Ajax-loader

Franka Tibor könyvei a rukkolán


Franka Tibor - Most ​jöttem Erdélyből
Úgy ​lettem újságíró, hogy nem állt mögöttem senki, csak előttem. Tíz esztendeje, éppen a kilencedik munkahelyemen egy asztalos üzemben dolgoztam, amikor néhány újságíró "belebotlott" itt-ott megjelent riportjaimba. Három hónappal később a kormány lapjához, a Magyar Hírlaphoz kerültem, ahol 1985, vagyis 33 éves korom óta főmunkatárs vagyok. Rendszeresen dolgozom a rádióban és a televízióban, de a papír meg a ceruza más. Akik eddig írásaimat olvasták, azt kérdezték tőlem: ez a könyv mennyire botrányos? 1. amennyire botrányossá vált a Romániában élő magyarság, németség, románság helyzete. 2. amennyire lehetett 3. amennyire nem ismerjük, s nemcsak a saját hibáinkból, a határainkon, kívül élő mintegy 4-4,5 millió magyar sorsát. 4. amennyire egy olyan könyv lehet, amelynek témájához mindenki ért, és amelyhez hasonló 1945 óta Magyarországon nem jelent meg. Az egyik Erdélyből menekült számítógéptechnikus így nyilatkozott: "Engem nem a gazdasági okok hajtottak, nem az éhezés. Szeretnék az maradni aminek születtem, magyar. Különben mi értelme az egésznek?" Különben tényleg mi?

Franka Tibor - Szegfűk ​a Rózsadombon
Tisztelt ​Olvasó! Könyvem nem a nyegle minoritás nemtelen vádaskodásáról, nem a bűnösök aljas mocskolódásáról, és nem megrendelésre készült személyeskedésről szól. Ez a könyv történelmi események, szigorú tények és ellenőrizhető adatok tükrében láttatja például az igazi Gyurcsány Ferencet is. Rózsadomb csak egy van, mégis ezernyit lehet összeszámolni az országban Kisvárdától Nagykanizsáig. Társadalmi és földrajzi "magaslatok", amelyeket 1945 óta borítanak szegfűerdők. Vajon hogyan kerültek oda? Hogyan gyökereztek meg a portákon, a palotákban, az Aprók, a Kádárok, a Hornok meg a Gyucsányok? Örökölték? Vették? Kitől? Kinek fizettek érte? Vagy csak elfoglalták? Dobrev Klára, Apró Piroska, Grósz Károly, Fock Jenő, Dobi István, Magyar Bálint, Péter Gábor, Gobbi Hilda, Pál László, Major Tamás, Gál Zoltán, Szakasits Árpád, Nagy Imre, Juhász Ferenc, Erdős Ákos, Rákosi Mátyás, Kóka János, Hujber Ottó, Szerekes Imre, Gáspár Sándor, Paszternák László, Kerékgyártó István, Kuncze Gábor, Medgyessy Péter, Szilvásy György, Princz Gábor, Juszt László, Toller László, Leisztinger Tamás és sokan mások. Hihetetlen történetek, sosem látott sajtófogók! Olvassák el jobbról is, meg balról is. Megéri!

Franka Tibor - Hölgyválasz ​szegfűvel
Hölgyválasz, ​ha nő hívja táncba a férfit. A 2006-os "választási bulin" volt ilyen: Dávid Ibolya egy "balra át"-tal elhúzta a jobboldal nótáját. Aztán kosarat adott régi táncosának, Orbán Viktornak. A tömegverekedés ezúttal elmaradt. Nem vívott Erzsébet-hídi csatát az átvert "báli közönség" a rendezőséggel, mint négy éve. A jobboldal simán "elintézte" a bal győzelmét. Miért most támadt Dávid Orbánra? Kik vették meg és mennyiért az MDF-et? Dávid mindennapi kenyere Tamásiban? Miért csalhattak rendőri biztosítással? Miért assziszáltak a választási bizottságok? Miért rossz a törvény? Miért agresszív az SZDSZ után az MDF is? Miért tobzódhat a korrupt baloldal? Miért kirekesztő a jobboldal? Miért bukott másodszor is az "összekapott" Fidesz? ...és akkor hogyan tovább? Hihetetlen történetek, titkolt összefüggések. Olvassák el jobbról is, meg balról is. Megéri!

