Ajax-loader

Justin Pollard könyvei a rukkolán


Justin Pollard - The ​World of Vikings
MGM's ​hit show Vikings on the History Channel has drawn millions of viewers into the fascinating and bloody world of legendary Norse hero Ragnar Lothbrok, who led Viking warriors to the British Isles and France. Covering the first three seasons of the series, this official companion book delves into the real history as well as the behind-the-scenes stories. Viking historian Justin Pollard explains shipbuilding and navigation, Norse culture and religion, and the first encounters between Viking warriors and the kings of England and France. Interviews with cast and crew reveal the process of dramatizing this gripping story, from reviving the Old Norse language to choreographing battle scenes and building ancient temples for human sacrifice. This spectacular package is a must for fans of the show and history buffs alike.

Justin Pollard - Feltalálósdi
Arkhimédész ​valójában soha nem mondta, hogy „Heuréka!”. Ki gondolná, hogy tizenegy ember vallotta magát a gőzgép feltalálójának, hogy az első website fából készült, és százhatvan centi átmérőjű volt, hogy Niels Bohr aligha kezd el kvantumelmélettel foglalkozni, ha nincs az a bizonyos, kissé bizarr focimeccs. Nehéz komolyan vennünk az ilyen történeteket, mert sokunkban él az illúzió, hogy a természettudomány tökéletes, a nagy felfedezéseket követő gratulációk után a tudósok letakarítják asztalaikat, és belefognak egy újabb, még nehezebb probléma megoldásába. A történész szerző utánajárt, igazak-e a találmányokhoz fűződő hihetetlen történetek, és rádöbbent, valójában milyen ellentmondásosan fejlődik a tudomány. Több mint húsz éven át gyűjtötte hiteles forrásokból az anyagokat a tudomány szemérmesen elhallgatott titkairól – a melléfogások és tévedések furcsa és csodálatos sorozatairól –, hogy megszülethessen ez a könyv az emberiség 100 legnagyobb felfedezésének valódi történetéről.

Justin Pollard - Wounders ​of the Ancient World
Beautiful ​color illustrations of some of the best design and engineering examples around the world, including Stonehenge, Great pyramid and The Sphinx, Temple of Solomon, etc. Glossary, Index, Further Reading.

Justin Pollard - Évezredek ​kincsei
Az ​emberiség történetére vonatkozó legérdekesebb ismereteink nagy részét nem írott forrásokból, ha nem régészeti feltárásokból merítettük. Justin Pollard 50 kulcsfontosságú felfedezés segítségével meséli el a régészet történetét, bemutatva az adott felfedezéshez köthető legfontosabb mozzanatokat, személyeket. Az Évezredek kincsei nem csak rövid régészettörténet – felsejlik belőle a szakterületet átható kíváncsiság és izgatott várakozás, átélhető a felfedezés varázsa.

Kollekciók