben ki más lehetne alkalmasabb társunk, ki más taníthatná meg inkább az igényes tájfotózás fortélyait, mint a NATIONAL GEOGRAPHIC magazin fotográfusainak legjava!

Robert Caputo - Tájak ​és képek
A ​National Geographic Fotóiskola-sorozatának harmadik kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a tájfotózás alapelveit és mesterfogásait gyűjti egybe. Válasszal szolgál számos gyakorlati kérdésre ráadásul a National Geographic magazin nagyszerű fotósainak tippjeivel és trükkjeivel is megismerteti mindazokat, akik a természet csodáit választják témaképpen. Könyve nemcsak a kezdőt segíti; a fotózásban jártas amatőrnek, sőt a hivatásos fotógráfusnak is kitűnő útitársa lehet.

Peter K. Burian - Robert Caputo - Tippek ​és trükkök
E ​hiányt pótló, könnyen érthető és gyakorlati kézikönyvből nem csupán fotózás technikai alapjait ismerhetjük meg, hanem elleshetjük a National Geographic fotósainak trükkjeit is. A könyv részletes ismertetőt ad a fényképezőgép működéséről, az objektívekről, a fénymérésről, a különféle filmtípusokról és formátumokról, a kompozíció, a világítás és a szűrők hatásairól és sok egyéb eszközről és eljárásról, amelyekkel technikailag tökéletes fotókat készíthetünk. A fotózás kreativitásának is komoly szerep jut. Saját gondolataink, érzéseink kifejezését a könyv világhírű NG fotósok módszerének stílusának bemutatásával segíti.

Robert Caputo - Portré ​és riport
A ​National Geographic Fotóiskola-sorozatának második kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a portréfotózás alapelveit és mesterfogásait taglalja. Elméleti útmutatással és számos hasznos tanáccsal segíti mindazokat, akik kedvüket lelik embertársaik fotózásában, ráadásul megismertet a National Geographic magazin hírneves munkatársainak idevágó tippjeivel és trükkjeivel. Kézikönyvét nemcsak a kezdő fotóamatőr, de a képzett hobbifotós, sőt a hivatásos fotóriporter is haszonnal forgathatja.

Kollekciók