Beh%c3%advattak
elérhető
1

Franka Tibor - Behívattak
"Franka ​Tibor elment neves újságírókhoz, illetve rádiós, tévés személyiségekhez, és megkérdezte tőlük, mi az a kézivezérlés. Mindegyik beszélgetőtársa elmondja, hogy. Telitalálat minden történet, tiszta tragikomikum egy-egy pártközponti behívatás, elnöki szobajelenet (tévé!), cetlikre firkantott tilalmi lista, széttárt kar, jóízű, progresszív káromkodás. Nem újságíróportrék, hanem a kézivezérlés (mint olyan) arca rajzolódott meg, sok kicsi kézivezérlővel. Nem úgy volt semmi, ahogy volt, ahogy mi azt sejtettük, mégsem tévedtünk sejtésünkben. Az van, volt, ami, csak másképp." (Részletek Megyesi Gusztáv lektori jelentéséből.)

Franka Tibor - Gazdasági ​Trianon
Az ​állam válogatás nélkül szabadul és szabadult meg mindentől, ami mozdítható. A messziről jött vevő előtt ajtó ablak nyitva. A magyar a saját hasznára, de az ország kérésére keresi a külföld kegyeit. A privatizáció így vált a korrupció, a csalás és a lopás bölcsőjévé. A tömegek kárvallottak és kisemmizettek, csakúgy, mint 1945 után, mikor a nép nevében fosztották meg jogos tulajdonától. 1989 óta dolgos és becsületes magyar népet másodszor fosztják ki...

Boór Károly - Franka Tibor - Nagy György - Alkohol, ​társadalom, munkahely
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Franka Tibor - Szabad ​választás, törvényes csalás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Franka Tibor - Hazugságipar ​Magyarországon
A ​hazudozás veszélyesebb, mint az erőszak. Még a gyilkos ellen is lehet védekezni: rendőrrel, törvénnyel, esetleg zsebkéssel. De a hazug ember ellen csak egy módon lehet védekezni: meg kell akadályozni, hogy tovább hazudozzon. Be kell tőmni a száját címekkel, arannyal, hatalommal, de ha ez sem elég neki, akkor ököllel. Tüntetések és bilincsek. Puskák és galambok. Tojások és esernyők. Szegfűk tánca a Rózsadombon, avagy szegfűterror az országban. A nagyra nőtt kicsik esete egy becsapott nemzettel, avagy vér a demokrácia kirakatüvegén. Hihetetlen történetek - titkolt összefüggések. Olvassák el - jobbról is, meg balról is. Megéri.

Franka Tibor - A ​kifosztott ország
Úgy ​lettem újságíró, majd televízió- és rádióriporter, hogy nem állt mögöttem senki, csak előttem. Egy vagyok azok közül a milliók közül, akiknek a sorsát derékba törte az 1990-es rendszerváltoztatás. Nem belekerültünk a demokráciába, hanem sokunk örömére végre belekényszerültünk, ha ez demokrácia egyádltalán... Szüleim nógrádi származású keresztények voltak: az iskola mellett hittanra járattak, haza- és családszeretetre tanítottak. Voltam segédmunkás, üzemvezető, díszlethordó, technikus, zenekarvezető, irodalmi színpad-rendező, újságíró gyakornok, rádiós- és televíziós műsorvezető, főmunkatárs, főszerkesztő, de mindig párton kívüli. 1979-ben, mert magyar zászlót mertem a mátyásföldi Jézus keresztre teríteni, államellenes izgatásért hat hónap szigorított börtönre ítéltek Budapesten. Íróként negyedszázada járom nagy Magyarországot. Azóta élem kifosztott, meghurcolt, elnyomott nemzetem sorsát és történelmét. Kijelölt utamról hiába hívtak, kergettek vagy rúgtak, sohasem tértem le. Életemnél is fontosabbnak tartom annak felismerését és terjesztését, hogy magyarnak lenni nem állapot, hanem küldetés. Könyvemet az elmúlt 23 év során a Magyar Hírlapban, a Magyar Nemzetben, az Esti Hírlapban, az Új Magyarországban, az Új Tükörben, a Képes 7-ben, az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, a Látóhatárban, a Magyar Televízióban, a Magyar Rádióban, és az eddig kiadott négy könyvemben megjelent írásaim és riportjaim közül válogattam.

