Ajax-loader

John Freeman könyvei a rukkolán


John Freeman - Hogyan ​készül a tökéletes fénykép
A ​fényképezés egyetlen valós célja jó képet készíteni, és John Freeman, a világhírű hivatásos fotós éppen erre kívánja megtanítani az Olvasót - bármilyen gyakorlattal, felszereléssel és művészi adottságokkal rendelkezzék is. Ha csupán az alapokat kívánja elsajátítani, hogy jó felvételeket készíthessen a gyerekeiről; ha hibátlanul szeretne megörökíteni jelentős, személyes élményeket, mint a születés, vizsga, sportverseny megnyerése; ha szeretne alaposan megismerkedni a fotóművészet lehetőségeivel, akkor hasznosan forgathatja a Hogyan készül a tökéleges fénykép c. könyvet.

John Freeman - A ​tájkép
Az ​amatőr és a profi fotósok számára egyaránt hasznos tájképfotózási kézikönyv bemutatja a hagyományos és a digitális technikákat. Részletesen tárgyalja az eszközöket, kiegészítóket, többek között, az objektíveket, a szűrőket és a különböző beállításokat. A könyv témái között ott találjuk a perspektívát, a panoráma képek készítésének fortélyait, az időjárás és a fényképezés kapcsolatait, olvashatunk a légifelvételekről, az exponálásról, a különböző évszakok és a fotózás kapcsolatáról. John Freeman pompás, a világ minden tájáról származó felvételei és a magyarázó ábrák hatékonyan segítenek a szövegben kifejtett kérdések témák szemléltetésében.

John Freeman - Manual ​de fotografía digital SLR
La ​cámaras réflex digitales (DSLR) son, actualmente, la herramienta imprescindible para los aficionados y profesionales de la fotografía. Tanto si ya tiene una cámara DSLR como si está pensando adquirir una, o tiene intención de pasar de la digital compacta o de la película analógica tradicional a la réflex digital, este práctico manual le aportará toda la ayuda, inspiración y consejos que necesite. Escrito por el fotógrafo John Freeman e ilustrado con cientos de fantásticas fotografías, abarca todos los aspectos prácticos del manejo de la cámara DSLR y le ayudará a sacarle el máximo partido.

John Freeman - Sci-Fi ​Art Now
Science ​Fiction authority John Freeman presents a treasure trove of modern sci-fi's most cutting-edge talents in art and illustration. A former editor at the official magazines for Babylon 5, Star Trek, Doctor Who, and Star Wars (and the founder of DownTheTubes.net!), Freeman turns his encyclopedic understanding of all things sci-fi to the latest trends in SF art. This lavishly illustrated anthology shows the creative processes of speculative fiction's hottest up-and-coming stars, and showcases some established creators who are breaking new ground to expand the genre's already vivid visual landscape.

John Freeman - A ​fényképezés enciklopédiája
A ​fényképezés egyetlen valós célja jó képeket készíteni, és John Freeman, a világhírű hivatásos fotós éppen erre kívánja megtanítani Önt - bármilyen gyakorlattal, felszereléssel és művészi adottságokkal rendelkezzék is. Ha csupán az alapokat kívánja elsajátítani, hogy jó felvételeket készíthessen gyerekeiről, a nyaralásáról, a családi eseményekről; ha hibátlanul szeretne megörökíteni jelentős, személyes élményeket, mint a születés, vizsga, sportverseny megnyerése; ha szeretne alaposan megismerkedni a fotóművészet lehetőségeivel A FÉNYKÉPEZÉS ENCIKLOPÉDIÁJA tökéletes gyakorlati kézikönyv és ihlető forrásmunka. Részletesen ismerteti a fotós felszerelését a hagyományos gépektől a legfrissebb műszaki újdonságokig, külön ismerteti az olyan kiegészítőket, mint az objektívek, a szűrök és a vakuk. Ám a szerzőnek szilárd meggyőződése, hogy bármilyen is a felszerelés, a jó kép létrehozásában a fotós a döntő. Ezért igyekszik minél több jó tanácsot adni az olyan alapvető területeken, amilyen a világítás, a kompozíció és a színek, hogy minél jobb legyen a végeredmény. Ami azonban a leglényegesebb: példák segítségével tanít. A több mint 800 fénykép pompásan illusztrálja a technikákat, érhetővé teszi a tanácsokat. A jól megválasztott példák a legnépszerűbb témákat dolgozzák fel, azaz a segítségükkel ön is pontosan olyan képet készíthet, amilyen szándékában áll. A főbb témák a gyerekek, az utazás, a táj, az épületek, a vakáció, emberek és portrék, állatok, a test, az égbolt, a víz és az időjárás. Az utolsó fejezet még nagyobb kihívásokkal teli területre csábítja a merészebb fotósokat, amikor közérthetően ismerteti azokat az izgalmas lehetőségeket, amelyeket különleges felszereléssel, a fénnyel való kísérletezéssel, különféle filmekkel, a képek manipulálásával, kollázsok alkotásával, többszörös expozícióval és egyéb trükkökkel lehet elérni. A FÉNYKÉPEZÉS ENCIKLOPÉDIÁJA leleplezi a világ leghíresebb fotósainak titkait, és eloszlatja azt a tévhitet, hogy igazán minőségi képeket csak hivatásos fotósok tudnak készíteni, méregdrága felszereléssel. A könyvnek az a célja, hogy az 1990-es évek minden fotósának megbízható és segítőtársa legyen.

