Ajax-loader

Gálvölgyi János könyvei a rukkolán


Gálvölgyi János - Show-ról ​Show-ra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gálvölgyi János - Szeretem ​a focit - A második félidő
...mi ​nem hülye országban élünk, mondanám erre, ám inkább ide idézem azt, akit Gálvölgyi János idéz, Örkényt, hogy "Magyarország rögeszme. Orvosi nyelven fixa idea. Legújabb híreink szerint gyógyítható, de így sokat veszít a bájából." Bájos ország vagyunk tehát, ha ez esetleg kétséges volna, ott van Krenner István minden rajzában, a kérdés csak az, hogy hol ebben a helye Gálvölgyi Jánosnak. Használati utasításként is leszögezem: Gálvölgyi e bájos ország legbájosabb pillanatairól ír, ami tán szóra sem érdemes, mert nem lesz belőle történelem, csak bűbáj. (Megyesi Gusztáv)

Gálvölgyi János - Szeretem ​a focit
"Kedves ​János! Téged mindannyian ismerünk. Hallottunk, láttunk; mulattunk, nevetettünk, röhögtünk játékodon sokat. Most írásaidon nemigen fogunk. A komikus Gálvölgyi mulatságos. A polgár Gálvölgyi nem az. Mert ezek polgár-írások, egy állampolgár mélázásai, emlékezései, dohogásai, dühöngései a megszűnt pesti közlekedésről, a lehetetlenné vált parkolásról, az iszonyatos televízióról, a borzalmas közéletről, az undorító politikáról, a szánalmas fociról és a többi napi betevőnkről, amelyről jobb nem beszélni. Jobb lenne. De ezt egy olyan polgár, mint Te, nem engedheti meg magának." Bächer Iván A komoly arcát mutató komikus írásainak csattanóit felerősítik, mondandóit elmélyítik a neves rajzoló, Krenner István karikatúrái.

Gálvölgyi János - Jókedvet ​adj!
Poenok, ​sztorik, "a Gálvölgyi élete" kronológiába rendezve, középpontjában a Gálvölgyi-show-kkal. Kicsit kordokumentum, televíziós történelem, valós személyekkel és valós történetekkel. Lehet magyar karriertörténetnek is tekinteni, ha figyelembe vesszük, hogy több mint negyven évről van szó, nem pedig holmi celeb-tízpercről...

Gálvölgyi János - Harmadik ​félidő
Gálvölgyi ​János színművész 1948-ban született Budapesten. Jelenleg három színházban hét prózai, illetve zenés darab főszerepét játssza. Főfoglalkozása mellett azonban hosszú évek óta jelentkezik közéleti töltésű publicisztikáival különböző lapok hasábjain. Hogy ez a műfaj sem áll távol tőle, bizonyítja a 2002-ben kapott Szabad Sajtó Díj is. Krenner István karikaturista 1948-ban született Budapesten. 1976 óta számos napi-, heti- és havilapban jelennek meg rajzai. 1980-tól megszűnéséig a nagy sikerű Ludas Matyi humoros hetilap belső munkatársa volt, majd alapító tagja lett a Kurír című népszerű napilap Elefánt című humoros mellékletének. Rajzai több nemzetközi versenyen arattak elismerést.

Kollekciók