Ajax-loader

Szürke Bagoly könyvei a rukkolán


Szürke Bagoly - Két ​kicsi hód
​Élt egyszer egy skót kisfiú - úgy hívták: Archie Belaney - aki annyira rajongott az indiánokért, hogy elhatározta... indián lesz. Alighogy iskoláit befejezte, áthajózott az óceánon, és bevetette magát Kanada őserdeibe. Az indiánok szívesen fogadták maguk közé, nevet is adtak neki. Így lett Szürke Bagoly, és ezt a nevet megtartotta haláláig. Népének nagy barátja, szószólója volt. Tudós természetkutató. Különösen a hódok életét tanulmányozta nagy elmélyültséggel. Cikkeket, regényeket írt az indiánokról, előadásokat tartott - népszerűsége nőttön nőtt. Mindenki indiánnak tartotta, csak halála után derült ki, hogy valójában fehér ember. 1880-ban született, és 1937-ben halt meg. Legnépszerűbb ifjúsági regénye a Két kicsi hód.

Szürke Bagoly - A ​vadon fiai
Könyörtelen ​vadászok járják az erdőt, a szabályos vadfogás már a múlté... Szürke Bagoly a hódok védelmére kel. "...A hívó szóra a hód megállott, kiemelkedett a vízből és szimatolni kezdett. Megismétlődött a hívó hang, mire a hód felém úszott, egyenesen a halál torkába..."

Szürke Bagoly - A ​rengeteg zarándokai
_A ​rengeteg zarándokai_ tulajdonképen Szürke Bagoly életének regényes története, de egyben új találkozásra nyújt alkalmat Kanada állatvilágával, mélységes erdeivel, tisztásaival, kristályvizű patakjaival. A legszebb olvasmány. Szürke Bagoly eredeti rajzai és fényképfelvételei díszítik a könyvet.

Kollekciók