John Freeman - A ​fotózás kézikönyve
John ​Freeman A fotózás kézikönyve című kötete teljes áttekintést nyújt mindazoknak, akik szeretnék elsajátítani a fotózás művészetét. Lépésrol lépésre megismerkedhetünk az alapokkal, a megfelelo fényképezogép kiválasztásától az olyan technikai kérdésekig, mint a rekesz vagy a filmérzékenység. Megtudhatjuk a különbözo felszerelések és tartozékok mellett és ellen szóló érveket, így elkerülhetjük a felesleges költségeket. Az egyes technikákat lélegzetelállító képek szemléltetik, és értheto, zsargonmentes szövegek magyarázzák, így könnyedén alapos jártasságot szerezhetünk a legösszetettebb készségekben is. A kötet a fotózás népszerű tárgyai alapján szervezodik: családi portrék, úti képek, természetfotók és tájképek, csendéletek, akciófotók. Egyedülálló módon átfogó fejezetet szentel az olyan professzionális technikai kérdéseknek is, mint a műtermi világítás eszköztára és a digitális képfeldolgozás. A fotózás kézikönyve több száz szakmai ötlettel szolgál arra nézve, hogyan kerüljük el az esetleges csapdákat, és mit tegyünk az olyan problémás helyzetekben, amikor kevés a fény, vagy kedvezotlen az idojárás. Egy sereg információval szolgál a fotózás minden aspektusáról, és megválaszolja az összes olyan kérdést, ami a lelkes fotósban felmerülhet. A fotózás kézikönyve egyetlen kötetben teljes áttekintést nyújt errol a lenyűgözo témáról. • Könyvünk jól áttekinthetoen vonultatja fel az összes közkedvelt témát, a portréktól a látképekig, az esküvoktol az idojárási viszonyokig. • Naprakész információval szolgál a legmodernebb felszerelésekrol, a legegyszerűbb kompakt fényképezogépektol a legújabb, korszerű digitális fényképezogépekig. • Több mint 800 fotóból álló boséges illusztrációt tartalmaz, melyek mindegyikéhez alapos magyarázat tartozik arról, mit, hogyan, miért és mikor tegyünk a képpel.

John Freeman - A ​portré - Fotózás kezdőknek és haladóknak
Átfogó ​útmutató a fotózás minden aspektusáról. Akár digitálisan, akár hagyományosan fényképez, akár amatőr, akár profi, felbecsülhetetlen értékű információkkal és ötletekkel szolgál, hogy segíthessen mindenkinek kifejleszteni a saját stílusát. Minden alapvető tudnivaló megtalálható benne például az expozícióról, a színegyensúlyról, a kompozícióról, a világításról, a beállításokról és kellékekről. Számba veszi a gyerekek, csoportok fotózásakor, a közeli és az akciófelvételek közben adódó lehetőségeket és esetleges problémákat. Olyan újabb keletű technikákat mutat be, mint a digitális háttér- és kompozíciókészítés, restaurálás és színezés. A műtermi, erős és gyenge tónusú világítás, valamint a fotózáshoz megfelelő smink elkészítésének titkaiba is bepillantást nyerhetünk. A kötetet a szerző a világ számos táján, különböző stílusban készült, megragadó, gondolatébresztő fotói illusztrálják.

Kollekciók