Franka Tibor - Azok ​a szép napok
,,Ez ​a könyv Rólad szól, Te szegény, de elvhű, magyar polgár, ki csak áldozni, lelkesedni, hinni, s egy-egy nagyságos képviselő úrra leszavazni tudsz. Rólad szól, akinek a magas politikához halvány sejtésed sincs, - aki mostanság ugyancsak zavarban lehetsz. Csúnya zavarba hoztak a világ kapzsi urai, és csúnya zavarba hoztak odafönt a parlamenti, nagyságos hazafiak. Náluk csak az ördög tudja jobban, mi lelte őket, miért járatták és járatják velünk a bolondját. Ezért szól Rólad ez a könyv. Arról, mit vettek el Tőled, mivel hitegettek, mit ígértek, hogyan kínoztak, mire használtak, mit adtak vissza és merre vittek az elmúlt harminc esztendőben. Ők beszélnek, de Te ismersz magadra. Mert ez a könyv Rólad szól..."

Franka Tibor - Hídverés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Franka Tibor - Mélykuti Attila - Kinek ​van? Kinek nincs?
Bejártuk ​az országot. Megtettünk 15 ezer 635 kilométert. Voltunk 286 településen. Beszélgettünk ezernél több emberrel. Megkérdeztük tőlük: miből élnek...

Franka Tibor - Gyurtcsány
Gyurcsány ​Ferenccel közöltem elsőként, könyvet írok róla. Így tisztességes. Azt válaszolta, köszöni szépen, most nem ér rá. Gyurcsány miniszterelnöknek tehát, nincsen ideje véleményt mondani Gyurcsány Ferenc magyar állampolgárról. Biztosan jó oka van rá... Miért menekül Ferenc, Fletó elől? Miért szégyelli civil önmagát? Miért kerüli egymást a hivatalos, meg a hétköznapi Gyurcsány a nyilvánosság előtt? Melyik fél a másiktól? A milliárdos a csórótól? A lakótelepi a rózsadombitól?A kapitalista a szocialistától? Tőle nem tudtam meg, de másoktól, igen. Mert jogunk van tudni, már akit érdekel, hogy a mi nevünkben és pénzünkből, kinek a kezébe játszották át már megint a hatalmat. Mindazonáltal ez a könyv elsősorban nem Gyurcsány Ferencről szól, hanem egy olyan országról, amelyben Gyurcsány Ferenc is miniszterelnök lehet... Okulásul ajánlom mind a két oldalnak.

Franka Tibor - Cigánykérdés ​cigányúton
A ​zámolyi cigányok 1999. augusztus 28-án éjjel kelenes kegyetlenséggel agyonvertek egy csákvári fiatalember. Romavezetők és balliberális politikusok, illetve újságírók, közéleti személyiségek, francia és izraeli segítséggel úgy igyekeztek beállítani a bűncselekményt, mintha az áldozat és barátai lettek volna az elkövetők, a cigányokat pedig a közvélemény félrevezetése mellett, az akkor még szocialista irányítású Strasbourgba menekítették. Mi történt valójában a gyilkosság éjszakáján? A választ a szemtanú, és az időközben előkerült koronatanú mondja el. Kik állnak a háttérben, és miért - főként pedig hogyan - járatták le Magyarországot? Könyvemben név szerint olvashatnak róluk és cselekedeteikről. Az ügy 2001. október 14-én fordulatot vett: a bíróság a zámolyi gyilkossággal kapcsolatban kénytelen volt pótnyomozást elrendelni, így talán az igazság is kiderülhet.

Franka Tibor - Szájkosár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Franka Tibor - Az ​ország elesett...?
Múltunkat ​átírják, jövőnket eladják. Jelenünk keserű. Vigaszt és reményt adni -nagyon nehéz. Kitartást és bátorságot -ismét veszélyes. Minden második magyar elgyávult. Minden első harcolni akar. Közben valamennyi hazaáruló vagy eltéve-lyedett a hősök és az áldozatok táborába igyekszik. Tehetik. Megint elcsalták a hatalmat. Akkor vörösben verték szét az országot, most rózsaszínben vernek be az Európai Unióba. Ezt is tehetik. Az ellenzék gyenge, megalkudott. Neki is külföldről parancsolnak. A nemzet másodlagos. Ha aláírják a csatlakozást, véglegesítik Trianont. Elveszítjük határainkon túli magyarjainkat. Elveszítjük nemzeti önrendelkezésünket, termőföldünket, szabad jogalkotásunkat. Őseink hiába dolgoztak, harcoltak sőt haltak a hazáért. Az ország elesett? Ha így marad...

Kollekciók